Tripadvisor

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Tripadvisor
Typ Nasdaq: TRIP
Huvudkontor Newton, Massachusetts, USA
Historia
Grundat 2000
Grundare Stephen Kaufer
Övrigt
Webbplats TripAdvisor.com

Tripadvisor är ett företag som tillhandahåller en webbplats för resenärer. Materialet består till stor del av användarskapat innehåll. Företaget är börsnoterat på Nasdaq.[1]

The Fork[redigera | redigera wikitext]

The Fork är en dotterhemsida till TripAdvisor, är en ny tjänst för matinspiration och bokning av bord på restauranger. Med ett nätverk på över 40,000 restaurangpartners över hela Europa är TheFork redan en av ledande tjänsterna för onlinebokningar i Frankrike, Spanien, Italien, Portugal, Sverige, Danmark, Holland, Belgien, Monaco, Australien, Brasilien, Turkiet och Schweiz. Hos The Fork kan besökare välja restaurang utifrån faktorer som användarrecensioner, plats, pris, tillgänglighet och typ av kök. Via tjänsten ges besökarna också möjligheten att ta del av specialerbjudanden och tjäna in bonuspoäng som ger rabatt på bokade restaurangbesök. TheFork finns på webben och som app för Apple och Android och Windows.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”TripAdvisor Spins Off From Expedia, Takes Flight On The Nasdaq As A Public Company”. techcrunch.com. 21 december 2011. http://techcrunch.com/2011/12/21/tripadvisor-spins-off-from-expedia-takes-flight-on-the-nasdaq-as-a-public-company/. Läst 26 juli 2012. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]