The Hills

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Hills
Originaltitel The Hills
Genre Reality
Drama
Skapad av Adam DiVello
Medverkande Lauren Conrad (Säsong 1–5)
Audrina Patridge (Säsong 1-6)
Whitney Port (Säsong 1–4)
Heidi Montag (Säsong 1-6)
Lo Bosworth (Säsong 2–6)
Stephanie Pratt (Säsong 3–6)
Kristin Cavallari (Säsong 5–6)
Musik "Unwritten" av Natasha Bedingfield
Antal avsnitt 102
Längd (per avsnitt) 20–22 minuter
Antal säsonger 6
Land USA USA
Språk Engelska
Sändning
Originalkanal MTV
Originalvisning 2006-2010
Kronologi
Föregångare Laguna Beach: The Real Orange County
Uppföljare The City (TV-serie)
Audrina
Externa länkar
Officiell webbplats
IMDb

The Hills är en realityserie på MTV och uppföljare till Laguna Beach: The Real Orange County. Serien följer Lauren "LC" Conrad som pluggar på modeskola i Los Angeles och man får följa hennes karriär, hennes vänner och hennes liv. The Hills är MTV:s mest framgångsrika serie. Den har också blivit topp 10-listad bland de populäraste programmen för 13- till 24-åringar.

Serien har avslutats med sin sjätte och sista säsong.

Översikt[redigera | redigera wikitext]

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Sedan MTV-programmet Laguna Beach: The Real Orange County blev ett av nätets högst rankade program, ville producenterna fortsätta berättelsen om en av sina mest populära karaktärer, Lauren, medan hon flyttade till Los Angeles. Sedan kamerorna stängdes av för Kristin Cavallari, Stephen Colletti och resten av Laguna Beach-personerna, användes dessa kameror för att följa Conrad när hon drog från sitt barndomshem i Laguna till en lägenhet i Los Angeles. Ursprungligen bodde hon med sin vän Heidi och deltog i Fashion Institute of Design and Merchandising, samtidigt som hon fick en praktikplats med Teen Vogue. Kamerorna följer henne dagligen och fångar händelser oavsett vad som händer. Det finns "struktur" till programmet, som i verkliga livet utvecklas dag för dag och de mest dramatiska händelserna inträffar i allmänhet samtidigt som de filmas.

Tittarsiffror[redigera | redigera wikitext]

Premiären av The Hills visades efter säsong 2-finalen av Laguna Beach, och tittarsiffrorna var relativt lika för båda programmen. Tittarsiffrorna var höga för MTV och en av de högsta för alla kabelnät. Betygen sjönk efter säsong 2-finalen. Tittarna reagerade negativt på utvecklingen av många andra karaktärer från Laguna Beach: The Real Orange County hade försvunnit. Tittarsiffrorna för premiären av säsong fyra gick ned med 9 % bland 12 till 34 demografiska (2,1 miljoner) och en minskning med 5 % bland totala antalet tittare (3,5 miljoner) jämfört med tredje säsongspremiären. Dessutom kan den totala säsong 4 genomsnitt med 25 % från säsong 3.[1] Säsong 5-premiär den 6 april 2009, både back to back episoder i genomsnitt 3 miljoner tittare, vilket är lägre än vad säsong 4-premiären hade förra året. Säsong 5-finalen hade 2,7 miljoner tittare. Detta var något mindre än säsongspremiären, men ändå högre än säsong 4-finalen, som genererade ungefär 2,5 miljoner tittare.[2]

Spinoff[redigera | redigera wikitext]

