Troika Games

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Troika Games
Typ Nedlagt
Huvudkontor USA Irvine, Kalifornien
Nyckelpersoner Tim Cain, Leonard Boyarsky & Jason Anderson
Bransch Datorspel
Produkter Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura
The Temple of Elemental Evil
Vampire: The Masquerade - Bloodlines
Historia
Grundat 1998
Upplöst 28 februari 2005

Troika games var ett spelföretag som startades 1998 av tre personer som tidigare hade haft viktiga positioner i skapandet av Fallout; Tim Cain, Leonard Boyarsky och Jason Anderson.

Deras första spel var Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura (2001), ett rollspel som utspelade sig i en fantasy/steampunk-värld där kampen inte bara var mellan gott och ont utan också mellan magi och teknologi. Spelet kännetecknades av en relativt icke-linjär historia med mycket val och en hel del buggar vid release.

2003 kom sedan deras andra spel Temple of Elemental Evil, baserat på en gammal Dungeons & Dragons-modul. Också det spelet var fyllt med buggar, trots en solid grund och det spel som följt D&D v3.5-reglerna bäst av alla datorspel. De flesta buggar har numera åtgärdats med patchar.

Troikas sista spel var Vampire: The Masquerade -Bloodlines, baserat på White Wolfs rollspelsserie med samma namn. Spelet använde Valves Source-motor och släpptes samma dag som Half-Life 2.

Efter detta hamnade Troika i finansiella problem efter att de misslyckats med att få en utgivare av ett eventuellt fjärde spel. Den 28 februari 2005 stängde Troika sina dörrar.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]