Vår tid är nu (säsong 1)

Från Wikipedia
Säsong 1
SerieVår tid är nu
LandSverige Sverige
Antal avsnitt10
Sändning
OriginalkanalSVT
Originalvisning2 oktober 2017 – 4 december 2017
Övrig information
IMDb
Säsongens kronologi
← Föregående
Nästa →
Säsong 2

Den första säsongen av Vår tid är nu, en svensk TV-serie skapad av Johan Rosenlind, Ulf Kvensler och Malin Nevander, hade premiär 2 oktober 2017SVT.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Charlie Gustafsson (överst), Adam Lundgren (underst) spelar två av huvudrollerna i serien.

Huvudroller[redigera | redigera wikitext]

Återkommande roller[redigera | redigera wikitext]

Gästroller[redigera | redigera wikitext]

Avsnitt[redigera | redigera wikitext]

Nr i
serien
Nr i
säsongen
TitelRegissörManusSändningsdatumTittarsiffror
(miljoner) [1]
11"Freden"Harald HamrellUlf Kvensler2 oktober 2017[2]1,488
Fredsdagen 1945 i Stockholm. Denna dag är stor för familjen Lövander, som har haft dåliga affärer på grund av kriget, på deras restaurang Djurgårdskällaren. Gustaf hittar ett sätt att kunna rädda restaurangens ekonomiska problem. Kökschefen Backe gör livet sämre för den nya kökspojken Calle Svensson. Nina får tag i en frihetsblankett som kommer att avgöra hennes framtid.
22"Hemkomsten"Harald HamrellJohan Rosenlind & Ulf Kvensler9 oktober 2017[3]1,421
Peter Löwander kommer hem från beredskapen, tillsammans med en judisk flykting vid namn Suzanne Goldstein. Gustaf mörklägger de stora ekonomiska problem som restaurangen har fått. Calle och Nina träffas igen.
33"Jubileet"Harald HamrellUlf Kvensler16 oktober 2017[4]1,515
Djurgårdskällaren har 50-årsjubileum för att få fart på affärerna. Nina vill ha en annan lösning. Hon startar jazzkvällar i festvåningen. Peter försöker få fram information av Gustav om restaurangens dåliga ekonomi. Calle hamnar i bråk med Ninas vänner.
44"Hemligheter"Harald HamrellUlf Kvensler & Malin Nevander23 oktober 2017[5]1,549
Peter och Suzanne kommer fram med en nyhet som skakar om familjen. Peters konflikt med Ragnarsson får stora konsekvenser. Nina och Calles hemliga relation fortsätter. Maggan hämtar hem sin son Uno från fosterhem.
55"Källarmästaren"Harald Hamrell & Molly HartlebUlf Kvensler30 oktober 2017[6]1,464
Peter tar över rollen som källarmästare när Gustaf är häktad. Ragnarsson pressar Peter på pengar genom att hota Suzanne. Calle fattar ett dåligt beslut. Maggans och Lillys relation fördjupas.
66"Nyöppningen"Harald Hamrell & Molly HartlebUlf Kvensler & Malin Nevander6 november 2017[7]1,566
Peter och Nina fortsätter att kämpa för restaurangens överlevnad. Maggan tycker att personalen behandlas dåligt på restaurangen och påbörjar en strid för sina rättigheter. Gustaf kommer Suzannes hemlighet på spåren. Calles och Ninas kärlek ställs inför ett svårt beslut.
77"Kräftskivan"Harald Hamrell & Molly HartlebUlf Kvensler & Johan Rosenlind13 november 2017[8]1,390
Nina och Erik firar sin förlovning med en kräftskiva, där Calle blir ansvarig för maten. Gustaf berättar Suzannes hemlighet för Peter. Maggan får sparken på grund av hennes engagemang inom facket. Helga hamnar i konflikt med Ninas blivande svärmor.
88"Avtalet"Harald Hamrell & Molly HartlebUlf Kvensler20 november 2017[9]1,408
Suzannes sammanbrott får stora konsekvenser för Peter och restaurangen. Konflikten mellan Gustaf och Maggan kommer till sin spets. Calle tvingas göra ett stort val.
99"Hemmafrun"Harald HamrellUlf Kvensler & Malin Nevander27 november 2017[10]1,620
De senaste åren har fått dramatiska förändringar för Familjen Löwander. Nina och Erik har fått en dotter tillsammans, och Nina lever ett liv som hemmafru. Peter jobbar som advokat och Gustaf är ensam källarmästare. En konflikt mellan bröderna vaknar till liv.
1010"Hoppet"Harald HamrellUlf Kvensler & Johan Rosenlind4 december 2017[11]1,717
Ninas missbruk har fått stora konsekvenser. Kampen mellan Gustafs och Peters herravälde över restaurangen tillför smutsiga medel. Ester får en större plats i Peters liv. Maggan kandiderar till ordförande i fackklubben. Calles arbete på Djurgårdskällaren får en dramatisk vändning.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]