Användare:Jt

Från Wikipedia

Om mig[redigera | redigera wikitext]

40-plussare i Malmö. Jobbar med programvara för mobiltelefoner och liknande system. Registrerat konto på svwp sedan juli 2006 men gjorde några enstaka redigeringar även innan dess. Har alltid fascinerats av uppslagsverk.

Jag tycker det är svårt att skriva bra artiklar med goda källhänvisningar och bidrar därför, just nu, mest genom ett lågintensivt administrerande och städande. D.v.s. wikifierar, lägger till/rättar länkar, bevakar klotter, katalogiserar och märker upp. Ibland hinner jag även med smärre faktafelsrättningar.

Jag har ännu inte riktigt kommit överens med mig själv vad jag tycker om Wikipedias kunskapsteoretiska modell men för okontroversiella ämnen är encyklopedin riktigt användbar från tid till annan. För resten bör man först läsa Antony Beevors uttalande om "motkunskap" ([1]) (obs: död länk - kan kanske fixas när Wayback machine är uppe igen). Se även NPOV på MeatballWiki för ett annat perspektiv på NPOV-begreppet.

Jag hör hemma på deletionist-kanten av mergisterna.

Sällan aktiv[redigera | redigera wikitext]

Sedan sommaren 2011 har min aktivitet på Wikipedia nästan helt upphört. Jag tror för närvarande, att den även i fortsättningen kommer begränsas till enstaka sessioner i samband med längre semestrar. Jag bevakar inte regelbundet min diskussionssida. Behöver du nå mig, rekommenderar jag att du skickar ett wikimail.

Internt[redigera | redigera wikitext]