  • Whitney Port fick i slutet av 2008 en egen spinoff-serie kallad The City.[3] Serien kretsar runt när Port flyttar till New York City för att arbeta för modedesigner Diane von Fürstenberg.[4] Serien debuterade den 29 december 2008 på MTV.
  • Audrina Patridge får en egen show efter sista säsongen av The Hills. Detta bekräftar Audrina i programmet "On Air med Ryan Seacrest", då hon berättar att hon kommer att få sin egen reality-show, som kommer att heta Audrina. I tv-serien kommer vi att få följa Audrina i hennes vardag, Hollywoodlivet och med hennes familj. Hennes nya show kommer att visas på VH1 den 17 april 2011.
NAMN INFORMATION
Lauren Conrad
(säsong 1-5)
Lauren fick sin väg till självständighet dokumenterad kort efter att hon lämnade hemmet i Laguna Beach för att flytta till sitt nya hem i Los Angeles. Där tillbringade hon sina dagar till att delta i FIDM medan hon praktiserade på Teen Vogue magazine. Efter Teen Vogue bytte hon jobb för att arbeta för mode-PR-företaget People's Revolution. Lauren avslutade efter en tid ett ostadigt förhållande med Jason, och hade även en kortvarig relation med Brody sedan Heidis pojkvän, Spencer, hade presenterat henne för honom. Med tiden gled Lauren långsamt ifrån sin vänskap med Heidi. Det framkom i avsnitt 10 säsong 5 att Lauren ville lämna The Hills för att fokusera på sin modekarriär.
Heidi Montag
(säsong 1-6)
Heidi och Lauren träffades då de gick i skolan tillsammans i San Francisco, vilket de två lämnar efter en termin. Som ett resultat av detta tillbringar Heidi vårterminen i Laurens hem vid stranden, och de två flyttar senare till Los Angeles med avsikt att delta i FIDM tillsammans. Efter en dag med olika klasser intervjuas Heidi inofficiellt som evenemangsplanerare för företaget Bolthouse Productions. Efter en kort relation med Jordan blir Heidi romantiskt involverad med Spencer. Det orsakar en spricka mellan henne och Lauren, men hon blir förvånad över att få se henne bara minuter före sin bröllopsceremoni.
Audrina Patridge
(säsong 1-6)
Audrina introducerades för första gången sittande vid poolkanten med Heidi. Det visar sig senare att hon strävar efter att bli skådespelerska, men arbetar som receptionist för Quijote Studios mellan sina provspelningar. Senare påbörjar hon ett jobb för Epic Records. I och med sin nya vänskap med Lauren blir Audrina Laurens nya rumskamrat, men befarar att Lo, Laurens barndomsvän, förstör deras vänskap. Dessutom återvänder Audrina till sitt av- och påförhållande med Justin, trots att hon ifrågasätter hans trogenhet.
Whitney Port
(säsong 1-4)
Whitney introducerades för första gången som Laurens praktikantkollega på Teen Vogue. Man ser henne för det mesta på kontoret eller på Teen Vogues olika uppdrag, bland annat en resa till Paris där hon inser att arbete bakom kulisserna inte är för henne. Hon lämnar efter ett tag Teen Vogues för PR-företaget People's Revolution. Efter en tid, och en kärleksaffär eller två, ger Whitneys nya chef henne möjlighet till en arbetsintervju med Diane von Fürstenberg, där får hon jobb och flyttar till New York.
Kristin Cavallari
(säsong 5-6)[5]
Kristin är en före detta klasskamrat till Lauren från Laguna Beach, där hon träffade Heidi. Efter high school flyttade hon till Los Angeles för att starta en skådespelarkarriär och sedan dess hade hon inte så mycket kontakt med Lauren. Vännerna återförenades, men bara med en ögonkontakt vid Heidis bröllop. Kristin kommer att synas i den pågående säsongen av The Hills.

Säsonger[redigera | redigera wikitext]

Säsong 1
Premiärdatum USA
Onsdag 31 maj 2006
Huvudartikel: The Hills (säsong 1)

Lauren fick sin väg till självständighet dokumenterad kort efter att hon lämnade hemmet i Laguna Beach för att flytta till Los Angeles tillsammans med sin goda vän, Heidi. Där träffar de en ny vän, Audrina. Lauren och Heidi har för avsikt att närvara på FIDM tillsammans, men Heidi intervjuas inofficiellt som evenemangsplanerare för företaget Bolthouse Productions och får jobb där. Dessutom får Lauren ett jobb som praktikant på tidningen Teen Vogue, där hon möter sin nya vän, Whitney. Heidi börjar dejta Jordan och Laurens ex-pojkvän, Jason, följer henne till LA i ett försök att få henne tillbaka, och det slutar med att de två hittar tillbaka till varandra. I säsongsfinalen får Lauren ta ett svårt beslut. (mer)

DVD Släpp
Tisdag 13 februari 2007
10 Avsnitt
Säsong 2
Premiärdatum USA
Måndag 15 januari 2007
Huvudartikel: The Hills (säsong 2)

Lauren får ett gråtande avslut på sitt förhållande med Jason. Heidis nya pojkvän, Spencer, introducerar Lauren för sin vän, Brody, och de två har en kortvarig relation, men förblir nära vänner. Lauren har fortfarande känslor för Brody, men hennes vän, Jen, introduceras för honom av Spencer och Heidi, vilket orsakar spänningar mellan Lauren, Jen och Heidi. Heidi blir blind för Spencers okynniga sätt och Lauren, som är oroad, vänder sig därefter till Audrina och en barndomsvän, Lo, för deras vänskap. Under tiden utmanas Lauren och Whitney på jobbet av New York-praktikanten, Emily, som kommer för att hjälpa till. I säsongsfinalen överraskar Spencer Heidi. (mer)

DVD Släpp
Tisdag 7 augusti 2007
12 Avsnitt
Säsong 3
Premiärdatum USA
Måndag 13 augusti 2007
Huvudartikel: The Hills (säsong 3)

