Steven Universe

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Steven Universe
Animerad serie Redigera
Följs avSteven Universe Future Redigera
Genrescience fiction, dramakomedi, äventyrsfiktion, uppväxtskildring, science fantasy Redigera
SkapareRebecca Sugar Redigera
Ursp­rungs­ka­nalCartoon Network Redigera
Ursp­rungs­landUSA Redigera
Ori­gi­nalsp­råkengelska Redigera
Manus­för­fat­ta­reRebecca Sugar, Ian Jones-Quartey, Ben Levin, Joe Johnston, Kat Morris, Matt Burnett Redigera
Kom­po­si­törRebecca Sugar, Jeff Liu, Aivi & Surasshu Redigera
ProducentJackie Buscarino, Chuck Austen Redigera
Pro­duk­tions­bo­lagCartoon Network Studios Redigera
Dist­ri­bu­törWarner Bros. Television, Netflix, Hulu, HBO Max Redigera
Varak­tig­het11 minut Redigera
Lista över avsnittlist of Steven Universe Episodes Redigera
Antal avsnitt108 Redigera
Antal säsonger5 Redigera
Start­da­tum4 november 2013 Redigera
Slutdatum21 januari 2019 Redigera
Dist­ri­bu­tionvideo on demand Redigera
Webbplatslänk Redigera
Test tagetBechdeltestet Redigera
Medief­ranc­hi­seSteven Universe Redigera
Har delSteven Universe, season 1, Steven Universe, season 2, Steven Universe, season 3, Steven Universe, season 4, Steven Universe, season 5 Redigera
IMDb-IDtt3061046 Redigera

Steven Universe är en tv-serie som sändes på Cartoon Network 2013-2020[1]. Steven är en pojke som är hälften människa och hälften utomjording. Han bor tillsammans med tre karaktärer, Granat, Ametist och Pärlan, som är hans förmyndare. Utomjordingarna är ädelstenar där varje sten har sitt eget utseende och sin egen personligheter. Steven har inte några krafter i början av serien men utvecklar långsamt förmågor under seriens gång. Oftast får Steven spontana idéer som gör att han råkar illa ut och måste räddas av de tre ädelstenarna.

Karaktärer[redigera | redigera wikitext]

  • Steven Universe är huvudkaraktären som är en glad och energisk pojke. Han har många idéer som låter kul men sällan har tänkts igenom innan han gör dem. Detta slutar oftast med att Granat eller Pärlan måste rädda honom från problemet Steven har skapat.
  • Granat är en av de tre ädelstenarna som Steven bor med. Hon leder de tre ädelstenarna och tar jobb på allvar. Granat är den starkaste av de tre ädelstenarna men under den hårda ytan är hon omtänksam.
  • Ametist är den yngsta ädelstenen och har nästan samma barnsliga personlighet som Steven. Hon bryr sig inte så mycket om vad som händer så länge det ser kul ut. Ametist följer ofta med Steven på hans spontana idéer eller ger honom idéer eller magiska föremål som senare leder till problem som Granat eller Pärlan löser.
  • Pärlan är en av de tre ädelstenarna som Steven bor med. Hon är noggrann, organiserad och tar sitt ansvar. Hon försöker vara en bra förebild för Steven. Under hennes lugna yta finns en ädelsten som snabbt blir rädd eller hysterisk vid minsta risk att något går fel. Hon håller extra koll på Ametist för att hindra henne att ge Steven idéer som leder till problem.

Censur av svenska Cartoon Network[redigera | redigera wikitext]

Tv-seriens sändningstid flyttades till nattid på helger av svenska Cartoon Network som ville få bort tv-serien på grund av att den innehåller subtila hänvisningar till enkönade förhållanden. Av samma skäl har den dubbade svenska versionen censurerat mycket av hänvisningarna till enkönade förhållanden mellan karaktärerna i Steven Universe[2].

Referenser[redigera | redigera wikitext]