Strömtorps IK

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Strömtorps IK är en idrottsförening från Degerfors i Sverige. Föreningen bildades i april 1932. Fotboll och skidor är de dominerande sektionerna. Fotbollens representationslag spelar 2016 i div 3 Västra Svealand. Detta efter att ha kommit tvåa i division 4 Värmland och sedan gått obesegrat i kvalet. Lagets huvudtränare är Petter Toivonen och Niclas Mendritzki, de assisterande tränarna är Daniel Thörn och Henrik Lilja.

Strömtorp har några gamla spelare från Degerfors IF:s A-lag i sitt lag t.ex. Alexander Hjärpe, Andreas Gunnarsson och Johan Kristiansson. Man har även haft spelare som lyckats på högre nivåer som t.ex. Petter Toivonen som spelade i Degerfors IF, man har haft Peter Samuelsson (nu Degerfors IF) som spelat Allsvenskan med Örebro och även Jimmy Andersson som fortfarande idag spelar i Strömtorp men har tidigare spelat i norska högstaligan.

Hemmaarena är Strömtorps IP.

Föreningen har som högst spelat i division 2 (gamla seriesystemet utan div 1).

Publikrekordet är från augusti 2003 då 1650 personer såg SIK förlora derbyt mot Degerfors IF med 2-4 i div 2 Västra Svealand. Målskyttar för SIK var Peter Samuelsson (nu i Degerfors IF) och Petter Toivonen.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

http://www1.idrottonline.se/StromtorpsIK-Fotboll/