Ung med psoriasis

Från Wikipedia

Förbundet Ung med psoriasis är en fristående ungdomsorganisation för psoriasissjuka mellan 7 och 30 år. Förbundet bildades 1983 och bedriver bland annat intressepolitiskt arbetet,stödverksamhet för ungdomar genom att arrangera utbildningar och sammankomster av olika slag samt klimatvård. Förbundet arbetar bland annat med att informera och påverka allmänhet, beslutsfattare, myndigheter och andra berörda om hur det är att leva med sjukdomen psoriasis.

Sjukdomen är tidskrävande med en betydande påverkan på såväl den som har psoriasis som dennes omgivning. Psoriasisorganisationerna har därför en avgörande betydelse för utveckling, upprätthållande och förmedling av psoriasisvård samt av förstärkandet av psoriasissjukas rättigheter och inflytande. Ung med psoriasis och Psoriasisförbundet gör stora insatser för att förbättra behandlingen, forskningen och informationen om psoriasis. Utan dessa insatser skulle situationen för psoriasissjuka barn och ungdomar drastiskt försämras. Det intressepolitiska arbetet är en viktig uppgift som genomsyrar Ung med Psoriasis verksamhet.

Det yttersta syftet med det intressepolitiska arbetet är att driva förbundets intressen gentemot stat, landsting och kommuner så att en god och tillgänglig behandling av psoriasis och psoriasisartrit kan garanteras och upprätthållas. Den svenska psoriasisvården har förbättrats avsevärt tack vare insatser från Ung med Psoriasis och Psoriasisförbundet. Men mycket återstår innan våra mål är uppfyllda.

Varje skola, landsting, kommun, förvaltning eller annan instans av betydelse för psoriasissjukas vardag är inom vårt intressepolitiska ansvarsområde. Ung med Psoriasis ambition är således att vara en resurs för alla unga med psoriasis, oavsett bostadsort

Förbundet Ung med psoriasis finns på både facebook och twitter

Tidigare ombudsmän har varit Mia Björklund, Monika Hagman, Therese Backus, Jonas Ivarsson, Sophie Krooks och Ellinor Nordström

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]