Team Ninja

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Team Ninja
TypDotterföretag till Tecmo
HuvudkontorJapan Tokyo, Japan
NyckelpersonerTomonobu Itagaki (f.d. anställd)
BranschDatorspel
ProdukterDead or Alive
Ninja Gaiden
Metroid: Other M
Historia
Grundat1995
GrundareTomonobu Itagaki[1]
Struktur
ModerbolagTecmo
Övrigt
Webbplatstecmo.co.jp/teamninja

Team Ninja är en japansk datorspelsutvecklare som grundades 1995 och förut leddes av Tomonobu Itagaki. Gruppen är ett dotterföretag till Tecmo och mest känd för spelserierna Dead or Alive och Ninja Gaiden.

Team Ninjas spel Ninja Gaiden 2 till Xbox 360 gavs ut av Microsoft Game Studios och blev därmed deras första spel som inte getts ut av Tecmo. Tecmo gav senare ut en förbättrad version av Ninja Gaiden 2 till Playstation 3 under namnet Ninja Gaiden Sigma 2.

Den 3 juni 2008 meddelade Dead or Alives skapare Tomonobu Itagaki att han ämnade lämna Tecmo och Team Ninja på grund av svårigheter med Tecmo den 1 juli samma år. Han sade även i samma uttalande som sitt uppsägande att han höll på med att skicka in en stämning mot sin tidigare arbetsgivare därför att han inte fått visa bonusar utbetalda för arbetet med Dead or Alive 4 till Xbox 360. Itagaki sparkades från Tecmo 18 juni 2008.[2]

På sin presskonferens under E3-mässan 2009, den 2 juni, meddelade representanter för Nintendo att Team Ninja arbetade på ett nytt spel i Metroid-serien till Wii, med namnet Metroid: Other M. Spelet släpptes 31 augusti 2010 i Nordamerika och i september i resten av världen.

Ludografi[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]