Lauren blir upprörd när ett elakt rykte om henne kommer till ytan. Hon skyller Spencer för att ha startat det. I skolan blir Lauren oavsiktligt vän med Spencers syster, Stephanie, sedan hon bett om ursäkt för skvaller om Lauren till Spencer och Heidi. Efter en arbetsresa till Paris, känner Whitney att hennes jobb inte är vad hon ville, hon slutar, och intervjuas för mode-PR-företaget People's Revolution. Samtidigt vill Spencer ta sin relation med Heidi till nästa nivå, men har svårt att bekräfta sitt åtagande. Audrina återvänder till sitt skakiga förhållande till tidigare exet, Justin. I säsongsfinalen gör Lauren ett stort framsteg. (mer)

DVD Släpp
Tisdag 29 juli 2008 [6]
28 Avsnitt
Säsong 4
Premiärdatum USA
Måndag 18 augusti 2008
Huvudartikel: The Hills (säsong 4)

Lauren är förvånad att höra att Audrina tillbringar sin lediga tid med Justin som försöker övertygar henne att flytta ut. Samtidigt fortsätter Spencer att vara en belastning för Heidi, särskilt när Heidis syster, Holly, väljer att flytta till LA. Spencer besök Heidi på en arbetsuppdrag och får henne sparkad för att dricka under arbetstid. I ett försök att rädda deras förhållande överraskar Spencer henne med en resa till Mexiko, där paret inofficiellt rymmer, vilket gör att hennes mamma uttrycker sin besvikelse. Dessutom erbjuder Whitneys chef henne en chans till en intervju med Diane von Fürstenberg. I säsongsfinalen får Whitney reda på resultatet av intervjun. (mer)

DVD Släpp
Tisdag 3 mars 2009
20 Avsnitt
Säsong 5
Premiärdatum USA
Måndag 6 april 2009
Huvudartikel: The Hills (säsong 5)

Lauren firar sin 23:e födelsedag, och ej inbjudna Heidi får reda på att Spencer hade ett knytnävsslagsmål på en bar med Stephanies ex, Cameron, som hävdar att Spencer flirtat med en bartender. Osäker på deras förhållande, ger Heidi honom ett ultimatum. Inte heller Heidis mor är någon beundrare av Spencer. Heidis far kommer på besök och ger Spencer sin tillåtelse att gifta sig med Heidi. I säsongsfinalen ändrar Lauren uppfattning om bröllopsinbjudan och överraskas av att någon annan är inbjuden också. (mer)

DVD Släpp
13 september
20 Avsnitt[7]
Säsong 6 (The Finale Season)
Premiärdatum USA
27 april 2010
Huvudartikel: The Hills (säsong 6)

Kristin börjar ångra att hon skapade fiender i Los Angeles, och beslutar sig för att förnya sin vänskap med flickorna. Hon börjar också lägga sin sommarromans med Justin bakom sig. Men efter att hon lämnade flickorna ensamma i Miami, börjar rykten om hennes vilda festande och eventuella drogmissbruk sprida sig. Samtidigt åker Heidi till Colorado för att visa sin familj resultatet av sina 10 plastikoperationer. Hela hennes familj ogillar hennes operationer, och efter att ha återvänt till Los Angeles, börjar hon och Spencer att förlora kontakten med sina vänner och familj.

Audrina börjar dejta sin gamle vän, Ryan Cabrera, men Justin visar intresse av att vara en del av hennes liv igen. Brody möter McKaela Line, och de två börjar att dejta. Deras offentliga tillgivenhet mot varandra gör Kristin upprörd. Efter ett tag börjar McKaela att ta med sin vän Allie Lutz när hon går ut med Brody, vilket Kristin inte gillar, eftersom de två föraktar varandra. Stephanie börjar dejta igen efter att hon blivit påkommen med att köra bil alkoholpåverkad. Lo måste ta ett stort beslut i sin relation till pojkvännen Scott.

. (mer)

DVD Släpp
TBA
12 Avsnitt

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ "Hills Season 4 ratings down 25 percent"
  2. ^ plus-8-and-ncis-lead-cable/19854 "Upp till tjugo kabelnät-TV visar för den vecka som slutade den 31 maj 2009"
  3. ^ http://www.nydailynews.com/entertainment/tv/2008/09/232008-09-23_its_a_go_for_whitney_ports_hills_spinoff.html
  4. ^ ((cite web | url = http://www.observer.com/2008/o2/kelly-cutrone-will-shell-out-dating-advice-i-city-i%7Ctitle=Kelly Cutrone Kommer Shell Out Dating råd om City)) New York Observer
  5. ^ http://remotecontrol.mtv.com/2009/05/28/video-the-queen-bee-is-back-world-say-hello-to-k-cav/
  6. ^ http://news.tvonmedia.com/tvom_news_by_show/Hills-Season-3-Artwork.shtml
  7. ^ http://hollywoodinsider.ew.com/2009/04/exclusive-the-h.html

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]