The Dukes of Hazzard (film)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Dukes of Hazzard
Genre Komedi/Action/Äventyr
Regissör Jay Chandrasekhar
Producent Bill Gerber
Manus John O'Brien
Skådespelare Johnny Knoxville
Seann William Scott
Jessica Simpson
Burt Reynolds
Willie Nelson
Michael Weston
Originalmusik Nathan Barr
Fotograf Lawrence Sher
Produktionsbolag Gerber Pictures
Distribution USA Warner Bros.
Premiär 2005
Speltid 106 min
Land USA USA
Språk Engelska
Budget ~53 milj. USD
Föregångare The Dukes of Hazzard: The Beginning
IMDb

The Dukes of Hazzard är en amerikansk komedi- och action-film från 2005, baserad på den amerikanska TV-serien med samma namn. Filmen regisserades av Jay Chandrasekhar efter manus av John O'Brien. Filmen skildrar kusinerna Bos, Lukes, Daisys och deras farbror Jesses äventyr när de lurar det skurkaktiga kommunalrådet Boss Hogg och sheriff Rosco P. Coltrane. Den följdes upp av en så kallad prequel med namnet The Dukes of Hazzard: The Beginning som släpptes till TV och på DVD i mars 2007.

The Dukes of Hazzard hade premiär 27 juli 2005 i USA. I Finland premiärvisades filmen 23 september och i Sverige 30 september.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen utspelar sig i det lilla samhället Hazzard där de tre kusinerna Luke (Johnny Knoxville), Bo (Seann William Scott) och Daisy Duke (Jessica Simpson) bor. Bos passion i livet är racing och han har vunnit Hazzard-loppet fyra år i rad. Den ende som har vunnit loppet fler gånger är den store racinglegenden Billy Prickett (James Roday).

Flera veckor innan loppet äger rum kommer Prickett tillbaka för att vinna Hazzard-loppet en gång till. Samtidigt händer konstiga saker och Bo och Luke får reda på att skurken i Hazzard, Boss Hogg (Burt Reynolds), har en del kriminella affärer för sig. Han planerar bland annat att ta över Lukes och Bos farbror Jesses gård. Tillsammans kämpar de för att behålla gården och vinna loppet mot Billy Prickett.

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]