The Simpsons: Bart vs. the Space Mutants

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
The Simpsons: Bart vs. the Space Mutants
År1991, 1992
UtvecklareImagineering
Arc Developments
UtgivareAcclaim
Ocean Software
GenrePlattformsspel
Antal spelareSingelplayer
FormatNES
Atari ST
DOS
Commodore 64/128
Amiga
ZX Spectrum
Amstrad
Sega Master System
Sega Game Gear
Mega Drive/Genesis
MedieformatSpelkassett
Diskett
Arbetslag
SpeldesignGarry Kitchen
Spelserie
SpelserieSimpsons
Datorspelsportalen

The Simpsons: Bart vs the Space Mutants är ett datorspel som är baserat på den tecknade serien Simpsons. Enbart Nancy Cartwright gör rösten i spelet, då i form av Bart Simpson.

Plattform[redigera | redigera wikitext]

Spelet släpptes först till ZX Spectrum, Amstrad CPC, Commodore 64, Commodore Amiga, DOS och Atari ST av Ocean Software och till NES av Acclaim. Spelet släpptes senare till Sega Master System, Mega Drive/Genesis och Game Gear.

Acclaim producerade senare två uppföljare till spelet: The Simpsons: Bart vs. the World och The Simpsons: Bartman Meets Radioactive Man.

Spelet[redigera | redigera wikitext]

I spelet är Bart Simpson den enda som känner till att utomjordingar har en hemlig plan på hur de ska ta över världen[1] och försöker stoppa dem från att samla föremål som de behöver till sitt ultimata vapen.

I varje nivå måste Bart samla ett antal föremål innan han möter bossen. Bossen består av karaktärer från spelet. I spelet medverkar inte Kang & Kodos som är det återkommande rymdvarelserna i TV-serien.

Nivåer[redigera | redigera wikitext]

Springfield[redigera | redigera wikitext]

Bart måste samla, dölja eller förstöra alla lila saker som han hittar som soptunnor, blomkrukor, dörrar, brandposter och skyltar. Här medverkar Abraham Simpson, Moe Szyslak och Jimbo Jones. I nivån är bossen Nelson Muntz. Bart får hjälp av Maggie Om han under nivån samlar in bokstäverna i hennes namn.

Springfield Shopping Center[redigera | redigera wikitext]

I den här nivån ska Bart samla hattar, allt ifrån höga hattar, till hjälmar och kepsar. I den här i nivån finns också tre mini-bossar. I nivån måste Bart undvika hinder. I nivån är Ms. Botz bossen. Bart får hjälp av Marge Om han under nivån samlar in bokstäverna i hennes namn.

Krustyland[redigera | redigera wikitext]

I nivån ska Bart samla ballonger i nöjesparken och kan även samla ihop extra liv. I nivån är Sideshow Bob bossen. Bart får hjälp av Lisa Om han under nivån samlar in bokstäverna i hennes namn.

Museum[redigera | redigera wikitext]

Nivån som utspelar sig i museet har även tre mini-bossar. Spelet utspelar sig i museets avdelningar, den första utspelar sig i en djungel där han möter en planta, därefter i Egypten där Bart träffar på en mumie och därefter besöker han det förhistoriska området och möter en Tyrannosaurus. I nivån är Marvin Monroe bossen. Bart får hjälp av Homer Om han under nivån samlar in bokstäverna i hans namn.

Power Plant[redigera | redigera wikitext]

Bart måste samla in ett antal uranstavar som han lägger i kärnreaktorn som är spridda över hela anläggningen. I denna nivå, får Bart hjälp av hela familjen Simpson. Lisa ger honom dörrkoder, Marge bär uranstavar år honom. Homer förhindrar fienderna genom att mata dem med munkar och Maggie hjälper till att klara spelet. Om inte spelaren hinner klart nivån i tiden kommer det "ultimata vapnet" att bli klart, en armé av Homerkloner.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia.

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”The Simpsons: Bart vs. the Space Mutants” (på engelska). Mobygames. 30 september 1991. http://www.mobygames.com/game/simpsons-bart-vs-the-space-mutants. Läst 3 december 2015. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]