The Independent

Från Wikipedia
The Independent
PublikationstypBrittisk dagstidning
Grundad7 oktober 1986
LandStorbritannien
HuvudkontorCanary Wharf, London
ChefredaktörSimon Kelner
Politisk beteckningoberoende
SpråkEngelska
Frekvens90 248
Upplagaendast nätupplaga
HuvudägareIndependent News & Media
ISSNISSN 0951-9467
Webbplatshttp://www.independent.co.uk/

The Independent är en av Storbritanniens dagstidningar. Den har smeknamnet Indie, och söndagsutgåvan The Independent on Sunday kallas analogt för Sindie. Huvudkontoret finns i Canary Wharf i London. Tidningen har ingen formell politisk tillhörighet, men brukar räknas som liberaldemokratisk (socialliberal).

Tidningens första nummer utkom i oktober 1986 vilket gör den till den yngsta av de rikstäckande dagstidningarna i Storbritannien. Vardagsutgåvan av Independent utsågs 2004 till National Newspaper of the Year (årets rikstidning) av British Press Award.

Tidningens upplaga i november 2006 var cirka 250 000 exemplar och har som högst nått 420 000 exemplar. Upplagan har fortlöpande minskat till omkring 40 000 i början av 2016. Tidningen har därför beslutat att upphöra med utgivningen i pappersformat. Det sista numret kom den 26 mars 2016.[1]

Läsartappet hör till den allmänna trenden för de brittiska dagstidningarna. Independent kommer i fortsättningen att finnas som nätupplaga, i applikationer och på sociala medier.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ "Sista numret av Independent tryckt" Dagens Nyheter Läst 26 mars 2016

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från tyskspråkiga Wikipedia.