Användare:Hedning

Från Wikipedia
skåDen här användaren talar skånska som modersmål.
sv Den här användaren har svenska som modersmål.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-1 Dieser Benutzer hat grundlegende Deutschkenntnisse.
Denna användare är bibliofil.

Info om mig[redigera | redigera wikitext]

Bosatt i Lund.

På fritiden sysslar jag med poesi och litteratur, och fördjupar mig i filosofihistoria och vin. På 1900-talet spelade jag en hel del levande och vanligt rollspel.

Jag har varit aktiv här under pseudonymen Hedning sedan 19 år, 8 månader och 14 dagar (även om jag ströredigerade lite även tidigare). Den 24 maj 2010 blev jag administratör på svenska Wikipedia, vilket jag fram till i april 2012, då mitt engagemang för Wikipedia sjönk. Jag har ännu inte nått upp till den frenesi som kännetecknade 2008-09. 2014 återkom jag med ny kraft och fokuserar främst på att fotografera samt arbeta med Projekt runstenar som behöver mer engagemang. Sedan 2014 har engagemanget nått ner till nästan noll. Jag hoppas kunna återkomma någon dag när andan faller på.

Jag intresserar mig mestadels för artiklar rörande litteratur, konst och poesi. Jag har börjat se över vilka författare som fattas eller behöver komma med på Wikipedia. Dessutom har jag skrivit en del om absint. Jag lägger ner en hel del tid på att överföra intressanta författare och filosofer från Nordisk familjeboks uggleupplaga, som t.ex. Paul Bourget, Eduard von Hartmann, bröderna Goncourt, Esaias Tegnér m.fl. Jag har alltså mestadels fördjupat mig i svenskt sekelskifte och fin-de-siècle. Andra intressen är historia, främst germansk järnålder, romarriket och religionshistoria i allmänhet. Runologi är ett annat intresse.

På senare tid, 2007-, har jag bidragit med en hel del foton och illustrationer till artiklar. Bland annat har jag med start i mars 2009, tillsammans med FredrikT, börjat digitalisera intressanta delar av fotografisamlingarna på Akademiska Föreningens Arkiv & Studentmuseum. Se samlingssidan på Commons, eller nedan:

Troféhylla[redigera | redigera wikitext]

Jag fick "Den gyllene pusselbiten" av FredrikT den 12 oktober 2008 kl. 14.31 (CEST) med motiveringen "Du har gjort insatser i samtliga [...] kategorier, men inte minst vill jag framhålla Ditt fantastiska arbete med att bidraga med vackra och illustrativa fotografier." Tack Fredrik!



Jag fick bronspusselbiten av Riggwelter den 13 april 2012 kl. 10.18 (CEST) med motiveringen "Enligt definitionen för bronspusselbiten skall den ges till '...användare som under lång tid /.../ ägnat sig åt små kvalitetshöjande insatser'. Det tycker jag passar in på dig. Tack för ett utmärkt utfört arbete!". Tack Riggwelter!



Min utökning av artikeln om germaner utsågs till Veckans bästa förlängda artikel vecka 29 2009.



Jag hade visst laddat upp flest bilder i juli 2009.

Jag vann en brun fin rosett i tävlingen Läs, res och skriv 2009.

I andras ögon goda artiklar som jag till större eller mindre del ligger bakom[redigera | redigera wikitext]

Utmärkta artiklar[redigera | redigera wikitext]

Bra artiklar[redigera | redigera wikitext]

Rekommenderade artiklar[redigera | redigera wikitext]

Mina bilder[redigera | redigera wikitext]

Inspirerad av FredrikT: Citat: "Jag är också mycket intresserad av att bidraga med illustrationer, särskilt porträttbilder till biografiska artiklar. Merparten av dessa bilder ligger utspridda i olika kategorier på Commons (länk till min avändarsida där), så för att få en samlad överblick över dem har jag skapat ett antal gallerier här under min användarsida" - FredrikT:

Lite geografi[redigera | redigera wikitext]

Bott i
Varit 1-4 veckor, eller längre, i
( )
Varit 1-6 dagar i
Idén stulen från Grillo som snott den från Karpeth som också snott den någostans...
Bott och varit skriven i:

Bott i (några dygn):

Varit i:

Bidrag till Wikipedia (vad jag startat och/eller genomarbetat grundligen)[redigera | redigera wikitext]

Wikipedia:Projekt Litteratur hjälp gärna till!

Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation
Det här är en Wikipediaanvändares sida och inte en encyklopedisk artikel

Om sidan återfinns utanför Wikipedia så utgör den en automatiskt kopierad spegelsida utom användarens egen kontroll.