Toy Story 4

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Toy Story 4 är en kommande långfilm från Pixar Animation Studios. Den avses bli regisserad av Josh Cooley och producerad av Jonas Rivera. Filmen avses ha premiär i USA 21 juni 2019 och i Sverige 30 augusti.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Woody har alltid varit självsäker på sin plats i världen och att hans prioritet är att ta hand om sitt barn, oavsett om det är Andy eller Bonnie. Men när Bonnie skaffar en ny motvillig leksak som heter Forky till sitt rum, börjar ett äventyr tillsammans med gamla och nya vänner. Det visar Woody hur stor världen kan vara för en leksak. Längs vägen återförenas han med en gammal vän. Boo Peep.

Produktion[redigera | redigera wikitext]

En ny skådespelare får ta över rösten till Mr Potatohead eftersom Don Rickles, som tidigare gjort denna röst, gick bort 2017. Guy de la Berg som gjorde den svenska rösten åt Slinky gick bort 2014 och kommer också att ersättas med en annan röstskådespelare. Lena Ericsson som gjorde den svenska rösten till Bo Peep kommer inte medverka, då hon har avslutat sin karriär som röstskådespelare. Därför kommer någon annan även ta över hennes roll.

Filmen hade tänkt från början ha premiär 2017 men sköts upp till 2018. Sen sköts den upp igen när den bytte plats med Superhjältarna 2.

Från början var det tänkt att John Lasseter skulle regissera filmen eftersom han regisserade de två första filmerna men efter problem med produktionen så lämnade han över det till Josh Cooley. Denne har regisserat en av Toy story-kortfilmerna: "Small fry".

John Lasseter har sagt följande (översatt till svenska) om produktionen:

"Vi älskar de här karaktärerna så mycket, de är som en familj för oss. Vi vill inte göra någonting med dem om det inte lever upp till det vi har gjort förut. Toy Story 3 slutade så bra att vi aldrig pratade om att göra en ny Toy Story-film. Men när Andrew Stanton, Pete Docter, Lee Unkrich och jag kom på den här nya idén, kunde jag inte sluta tänka på det. Det var spännande för mig. Jag visste att vi var tvungna att göra den här filmen."

Teaser trailern släpptes 12 november 2018.

Röster
Woody Tom Hanks
Buzz Lightyear Tim Allen
Bo Peep Annie Potts
Slinky Blake Clark
Aliens Jeff Pidgeon
Hamm John Ratzenberger
Jessie Joan Cusack
Forky Tony Hale

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]