Steria

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Sopra Steria

Under hösten 2014 fusionerades de två stora europeiska konsultföretagen Steria och Sopra och från och med 2015 arbetar de under ett och samma namn. Det nya namnet på det nya företaget är Sopra Steria.

Sopra Steria är en end-to-end leverantör och ett ledande internationellt konsultföretag. Företaget har en av marknadens mest omfattande tjänsteportföljer, inklusive strategiutveckling, IT-rådgivning, infrastruktur- och systemutveckling, digitala lösningar och drift. Sopra Steria hjälper stora privata och offentliga organisationer i Skandinavien och har djupgående kunskap om flera branscher. Företaget har 35 000 medarbetare i 20 länder och hade en proformaomsättning på 29 miljarder svenska kronor under 2013.

I Skandinavien arbetar 1 300 medarbetare med en årlig omsättning på 1,9 miljarder svenska kronor.


Steria är ett europeiskt IT-tjänsteföretag.

Steria grundades av Jean Carteron år 1969 i Frankrike. Företaget har funnits i Sverige sedan 2002, efter att ha förvärvat företaget Bulls tjänstedivision Integris. Steria har 20 000 medarbetare i 16 länder. Företaget är noterat på Parisbörsen Euronext och omsatte 1 693 miljoner euro för 2010.

Steria erbjuder privat och offentlig sektor IT-drift och förvaltning, outsourcing, rådgivning och konsulttjänster i syfte att effektivisera verksamheten. På den svenska marknaden sköter Steria bland annat IT-driften åt Transportstyrelsen[källa behövs], Attendo Care och Almi Företagspartner. Steria har sitt svenska huvudkontor i Kungsbrohuset i centrala Stockholm.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]