Uzumaki Naruto

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Naruto Uzumaki
(うずまきナルト)
DebutManga kapitel 1 / Anime episod 1
SeiyūJunko Takeuchi
Ema Kogure
Voice actorMaile Flanagan
Stephanie Sheh
Profil
ÅlderDel I: 12-13
Del II: 15
Födelsedag10 oktober
BlodgruppB
LängdDel I: 147,5 cm
Del II: 166 cm
Vikt40,6 kg
Information
Nuvarande rang7 Hokage
Nuv. anknytningarKonohagakure

Uzumaki Naruto (Naruto Uzumaki) (japanska: うずまきナルト Uzumaki Naruto) är huvudperson i manga- och animeserien Naruto.

Narutos födelsedag, 10 oktober, var en hälso- och sportdag (Taiiku no hi) i Japan när man uppfann rollfiguren.

Masashi Kishimoto, som skapade mangaserien om Naruto, berättade i en intervju med amerikanska Shonen Jump att han i sin barndom var som Naruto när han sökte till universitetet.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Barndom[redigera | redigera wikitext]

Naruto föddes den 10 oktober. Hans föräldrar är Namikaze Minato (även känd som den Fjärde Hokagen, hans far) och Uzumaki Kushina (före detta kunoichi, kvinnlig ninja från Virvelvindslandet, Kushina var också före detta värd till den nio-svansade demonräven) hans mor. Som nyfödd stängdes den nio-svansade demonräven in i Narutos kropp av den fjärde Hokagen av Konoha.

Trots att den fjärde Hokagen önskade att Naruto skulle bli sedd som en hjälte som höll demonen instängd, så kände byborna rädsla och hat mot barnet, eftersom han bar på den demon som en gång i tiden hade förstört deras fredliga by. Naruto blev inte medveten om demonen inom sig förrän han var tolv år gammal, vilket gjorde att han insåg varför byborna hade hatat honom under hela hans uppväxt.

Turligt nog hade Naruto en vän, hans ninja-instruktör, Iruka Umino. Trots att Irukas föräldrar dödades av den niosvansade räven så hade han inget emot Naruto. Istället accepterade Iruka Naruto. Han är den första personen att tro på Naruto, och han har gjort ett varaktigt intryck på Naruto själv.

Narutos liv började alltså inte så bra. Men det blev bättre...

Livet som ninja[redigera | redigera wikitext]

Naruto misslyckades i provet för att bli en Konoha-ninja tre gånger, men till slut klarade han det. Då hamnade han i samma grupp som Haruno Sakura och Uchiha Sasuke. Sakura var den som Naruto länge har varit kär i men hon var absolut inte intresserad av Naruto, utan hon hatade Naruto och tyckte att han var en stor börda. Sasuke, å sin sida, var bara intresserad av att döda sin storebror, Uchiha Itachi (som egentligen bara ville Sasukes bästa. men det visste inte han, så han kom att döda Itachi. men det är en annan historia). Sasuke och Naruto kom på kant med varandra redan från början och de tävlar alltid om vem som är starkast.

Trots att de tävlar med varandra är de väldigt bra vänner, och när Sasuke försvinner blir Naruto helt förkrossad och gör allt han kan för att hitta honom. På grund av att han har en demon i sig så blir han jagad av en organisation som heter Akatsuki!

För kunna försvara sig bättre mot Akatsuki lämnar Naruto också Konoha med Jiraiya. Jiraiya tränade honom i två år, för att Naruto vill bli starkare så att han kan ta hem Sasuke. När Naruto kommer tillbaka har alla han känner har uppnått nästa ninjarang, Chuunin.(Några av dem blev Jonin) Naruto, som har tränat med Jiraiya, ligger före de andra men han har en lägre rank. Sasuke har dock tränat med Orochimaru och har utvecklats betydligt mer än Naruto.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]