Strobe Edge

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Strobe Edge (ストロボ・エッジ Sutorobo Ejji) är en japansk manga skriven och illustrerad av Io Sakisaka. Mangan började publiceras 2007 i shōjo manga-tidningen Bessatsu Margaret och slutade 2010. Kapitlen är samlade och bundna i tankōbon av Shueisha i Margaret Comics etikett. Mangan har fått tillstånd att säljas i USA av VIZ Media och första volymen började säljas i november 2012.

Handling[redigera | redigera wikitext]

15-åriga Ninako Kinoshita har aldrig varit kär innan. På tåget mötte en av de populäraste killarna i skolan, den tysta Ren Ichinose. Medan hon växer närmare Ren, faller hon för honnom, men måste hantera det olyckliga faktum att han har en flickvän sedan länge. Med huvudet högt förbereder Ninako sig för den psykiska smärtan av denna ensidiga kärlek.

Men är detta verkligen en ensidig kärlek? Eller har något tyst såtts i den mest dolda området av Rens hjärta?

I slutetl kommer en så att kallad "character profiles", där en karaktär från mangan håller i ett papper med lite information om sig själv.

Huvudkaraktärer[redigera | redigera wikitext]

 • Ninako Kinoshita (木下 仁菜子 Kinoshita Ninako) Röst av: Ayako Kawasumi (vomic), Aki Toyosaki (drama CD)

Ninako är den kvinnliga huvudkaraktären i Strobe Edge. Hon är en väldigt snäll tjej som förälskar sig i Ren Ichinose. När hon får reda på att Ren redan har en flickvän, bestämmer hon sig för att vara bara en vän och tyst hålla fast vid sina känslor. Hon är bra på de flesta ämnen i skolan förutom matematik, som hon nämner ett antal gånger för att vara sitt svagaste ämne. Ninako är mycket omtänksam och blygsam, villig att återgälda varje tjänst även om det är något litet. Senare när Andou försöker övertyga henne att gå ut med honom, nobbar hon honom för att hon inte vill vara tillsammans med någon hon inte älskar. Hon vill hålla fast vid sina känslor för Ren, även om de inte är besvarade, eftersom det är honom hon är förälskad i.

 • Ren Ichinose (一ノ瀬 連 Ichinose Ren) Röst av: Mamoru Miyano (vomic), Yūichi Nakamura (drama CD)

Ren är skolans idol, han är bra på allt och är främsta manliga huvudpersonen. Han håller sig isolerad från de flesta eleverna och är beundrad av alla, mest av tjejerna. Han har några nära vänner, de flesta killar är avundsjuka på hans position. Han har också en stor passion för matematik. Även om han har en flickvän, Mayuka, som är äldre än han är, tenderar Ren förlora sin vakt runt Ninako. Han inser inte sina känslor förrän senare, men försöker att glömma henne genom att hålla sig borta från henne för Mayukas skull. Till slut gör Mayuka slut med Ren eftersom hon märker hans känslor för Ninako, och att hon vill fokusera på arbetet istället för kärleken. Rens känslor för Ninako växer sig starkare och till slut är han oförmögen att dölja dem längre.

 • Takumi Andou (安堂 拓海 Andō Takumi) Röst av: Tsubasa Yonaga (vomic), Kenn (drama CD)

Andou är Rens vän från högstadiet och har också en idol-liknande status. Han konkurrerar ibland med Ren som sin rival. Andou drar fördel av sin position och är en player bland de kvinnliga studenterna; men han har inga relationer med dem och tror sig inte passa för en relation. Han ändrar sig dock efter att ha träffat Ninako, som har en stark effekt på honom. Han blir så småningom kär i henne och säger ärligt att han älskar henne. Han är mycket medveten om hennes känslor för Ren och försöker ofta hjälpa henne komma över Rens relation med Mayuka eller avskräcka henne från att ha känslor för Ren.

 • Daiki Korenaga (是永 大樹 Korenaga Daiki) Röst av: Tomoaki Maeno (vomic), Tetsuya Kakihara (drama CD)

Daiki är Ninakos barndomsvän och har starka känslor för henne i början av berättelsen. Han växte närmare Ninako efter att hans föräldrar skilde sig två eller tre år innan starten av mangan då han var tvungen att välja mellan att leva tillsammans med sin mamma och äldre syster eller sin pappa. Eftersom han valde att leva med sin far blev hans förhållande med sin äldre syster sämre. Han blir så småningom kär i och börjar dejta Sayuri, Ninakos vän.

