TELDOK

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

TELDOK var en ideell och oberoende tankesmedja verksam åren 1980-2006, startad på initiativ av styrelsen i Telia (dåvarande Televerket).

TELDOK:s syfte var att initiera och finansiera insatser för dokumentation (i både tryck och elektroniska medier) av praktiska erfarenheter av IT-användning och dokumentation av tidig användning av teleanknutna informationssystem, i synnerhet IT-användning i arbetslivet. TELDOK:s verksamhet bestod av publicering och spridning (i förekommande fall översättning) av sådan dokumentation, samt studieresor och konferenser.

De verksamma åren 1980-2006 publicerade TELDOK sammanlagt ungefär 300 skrifter, varav 156 numrerade rapporter.

TELDOK hade ett djupt och omfattande samarbete med Verket för innovationssystem (VINNOVA) sedan denna myndighet bildades år 2001, exempelvis i samband med programmen Telematik 2001, Telematik 2004 och Telematik 2006, samt olika rapporter om användning av informationssystem i sjukvården.

TELDOK:s verksamhet upphörde år 2006, som en direkt konsekvens av att Telia år 2002 upphörde med sin finansiering av verksamheten. Samtliga TELDOK- rapporter från åren 1981-2006 är dock fortfarande ( Mars . 2013) tillgängliga för ( kostnadsfri) nerladdning på adressen http:// www.teldok.net. Den tidigare adressen www.teldok.org gäller däremot inte längre - eftersom den blivit utsatt för kapning av något kommersiellt företag från Ukraina.


Ledning[redigera | redigera wikitext]

Följande personer har under i stort sett hela TELDOK:s verksamhet under åren 1980-2006 suttit i dess ledning:

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]