The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
The Legend of Zelda: Breath of the Wild
The Legend of Zelda Breath of the Wild.svg
Information
Originaltitelゼルダの伝説 ブレス オブ ザ ワイルド
År3 mars 2017
UtvecklareNintendo EPD
UtgivareNintendo
GenreActionäventyr
Antal spelare1
FormatWii U, Nintendo Switch
WebbsidaThe Legend of Zelda: Breath of the Wild
Arbetslag
RegissörHidemaro Fujibayashi
ProducentEiji Aonuma
Spelserie
SpelserieThe Legend of Zelda
FöregångareTri Force Heroes
(2015)
Distribution
Internationell3 mars 2017[1]
Datorspelsportalen

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (ゼルダの伝説 ブレス オブ ザ ワイルド Zeruda no Densetsu: Buresu obu za Wairudo?) är ett actionäventyrsspel till Wii U och Nintendo Switch. Spelet utannonserades för första gången den 23 januari 2013 och hade en planerad lansering under 2015. Det var dock först under 2016 som spelets titel Breath of the Wild blev officiell[2] och lanseringsdatum var då planerat till någon gång under 2017. Den 3 mars 2017 släpptes spelet till Wii U och Nintendo Switch. Breath of the Wild var det sista Nintendo spelet som släpptes för Wii U.[3] Den 11 juni 2019 i slutet av Nintendos E3 Direct avslöjades att en uppföljare till Breath of The Wild är under utveckling (Breath of the wild 2).[4][5] Den 8 september 2020 avslöjade de i en video, som lades upp både på Twitter och Youtube, att de behöver mer tid till uppföljaren och att det skulle ta ett tag till, men att de i samarbete med KOEI Techmo har jobbat på ett nytt spel i Hyrule Warriors serien. Spelet fick namnet Hyrule Warriors: Age of Calamity, och releasedatumet 20 november. [6]

I The Legend of Zelda: Breath of the Wild iklär sig spelaren rollen som Link, en hjälte som vaknar efter hundra års sömn till ett post-apokalyptiskt Hyrule. Till att börja med har Link inga av sina minnen kvar, och inga vapen att skydda sig med. Som spelaren utforskar Hyrule låser den upp fler minnen av Links gamla liv och hittar fler vapen och verktyg att använda. The Legend of Zelda: Breath of the Wild är ett så kallat Open World-spel[7], vilket betyder att spelaren kan göra in princip vad den vill i vilken ordning som helst och behöver inte följa en viss väg för att komma vidare. En stor förändring i Breath of the Wild jämfört med föregående titlar i spelserien är den stora mängden vapen som finns att finna.

Breath of the Wild är också det första i spelserien att ha begränsat röstskådespel för vissa karaktärer. Spelet vann år 2017 ”Game of the year”- priset på The game awards, och har fått full pott på nästan alla recensioner.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Link är en ung pojke som vaknar i en kammare när han hör en kvinnlig röst tala till honom. Hon instruerar honom att ta en Sheikah Slate, en apparat som har en karta, och begär att han ska rädda Hyrule. Link beger sig utomhus där han stöter på en gammal man som informerar honom att Link befinner sig på The Great Plateau, en högt belägen plats där enda sättet att ta sig ner är med hjälp av en paraglider. Den gamla mannen erbjuder sin paraglider till Link om han kan hämta fyra skatter i de fyra helgedomarna som finns på The Great Plateau. När spelaren har funnit dessa så ber den gamla mannen att Link ska möta honom i The Temple of Time. Den gamla mannen berättar att han är Kung Rhoams ande, Hyrules Kung. Han berättar att för 100 år föll nästan hela kungariket när Calamity Ganon återuppstod. Link blev svårt skadad under striden så han fördes till The Shrine of Resurrection och Prinsessan Zelda använde sina krafter för att hålla Ganon fången i Hyrule Castle där båda har hållits fångna i 100 år. Kung Rhoam ber Link att besegra Ganon för att rädda Hyrule och Zelda.

Referenser.[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]