Strangers in the Night

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Strangers in the Night
Originalspråkengelska
KompositörBert Kaempfert
TextförfattareBert Kaempfert, Charles Singleton, Eddie Snyder

"Strangers in the Night" är en populär sång som blev känd när Frank Sinatra sjöng in den 1966.

Sången hamnade på första platsen på Billboard Hot 100, den var titelspåret på Sinatras album Stangers in the Night som skulle bli hans stora försäljningssuccé.

Ett kännetecken med låten är när Sinatra imiterar melodin igen med stavelserna "doo-be-doo-be-doo", medan låten fadeas till sitt slut. Det här inspirerade namnet till seriefiguren Scooby Doo.

Både Gunnar Wiklund och Lars Lönndahl spelade 1966 in låten som ”Tusen och en natt” med svensk text av Stikkan Andersson.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Den engelska texten skrevs av Charles Singleton och Eddie Snyder. Musiken var från början komponerad av Bert Kaempfert. Musiken bearbetades och arrangerades av Bert Kaempfert för Sinatra; dock blev denna bearbetning tagen till domstol 1963 av kompositören Ralph Chicorel som påstod att melodin var kopierad från hans sång "You Are My Love". Fallet lades ner eftersom Kaempfert aldrig visade sig i domstolen vid rättegången. Chicorel fortsatte hävda att det inte har varit någon "rättvisa" än efter sångens succé och att fallet gav felaktiga beslut.