Stefan Eklund

Från Wikipedia
Stefan Eklund
Stefan Eklund på Bokmässan i Göteborg 2016.
Född1961
Yrke/uppdragJournalist

Stefan Frank Lars Eklund, född 25 maj 1961 i Norrköping, är en svensk journalist.

Stefan Eklund växte upp i Borås och Viskafors.[1] Han började som sportjournalist på Borås Tidning och blev senare sportchef, nyhetschef och 1995 chef för kulturredaktionen, där han var drivande bakom instiftandet av Borås Tidnings debutantpris 2000.[2][3] Han var kulturchef på Svenska Dagbladet 2008–2010 och blev 2010 chefredaktör på Borås Tidning.

2018 fick Stefan Eklund Publicistklubben Västras stora pris med motiveringen: ”Till en skrivande chefredaktör med känsla för stil och kärlek till viktiga berättelser. Med folkbildning och samhällsnytta som ledstjärnor arbetar han för att göra relevant lokal journalistik och skapa en arena för det demokratiska samtalet.”

Stefan Eklund var juryordförande för Borås Tidnings debutantpris fram till 2009. Därefter har han bland annat suttit i juryn för Stora journalistpriset, Selma Lagerlöfs litteraturpris och Nils Horner-priset. Han sitter också med i styrelsen för Stiftelsen Torgny Segerstedts minne, som bland annat årligen delar ut det publicistiska priset Frihetspennan.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]