The Mummy (film)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

The Mummy är en amerikansk skräck- och äventyrsfilm som hade premiär i juni 2017. Tom Cruise spelar rollen som Nick Morton och Sofia Boutella har rollen som mumien.[1] Det är en ny version av filmen Mumien (The Mummy) från 1999.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Den vackra men hänsynslösa prinsessan Ahmanet står näst i tur att bli den nya härskaren över Egypten. Men hennes far bestämmer sig för att ge tronen till sin nyfödda son istället. Som resultat av detta ingår Ahmanet en pakt med dödsguden Set och dödar sin far och lillebror och försöker ta över tronen och makten själv, men hennes plan misslyckas och hon döms att bli mumifierad och begravd levande i en sarkofag flera tusen mil bort i från Egypten i öknen i Mesopotamien. Femtusen år senare i nutidens Irak påträffas hennes gravplats av den amerikanska armén och sarkofagen öppnas. Hon väcks även till liv, och med henne väcks också en ondska som har fått gro i flera tusen år.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Tom Cruise’s The Mummy Trailer Teases Gods, Monsters And Scares”. http://www.cinemablend.com/news/1592080/tom-cruises-the-mummy-trailer-teases-gods-monsters-and-scares.