Stina Engelbrecht

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Stina Britta Jadelius Engelbrecht, född Jadelius 11 maj 1970, är en svensk sångerska, låtskrivare, författare.

Hon är uppvuxen vid Höga kusten och var medlem i den tidigare musikgruppen Sarek, som givit ut albumen Genom eld och vatten Sarek och I natt ska marken skälva, där Engelbrecht helt eller delvis skrivit låtmaterialet. Hon är även medlem i Roslagens vokalensemble. Hon är gift med folkmusikern och musikproducenten Jens Engelbrecht sedan 2006, med vilken hon driver produktionsbolaget Mindport music och bolaget Nattsärk. Engelbrecht har tre barn.

Engelbrecht körar även på andra artisters albumproduktioner, exempelvis After Dark, Peter Jezewski, Ingemar Olsson, Östen med resten m.fl.

Hon har medverkat tre gånger i nationella uttagningar till Eurovision Song Contest. I Melodifestivalen 2003 som en av två låtskrivare och kulande körsångerska med låten "Genom eld och vatten", 2004 som medlem Sarek med bidraget "Älvorna" och 2008 i Belgiens uttagning som låtskivare till låten "Magical Sensation".

I december 2007 debuterade Engelbrecht som barnboksförfattare med Alvin eldpojken[1]. Hon tonsatte även sagan (tillsammans med Emil Nilsson), som utkom som album vid samma tidpunkt. Alvin eldpojken är illustrerad av fantasykonstnären Peter Bergting.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]