The Flower Pot Men

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Denna artikel handlar om musikgruppen The Flower Pot Men. För TV-serien se The Flowerpot Men


The Flower Pot Men var en brittisk psykedelisk popgrupp bildad 1967. Gruppen skapades som resultatet av listframgångarna med singeln Let's Go To San Francisco, skriven och inspelad av kompositörerna John Carter och Ken Lewis. Dessa hade tidigare haft framgång med popgruppen The Ivy League, som hållit på sedan mitten av 1960-talet. Skivbolaget hade således en riktig hitlåt, men ingen grupp som kunde hjälpa till att "sälja" låten. Kompositörerna själva var inte intresserade av börja turnera, så skivbolaget handplockade en samling av studiomusiker- och sångare. Projektet lades ned 1970.

Gruppens namn härrör från ett brittiskt tv-program för barn, Flower Pot Men; med de för tiden uppenbara psykedeliska anspelningarna på flower power och pot (cannabis).

År 1968 var Nick Simper och Jon Lord med om att bilda gruppen Deep Purple. Sångaren Tony Burrows blev medlem av bland andra grupperna White Plains och Edison Lighthouse.

Medlemmar[redigera | redigera wikitext]

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, The Flower Pot Men, 7 februari 2011.