Tumo Center for Creative Technologies

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Tumo Center for Creative Technologies
Թումո ստեղծարար տեխնոլոգիաների կենտրոն
Tumo Center for Creative Technologies.jpg
SkoltypPrivat kvällsskola
OrtHalabyan 16, Jerevan
LandArmenien
Grundad2011
ÄgareSimonian Educational Foundation
Webbplatswww.tumo.org
Utbildningslokal
Tumo Center, längs floden Hrazdans ravin, vid Tumanjanparken

Tumo Center for Creative Technologies (armeniska: Թումո ստեղծարար տեխնոլոգիաների կենտրոն) är en privat utbildningsinstitution för digitala medier i Jerevan i Armenien. Skolan invigdes 2011 och har tonårselever i åldern 12–18 som lär sig att använda digitala hjälpmedel och arbeta i skärningspunkten mellan teknologi och konst, en verksamhet som framför allt bedrivs efter skoltid.[1]

Tumo Center for Creative Technologies är en icke-vinstgivande organisation, som grundades av Sam och Sylva Simonian och finansieras av Simonian Educational Foundation.

Platser[redigera | redigera wikitext]

Tumos huvudinstitut ligger i Tumanjanparken i distriktet Ajapnyak och har 6.000 kvadratmeter yta i två våningsplan i en nybyggd fastighet. Byggnadens övriga fyra våningsplan används för uthyrning till teknologi- och medieföretag, som kan bli partners i utbildningsverksamheten.

Institutet bedriver också verksamhet i Dilijan, Gyumri och Stepanakert. Det planerar också utvidga till Koghb (21019) och Masis.[2]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Tumo Center for Creative Technologies to Open in Yerevan, Armenia”. PR Newswire. 29 juni 2011. http://www.prnewswire.com/news-releases/tumo-center-for-creative-technologies-to-open-in-yerevan-armenia-124703298.html. 
  2. ^ Locations på Tumos webbplats

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]