Tropiska stormen Barry

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Tropiska stormen Barry
Tropisk storm (SSO)
Barry 01 jun 2007 1905Z.jpg
Den tropiska stormen Barry kort efter den klassificerats
StatusInaktiv
Formation1 juni, 2007
Avmattning2 juni, 2007
Kraftigaste vindar
95 km/h (25 m/s) (1 minuts varaktighet)
Lägsta lufttryck997 mbar (hPa; 748 mmHg)
Döda1 direkt, 2 indirekta
SkadorOkänt
Drabbade områdenEl Salvador, västra Kuba, Florida, USA:s östkust

Den tropiska stormen Barry var en snabbt formad tropisk cyklon som gjorde svepte över Florida tidigt i juni. Som den andra namngivna stormen i den Atlantiska orkansäsongen 2007, så utvecklades Barry ur ett tråg av lågtryck i den sydöstra delen av Mexikanska golfen den 1 juni. Den fortsatte snabbt mot nordväst, nådde en högsta hastighet på 95 km/h innan försvagning och landkänning nära Tampa Bay som en tropisk depression. Barry förlorade snabbt tropiska kännetecken efter att vindar tagit bort en stor del av konvektionen och den 3 juni hade den fullt utvacklats till en extratropisk cyklon. De extratropiska resterna kartlades längs USA:s östkust och blev absorberade av en större extratropisk cyklon den 5 juni.

Stormhistoria[redigera | redigera wikitext]

Barrys bana

Barry utvecklades ur ett håg av lågtryck i den sydöstra delen av Mexikanska golfen den 1 juni, den så också orkansäsongen startar officiellt. Barry rörde sig snabbt mot nordväst och passerade över Kuba den 1 juni som tropisk depression. Den ökade i styrka och klassificerades som en tropisk den 2 juni. Samma dag noterades dess högsta vindhastighet på 95 km/h. Stormen försvagades ju mer den närmade sig land.

Barry gick in över land nära Tampa Bay, Florida den 2 juni som en minimal tropisk storm. Snart därefter så degraderades Barry till en tropisk depression när den började sin extratropiska övergång. Barry blev en extratropisk cyklon sent på eftermiddagen den 2 juni. Den 3 juni, hade cyklonen börjat att röra sig uppför Carolinas kuster och bart med sig regn in till Mid-Atlantic och New England. Den 5 juni hade dess centrum flyttas upp till Atlantprovinserna innan den blev absorberad av en större extratropisk cyklon den 5 juni på gränsen mellan Maine och Québec.