Universidad Nacional de Ingenieria

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
UNI

Universidad Nacional de Ingeniería (akronym: UNI) är ett allmänt universitet i staden Lima, Peru. Universitetet grundades den 18 mars 1876 på initiativ av den peruanska staten. Skolan började som ”Escuela de Ingenieros del Perú” (”Perus ingenjörsskola”). Dess viktigaste campus ligger i Rimacdistriktet. Skolan utmärker sig genom utbildning i vetenskap, ingenjörsvetenskap, teknologi och konst. UNI är indelat i 11 fakulteter som rymmer 27 examina.

Inträde[redigera | redigera wikitext]

Inträdesprovet för UNI är mycket krävande, det går i medeltal upp till 14 sökanden per plats. Provet består av tre delar som görs vid tre tillfällen; första delen gäller utvärdering av allmänna kunskaper som akademisk lämplighet och allmänbildning, den andra utvärderar den matematiska kunskapen och den tredje utvärderar kunskaperna i fysik och kemi.[1] De linjer som är mest eftertraktade är civilingenjör, systemingenjör, industriingenjör, mekatronikingenjör, kemiingenjör, och elektronikingenjör.[2]

Framträdande personer[redigera | redigera wikitext]

Lärare och elever[redigera | redigera wikitext]

Nedan en förteckning av några framträdande elever och lärare som skolan haft:

Hedersdoktorer[redigera | redigera wikitext]

Nedan några av de personligheter som utnämnts till hedersdoktorer vid Universidad Nacional de Ingeniería:


Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från spanskspråkiga Wikipedia, Universidad Nacional de Ingeniería (Perú), 21 december 2011.

Källor och fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Reglamento del concurso de admisión para estudios de antegrado, artículo N° 31.(spanska)
  2. ^ Estadísticas del examen de admisión 2007-I, pág. 224.(spanska)

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]