Sunes familj

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Sunes familj
(Sunes familie)
Genrefamilj
komedi
RegissörHans Kristensen
ManusHans Kristensen
Thorvald Lervad
John Stefan Olsen
Premiär
LandDanmark
Språkdanska
IMDb

Sunes familj (danska: Sunes familie) är en dansk film som hade biopremiär i Danmark den 10 oktober 1997[1], regisserad av Hans Kristensen efter manus av John Stefan Olsen, Hans Kristensen och Thorvald Lervad efter svenskarna Anders Jacobsson och Sören Olssons verk.

Filmen är en dansk tolkning av "Sunes sommar" där man utgår mer från kapitelboken än den svenska filmen, och var en av de mest besökta biofilmerna i Danmark det året [2]. Namn har translittererats, så att familjen Andersson heter Andersen, Anna heter Anne, Isabelles namn stavas Isabel, Håkan blir Håkon och Sophies namn stavas Sofie. Platser är omlokaliserade så att familjen bor i Danmark, och inte i Sverige.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Det är semestertider, men familjen Andersen vet inte vart de skall åka, ingen kan enas. Pappa vill på vildmarkssemester, Anne vill åka tågtranssibiriska järnvägen, Håkon till Långtbortistan med Kalle Anka, mamma till Grekland, 2-åriga Isabel nöjer sig med att få något att äta, och Sune vill till Sicilien och träffa flickor. Georg och Birger, som har grillbaren, har sagt att där finns många söta flickor i Sicilien Sune är dock samtidigt kär i Sofie och medan han försöker imponera på henne jagas han av en motorcyklist samtidigt som Fru Mikkelsen följer med rädsla fars försök att parkera en husvagn.

Medverkande[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från danskspråkiga Wikipedia
Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från tyskspråkiga Wikipedia

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Sunes familie” (på danska). Dansk filmdatabase. 10 oktober 1997. http://www.danskefilm.dk/film/1042.html. Läst 25 september 2016. 
  2. ^ ”Sune”. Arkiverad från originalet den 19 oktober 2011. https://web.archive.org/web/20111019061030/http://www.soren-anders.se/item.aspx?id=559. Läst 6 april 2011. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]