Terror på Elm Street 3 - Freddys återkomst

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Terror på Elm Street 3 - Freddys återkomst
(A Nightmare on Elm Street 3 - Dream Warriors)
Genre Skräck
Regissör Chuck Russell
Manus Wes Craven
Skådespelare Robert Englund
Heather Langenkamp
Patricia Arquette
Produktionsbolag New Line Cinema
Premiär 1987
Speltid 96 minuter
Land USA
Språk Engelska
IMDb SFDb

Terror på Elm Street 3 - Freddys återkomst (A Nightmare on Elm Street 3 - Dream Warriors), amerikansk skräckfilm från 1987.

Handling[redigera | redigera wikitext]

I denna uppföljare till 1984 års kultförklarade skräckfilm Terror på Elm Street får man återigen följa Nancy, den överlevande flickan från originalfilmen. Nu har Nancy blivit äldre och har utbildat sig till psykolog med drömterapi som specialitet. Hon kallas in för att hjälpa till vid en psykanstalt för ungdomar. Här inser hon snart att alla patienter ser samma man i sina drömmar och att det är samma man som en gång hemsökte hennes egna drömmar, Freddy Krueger. Freddy var en galen seriemördare med förkärlek till att döda små barn. Polisen grep honom, men på grund av en miss var de tvungna att släppa honom. Föräldrarna och andra i grannskapet tog då istället lagen i egna händer och letade då rätt på honom och brände honom levande. Freddy dog dock inte helt av detta utan lever kvar i mardrömmar tillhörande de barnen till de som tog hans liv. Igenom dessa mardrömmar kan han åstadkomma fysisk skada som de drömmande får med sig då de vaknar. Freddy är nu tillbaka och börjar återigen ge sig ut för att döda Elm Streets ungar.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Terror på Elm Street 3 är den tredje filmen i den kultförklarade serien om Freddy Krueger och Elm Street. Elm Street-filmerna och Fredag den 13:e-filmerna om Jason blev stora framgångar i skräckfilmsvågen på 80-talet. Filmen regisserades av Chuck Russell, och är 96 minuter lång.

Andra delar i serien[redigera | redigera wikitext]

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

  Robert Englund   –  Fred Krueger
  Heather Langenkamp   –  Nancy Thompson
  Craig Wasson   –  Dr. Neil Gordon
  Patricia Arquette   –  Kristen Parker
  Laurence Fishburne   –  Max

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]