Uleåborgs järnvägsstation

Uleåborgs järnvägsstation
Uleåborgs järnvägsstation sedd från Järnvägsgatan, 2006.
Stationsinformation
OrtUleåborg
Öppnade1886
Trafikeras avVR
ArkitektKnut Nylander[1]
TrafiktypPassagerartrafik
Kapacitet
Antal spår7
Passagerare per årca 1 miljon
Förbindelser
Övriga trafikslag3. Buss Buss
Föregående stationRuukki
Efterföljande stationKemi

Uleåborgs järnvägsstation är en station i Uleåborg, Norra Österbotten. Stationen är en järnvägsknut för Österbottenbanan, Uleåborg-Torneå-banan och Uleåborg-Kontiomäki-banan. Stationen öppnades år 1886 och samma år stod byggnaden färdig.

Historik[redigera | redigera wikitext]

Stationsbyggnaden i nyrenässans ritades av Statsjärnvägarnas arkitekt Knut Nylander och färdigställdes 1886, samma år som förlängningen av Vasabanan från Seinäjoki till Uleåborg.[2] Samtidigt färdigställdes också ett lokstall och en vagnverkstad. Stationsbyggnaden har byggts till i omgångar, bland annat 1922, efter ritningar av Statsjärnvägarnas chefsarkitekt Bruno Granholm. Restaurangbyggnaden blev klar 1930.

Trafiken och verksamheten vid Uleåborgs järnvägsstation ökade markant efter färdigställandet av Uleåborg–Torneå-banan 1903 och blev särskilt intensiv under första världskriget, med en livlig godstrafik, då Torneå var det rysk-finska järnvägsnätets slutstation. Förbindelsebanan österut till Kontiomäki och Nurmes, som diskuterats ändå sedan Uleåborgsbanans slutförande, blev klar först 1930. Virkestransporter utgjorde över 75 procent av trafiken på Nurmesbanan på 1930-talet, men minskade i takt med att transporter på vägnätet blev vanligare.

Utveckling av stationsområdet[redigera | redigera wikitext]

Uleåborgs resecenter är ett planerat byggnadskomplex i anslutning till Uleåborgs nuvarande järnvägsstation.[3][4] Resecentret ersätter den nuvarande järnvägsstationen, med motsvarande tjänsteutbud för resenärer. Inom området kommer det också att finnas ett köpcentrum, restauranger med mera. Den nuvarande stationsbyggnaden och restaurangbyggnaden kommer att bevaras. En enhällig jury utsåg i januari 2017 förslaget Tervatynnyrit ("Tjärtunnorna") som vinnare av arkitekturtävlingen för utveckling av Uleåborgs stationsområde.[5] Förslaget har skapats av arkitektbyråerna Lahdelma & Mahlamäki Oy från Helsingfors och Arkitekterna m3 från Uleåborg. I arbetsgruppen ingick också landskapsarkitektbyrån Näkymä Oy, Plaana Oy som ansvarat för trafikplaneringen samt byggnadsingenjörsbyrån Rimako Oy. Prisbeloppet var 50 000 €.

Bildgalleri[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ läs online, www.kyppi.fi.[källa från Wikidata]
  2. ^ Oulun rautatieasemaMuseiverkets webbplats för Byggda kulturmiljöer av riksintresse RKY. Läst 2018-08-20.
  3. ^ Matkakeskus osaksi monipuolista rakennuskokonaisuutta på Uleåborgs stads webbplats. Läst 2018-08-31.
  4. ^ Asemakeskuksen alue hyötykäyttöön på Uleåborgs stads webbplats. Läst 2018-08-31.
  5. ^ Vaihtoehtoja suunnittelun pohjaksi på Uleåborgs stads webbplats. Arkiverad 1 september 2018 hämtat från the Wayback Machine. Läst 2018-08-31.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]