Supergirl (film)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Supergirl
Genre action
science fiction
äventyr
Regissör Jeannot Szwarc
Producent Timothy Burrill
Manus David Odell
Skådespelare Faye Dunaway
Helen Slater
Peter O'Toole
Mia Farrow
Originalmusik Jerry Goldsmith
Premiär
Speltid 124 minuter
Land Storbritannien
Språk engelska
IMDb SFDb

Supergirl är en brittisk science fiction-action-äventyrsfilm som hade biopremiär i Storbritannien den 19 juli 1984[1], i regi av Jeannot Szwarc med Helen Slater och Faye Dunaway i huvudrollerna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Kal-El:s, (Stålmannen), kusin Kara Zor-El tvingas lämna som hemplanet Krypton eftersom en kraftkälla har stulits av Selena. Hon kommer till jorden för att leta reda på sin kusin Kal-El och få hjälp av honom. Under tiden klär hon ut sig till en vanlig skolflicka för att lära sig den nya världen. Selena är en ondskefull häxa som tänker använda kraften till att bli universums härskarinna. Stålflickan måste lyckas förgöra Selena, med eller utan Stålmannens hjälp, och återför kraften hem till Argo City innan det är för sent.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen är inspelad i Wexham, Buckinghamshire i England samt i Chicago, Illinois och Manhattan i New York, USA. Den hade Sverigeepremiär den 8 februari 1985.[2]

Rollista (urval)[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Supergirl” (på engelska). Internet Movie Database. 19 juli 1984. http://www.imdb.com/title/tt0088206/releaseinfo?ref_=tt_ov_inf. Läst 2 oktober 2016. 
  2. ^ ”Supergirl”. Svensk filmdatabas. 8 februari 1985. http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=MOVIE&itemid=6900. Läst 10 september 2016. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]