 • Mayuka Korenaga (是永 麻由香 Korenaga Mayuka) Röst av: Yui Shoji (vomic & drama CD)

Mayuka är Daikis äldre syster. Hennes existens har inte så mycket betydelse förrän det visar sig att hon faktiskt är tillsammans med Ren Ichinose. Hon jobbar som modell vilket hon gör eftersom hon trodde var för Rens skull och för närvarande studerar hon för inträdesprovet till ett universitet. Medan serien fortsätter märker hon Ninakos förhållande med Ren men fortsätter vara vänlig mot henne. Hon inser till slut hur ansträngt hennes förhållande med Ren är eftersom hon nästan alltid är upptagen och inte kan träffa Ren lika mycket. Hon gör sedan slut med Ren, eftersom hon nu vet att Ren är kär i någon annan och hon vill inte att Ren ständigt måste undanhålla sina känslor bara för henne. Hon är medveten om att ingenting någonsin kommer att förbli detsamma eftersom hon själv har förändrats, och innan ville hon inte att Ren ska förändras.

 • Sayuri Uehara (上原 さゆり Uehara Sayuri) Röst av: Ayumi Fujimura (vomic), Miyuki Sawashiro (drama CD)

Sayuri, som kallas för "Sayu" (さゆ) av sina vänner, är Ninakos mogna vän som förälskar sig i Daiki, som hon så småningom börjar dejta. Deras förhållande går inte som en dans på rosor dock, Sayuri blir rädd för att konfrontera Daiki när hon tror att han är otrogen mot henne. Hennes oro för ärlighet i förhållanden kommer från sin pojkvän i högstadiet.

 • Tsukasa (つかさ Tsukasa)

Tsukasa är en av Ninakos vänner, och är en riktig pratkvarn. Trots att hon är det, är hon lojal mot Ninako och uppmuntrar henne ofta i kärlek. Hon har vågigt hår som ofta är uppsatt i en tofs.

 • Noriko (典子 Noriko) Röst av: Saki Fujita (vomic)

Noriko, som kallas för Non-chan (のんちゃん) av sina kamrater, är Ninakos vän. Hon har långt, rakt hår.

 • Tamaki (環 Tamaki) Röst av: Ayaka Shimizu (vomic), Aira Yūki (drama CD)

Tamaki är Ninakos vän. Hon har kort, lockigt hår.

 • Manabu Miyoshi (三好 学 Miyoshi Manabu) Röst av: Hiro Shimono (drama CD)

Manabu, mer känd som "Ga-chan" (がっちゃん) bland sina vänner, är en av Rens vänner. Hans kusin äger ett café, där han jobbar, senare börjar Ninako och Andou också jobba där. Han märker tidigt Rens känslor för Ninako och försöker desperat att para ihop dem.

 • Yūtarō Terada (寺田 裕太郎 Terada Yūtarō) Röst av: Yūki Kaji (drama CD)

Yūtarō, med smeknamnen "Yū" och "Tera" som han kallas av sina vänner, är en av Rens vänner i skolan och är väldigt mogen. Till skillnad från Ga-chan, har han en tendens att vara med realistisk och håller ofta tillbaka Ga-chans matchmaking-försök för att inte besvära Ren. I högstadiet gick han i samma skola som Sayuri, och de började dejta. Däremot gjorde de slut när Sayuri trodde att Yū var otrogen mot henne. Yū ångrar att han sårade Sayuri och märker att deras förhållande inte funkade på grund av deras bristande kommunikation, men vet att de inte kan gå tillbaka till det de hade förut. Istället uppmuntrar han henne att sluta fred med Daiki när problem förekommer i deras förhållande, och går vidare när hon gjort så.

 • Mao Sugimoto (杉本 真央 Sugimoto Mao)

Mao är ett år yngre än Ninako och de andra. I högstadiet var hon tillsammans med Andou, men utnyttjade bara honom för att komma nära hans bästa vän, Ren, som hon var kär i. Ninako upptäcker så småningom att Mao är orsaken till spänningen mellan Andou och Ren när Mao börjar i samma skola som de tre. Trots att hon från början jagade efter Ren, berättar hon för Andou att hon blev kär i honom medan de dejtade, och är villig att konkurrera mot hans känslor för Ninako för att vara med honom igen.