Supersugen

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Supersugen
(Superbad)
Genre Komedi
Regissör Greg Mottola
Producent Judd Apatow, Evan Goldberg, Shauna Robertson, Seth Rogen
Manus Seth Rogen, Evan Goldberg
Skådespelare Jonah Hill
Michael Cera
Christopher Mintz-Plasse
Seth Rogen
Bill Hader
Originalmusik Lyle Workman
Produktionsbolag The Apatow Company
Distribution Columbia Pictures
Premiär 2007
Speltid 113 min
Land USA USA
Språk Engelska
Budget $20 miljoner
Intäkter $169 871 719
IMDb SFDb

Supersugen, originaltitel Superbad, är en amerikansk komedifilm från 2007 skriven av Seth Rogen och Evan Goldberg (som började skriva på manuset när de var 13 år gamla). Filmens huvudpersoner har samma förstanamn som Rogen och Goldberg. Filmen är regisserad av Greg Mottola och producerad av Judd Apatow, som tidigare regisserat The 40 Year-Old Virgin och På smällen.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Evan (Michael Cera) och Seth (Jonah Hill) förbereder sig för att lämna high school. Deras största önskan är att bli ihop med tjejer: Evan vill bli ihop med Becca (Martha MacIsaac) och Seth vill bli ihop med Jules (Emma Stone). Seth blir inbjuden till ett party av Jules och lovar att fixa spriten till festen genom att använda ett falskleg som hans kompis Fogell (Christopher Mintz-Plasse) har. Evan och Seth tror inte falskleget kommer att fungera då Fogell bland annat antagit namnet "McLovin". När Vogel köper alkoholen slås han plötsligt ner vid kassan av en rånare. Två poliser, Slater (Bill Hader) och Michaels (Seth Rogen), kommer till platsen för att fråga ut biträdet och Fogell om rånet. De erbjuder sedan Fogell skjuts till partyt.

Evan och Seth ser samtidigt polisbilen utanför butiken och antar att Fogell arresteras för att ha försökt köpa alkohol. Medan de går igenom vad de ska göra blir Seth plötsligt påkörd av en bil och föraren (Joe Lo Truglio) tar dem till ett party för att där fixa sprit. Där hamnar de i ett bråk och flyr partyt varpå poliserna Slater och Michaels anländer tillsammans med Fogell för att avsluta festen.

Fogell, Evan och Seth flyr från platsen och åker till Jules fest. Även till denna fest kommer poliserna Slater och Michaels. Seth och Evan flyr även detta party medan Fogell följer med sina vänner poliserna Slater och Michaels. Nästa dag träffar Seth och Evan Becca och Jules i köpcentret.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

  Jonah Hill    –   Seth
  Michael Cera    –   Evan
  Christopher Mintz-Plasse    –   Fogell "McLovin"
  Bill Hader    –   Slater
  Seth Rogen    –   Michaels
  Martha MacIsaac    –   Becca
  Emma Stone    –   Jules
  Aviva Farber    –   Nicola
  Joe Lo Truglio    –   Francis The Driver
  Kevin Corrigan    –   Mark

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]