The Librarian: Return to King Solomon's Mines

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Librarian: Return to King Solomon's Mines
Genre Action
Äventyr
Regissör Jonathan Frakes
Producent Dean Devlin
Michael S. Murphey
Kearie Peak
Marc Roskin
Noah Wyle
Manus Marco Schnabel
Skådespelare Noah Wyle
Bob Newhart
Gabrielle Anwar
Originalmusik Joseph LoDuca
Premiär 2006
Speltid 92 minuter
Land USA
Språk Engelska
Arabiska
Franska (några ord)
Föregångare The Librarian: Quest for the Spear
Uppföljare The Librarian: The Curse of the Judas Chalice
IMDb SFDb

The Librarian: Return to King Solomon's Mines är en amerikansk äventyrs-action från 2006 i regi av Jonathan Frakes med Noah Wyle i huvudrollen som Flynn Carsen. Filmen, som släpptes direkt på DVD, hade Sverigepremiär den 21 maj 2008 och är skriven av Marco Schnabel.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Den äventyrslystna bibliotekarien Flynn Carsen ger sig ut på jakt efter ovärderliga skatter världen över för att sätta de i säkerhet i bibliotekets hemliga förvaringsställe innan tjuvar lyckas få tag på dom. Flynn var en tystlåten och allvetande bokmal som levde ett lugnt och tillbakadraget liv fyllt av akademiska studier. Men efter att ha lagt ett antal utbildningar bakom sig är det enda sättet att avslöja några av historiens mest spännande hemligheter att själv ge sig ut i världen och upptäcka dem.

På sin 32-årsdag får Carsen ett mystiskt paket från en okänd avsändare i Egypten. Paketet innehåller en hemlig karta till Kung Salomos gruvor. Några inbrottstjuvar stjäl kartan från Carsen innan han hunnit studera den och en kapplöpning till Afrika inleds. I Afrika träffar han på Emily Davenport (Gabrielle Anwar) på en utgrävning och en ovärderlig vänskap och äventyr inleds.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]