The Lost Vikings

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Lost Vikings
År 1992
2003 (Game Boy Advance)
Utvecklare Silicon & Synapse
Utgivare Interplay (1992)
Blizzard (2003)
Genre Plattform, pussel
Antal spelare 1 (kooperativt spelande)
Format Amiga, Amiga CD32, Game Boy Advance, MS-DOS, Sega Megadrive, SNES, Playstation
Medieformat Diskett, kassett, CD-rom
Arbetslag
Speldesign Ron Millar
Musik Allister Brimble (Amiga och Amiga CD32)
Charles Deenen (SNES)
Matt Furniss (Sega Genesis)
Glenn Stafford (DOS)
Datorspelsportalen

The Lost Vikings är ett plattformsspel från 1992, ursprungligen släppt till TV-spelkonsolen Super Nintendo. Det utvecklades av Blizzard Entertainment (då under namnet Silicon & Synapse) och släpptes av Interplay Entertainment.

Handling[redigera | redigera wikitext]

I spelet följer man de tre vikingarna Erik, Baleog och Olaf, som blir kidnappade av utomjordingar och bortförda från Jorden i en rymdfarkost. Ytterligare världar de besöker under sin resa är dinosauråldern, Egypten, Godisland med flera.

Förmågor[redigera | redigera wikitext]

De tre vikingarna har en livsmätare på tre liv var, som de kan förlora genom att bli attackerade av fiender eller genom att falla från höga höjder. De kan också plocka upp och använda olika föremål, bland annat nycklar, bomber och mat som återställer liv. Var och en av vikingarna har en unik uppsättning förmågor:

  • Erik kan springa snabbare än de andra två, hoppa samt stånga sönder vissa väggar och fiender med sin hjälm.
  • Baleog kan döda fiender antingen med sitt svärd (på nära håll) eller med sin båge (på avstånd; bågen har obegränsat antal pilar). Bågen kan även användas till att aktivera knappar från avstånd.
  • Olaf kan blockera attacker från fiender och deras projektiler med sin sköld. Skölden kan också användas som en fallskärm för att falla långsammare från plattformar eller som en språngbräda för Erik, som då kan hoppa upp på skölden och nå högre höjder.

Framträdanden i andra spel[redigera | redigera wikitext]

De tre vikingarna finns även med i spelet World of Warcraft i form av bossar inuti en grotta vid namn Uldaman. Där heter de Erik "The Swift", Baleog och Olaf. Olaf förekommer även som dold figur i spelet Rock N' Roll Racing. I Starcraft II: Wings of Liberty finns ett arkadspel som heter Lost Viking. I spelet Heroes of the Storm kan du spela som "The Lost Vikings".

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia

Se även[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]