Stoned

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Stoned
(Stoned)
GenreBiografi, drama, musik
RegissörStephen Woolley
ProducentFinola Dwyer och Stephen Woolley
ManusNeal Purvis och Robert Wade
SkådespelareLeo Gregory, Paddy Considine m fl
OriginalmusikDavid Arnold
ProduktionsbolagNumber 9 Films Ltd. och Finola Dwyer Productions
Premiär2005
Speltid102 minuter
LandStorbritannien
SpråkEngelska
IMDb SFDb

Stoned är en brittisk spelfilm från 2005 om bandet Rolling Stones och gitarristen Brian Jones död, med Tuva Novotny i en av rollerna som Anna Wohlin. Filmen är inspelad i London, Hampton och Marocko.

Den hade världspremiär vid Toronto International Film Festival den 11 september 2005 och svensk premiär den 5 maj 2006, den är tillåten från 11 år.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Artisten, rockstjärnan, modeikonen, kvinnokarlen, den talangfulle musikern och den brittiska undergroundkulturens främste föregångare – Brian Jones var allt detta och mer därtill. På de sju år som gick från det att han grundade The Rolling Stones till hans ödesdigra nattdopp i sin swimmingpool, blev Jones en legend, en musikalisk begåvning som hela tiden utmanade gränserna och som skapade världens största rockband.

Jones levde det mytomspunna 60-talets rockstjärneliv ända ut i fingerspetsarna och hade världen i sin hand. Men liksom många av sina vänner och likasinnade, som Jimi Hendrix och Janis Joplin, gick han vilse på vägen. I juli 1969, bara ett par veckor efter det att han sparkats från sitt eget band, hittades Brian Jones död på botten av sin swimmingpool.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]