Trubaduren (sång)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Trubaduren
Singel av Magnus Uggla
Från albumet Alla får påsar
Utgiven1994
FormatCD
GenrePoprock
LåtskrivareAnders Henriksson
Magnus Uggla
Singlar
Magnus Uggla
"Mitt decennium"
(1994)
"Trubaduren"
(1994)
"Kung för en dag"
(1997)
Album
Alla får påsar

Trubaduren är en balladlåt skriven av Magnus Uggla och Anders Henriksson och framförd av Magnus Uggla på albumet "Alla får påsar" 1993.

Melodin testades på Svensktoppen, där den låg i sju omgångar under perioden 17 september29 oktober 1994, med tredjeplats som högsta placering där [1].

I texten befinner sig en manlig jag-person tillsammans med några andra på en strand i Tylösand på en fest och försöker få till en romans med en tjej. En trubadur med gitarr och munspel dyker då plötsligt upp och börjar sjunga och spela tills jag-personen går hem. Sångtexten nämner flera sånger, artister och grupper.

Textmässigt är det den sång Magnus Uggla är mest nöjd med. Nanana-kören skrevs så man skall kunna sjunga Simon & Garfunkels The Boxer samtidigt, en låt som varit populär bland gatumusikanter. Enligt Magnus Uggla själv kom idén till låten när Hans Gardemar – en keyboardist som han lärde känna i samband med Povel Ramel-revyn och som brukade ta med sig en melodica, bland annat på Magnus Ugglas födelsedag – dök upp med sin bror, som är violinist [2]. Låten spelas ofta på Magnus Ugglas konserter och är en av de låtar som publiken älskar mest att sjunga med i som en gemensam allsång.

I Så mycket bättre sjöng Magnus Uggla Trubaduren tillsammans med Olle Ljungström.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Svensktoppen - 1994
  2. ^ Albumkonvolutet till Klassiska mästerverk, Magnus Uggla, 2002