Total Drama Island

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Total Drama Island är en amerikanskakanadensiska tecknad TV-serie som började sändas i amerikanska Cartoon Network den 7 juni 2008. Serien är en parodi på olika reality-shower, till exempel Expedition: Robinson. Det handlar om 22 16-åringar som kommer till en ö för att delas upp i två lag som ska utföra tester och utmaningar. Vid dagens slut får vinnarlaget inte bara stanna kvar längre, utan dessutom priser som gagnar dem. Förlorarlaget samlas vid brasan på kvällen för att välja den person i laget de vill rösta bort. När röstningen är avslutad delar programledaren Chris ut marshmallows till alla som har klarat sig. Den person som inte får en marshmallow måste gå ner för Skammens brygga och lämna ön med Loserbåten. Den deltagare som är kvar i slutet av programmet vinner 100 000 amerikanska dollar i kanadensiska dollar. Chris har satt upp en kamera i toaletten, så att deltagarna kan gå in när de vill och berätta om t.ex. hur de känner inför en utmaning. Det sänds i Cartoon Network, även i Sverige.

Total Drama Island har en andra säsong som heter Total Drama Action som utspelar sig i en filmstudio, den tredje heter Total Drama World Tour. Den fjärde säsongen Total Drama: Revenge of the Island utspelar sig på ön igen med 13 nya deltagare. Den femte säsongen, Total Drama All-Stars, utspelar sig på återigen samma ö denna gång med de 14 mest omtyckta karaktärerna från tidigare fyra säsonger. Den sjätte och senaste, Total Drama Pahkitew Island, utspelar sig på en annan ö i västra Kanada med 14 helt nya deltagare.

Röster[redigera | redigera wikitext]

Total Drama All-Stars och Pahkitew Island[redigera | redigera wikitext]

Total Drama All-Stars och Total Drama: Pahkitew Island är de två delarna med segment i 13 avsnitt som båda utgör den femte säsongen av den kanadensiska animerade tv-serien Total Drama. Säsongen beställdes av Cartoon Network i oktober 2012 och beställde 26 avsnitt. [3] Det är en uppföljare till Total Drama Island, Total Drama Action, Total Drama World Tour och Total Drama: Revenge of the Island. Säsongen producerades av Fresh TV i samarbete med Aboriginal Peoples Television Network [4] och distribuerades av Cake Entertainment. På grund av seriens premiss presenterar säsongen sig som en parodi på reality-tv-serier, som Survivor. [5] Hela säsongen hade första premiär i USA med början den 10 september 2013 på Cartoon Network med den första delen, [6] medan den andra delen hade premiär i USA den 7 juli 2014 under en tvåveckorsperiod. [7 ] I Kanada hade den första delen premiär på Teletoon under deras "Can't Miss Thursday" -tidslucka från 9 januari 2014, [8] [9] medan den andra delen av säsongen också hade premiär under deras "Can't Miss Thursday" tidslucka på Teletoon som börjar den 4 september 2014. [10] [11] [12] Den andra halvan av säsongen hade också premiär på APTN-nätverket 2015. [4] Det återvände till APTN-nätverket från januari till februari 2017 men släpptes tillsammans när Total DramaRama tillkännagavs.

sammanfattning[redigera | redigera wikitext]

Precis som Total Drama: Revenge of the Island innan den, den här säsongen består också av 13 avsnitt, [1] även om den ger tillbaka den traditionella längden på 26 avsnitt under de tre första säsongerna. De vinnande karaktärerna för del 1 är antingen Mike eller Zoey, och de vinnande karaktärerna för del 2 är antingen Shawn eller Sky (beroende på länder som säsongsfinalen sänds). De stora priserna för båda delarna av denna säsong är båda C $ 1 miljon.