Super Paper Mario

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Super Paper Mario
Originaltitel スーパーペーパーマリオ
Utvecklare Nintendo, Intelligent Systems
Genre Plattformsspel, RPG
Antal spelare 1
Format Wii
Spelserie
Spelserie Paper Mario
Föregångare Paper Mario: The Thousand-Year Door
Uppföljare Paper Mario: Sticker Star
Distribution
Europa 14 september 2007
Japan 19 april 2007
USA 9 april 2007
Datorspelsportalen

Super Paper Mario från Nintendo är ett spel av kombinerad plattforms- och rollspelstyp till Wii.

Spelet får ökat djup och dimension genom att spelaren kan växla mellan 2D- och 3D-grafik. Ännu en gång faller det på hjälten Marios lott att rädda prinsessan Peach som kidnappats.

Den första utgåvan av den europeiska versionen av spelet innehöll en bugg som fryser spelet vid bana 2-2, om man väljer att tala med Mimi innan man tar nyckeln. Nintendo byter ut alla sålda exemplar mot en ny version där felet är korrigerat.

Problem vid import[redigera | redigera wikitext]

Värt att notera är att flera personer som modifierat sin europeiska Wii för att kringgå regionskodningen har rapporterat att deras europeiska Wii blivit helt obrukbar av den systemuppdatering som installeras av den nordamerikanska versionen av spelet.[1][2] Uppdateringen är anpassad för den nordamerikanska NTSC-versionen av Wii, och fungerar inte som den skall när den installeras på den europeiska PAL-versionen. Detta är inte någon bug eller något fel från Nintendos sida, utan helt enkelt en följd av att man tagit bort den spärr som normalt skulle förhindra att fel version av spelet körs på ett Wii från en annan region.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Akta Er För Paper Mario!, Den Kan Bricka Wii”. http://forum.chipper.se/index.php?s=18afaca14ad57bd00807f9d1f85e04b0&showtopic=6386&pid=32137&st=0&#entry32137. 
  2. ^ ”Warning, Super paper mario causing first brick in wii's history”. http://www.wiichat.com/nintendo-wii-hardware/22887-warning-super-paper-mario-causing-first-brick-wiis-history.html.