Hoppa till innehållet

Vi Bilägare

Från Wikipedia
Vi Bilägare
PublikationstypMotortidning
ÄmnenBilar
Grundad1930
ChefredaktörNiklas Carle
Ansvarig utgivareNiklas Carle
SpråkSvenska
Frekvens16 nr per år
Upplaga (TS)65 600 (2020)[1]
HuvudägareOK-förlaget
Webbplatswww.vibilagare.se

Vi Bilägare är Sveriges största biltidning.[2] Den grundades år 1930 med namnet Bilekonomi av inköpsföreningen Bilägarnas inköpscentral som sedan blev OK.[3]

Introduktion[redigera | redigera wikitext]

Vanligt innehåll i tidningen Vi Bilägare är tester av nya och begagnade bilar, provkörningar och jämförelser, gör det själv-tips och avslöjande reportage. Annat som är återkommande är tester av bilrelaterade produkter (takboxar, högtryckstvättar, däck och så vidare) till resereportage med fokus på framför allt Europa. Vi Bilägare har flera testmetoder som är unika för branschen. Bland annat är Vi Bilägare den enda tidningen som med hjälp av fiberoptik analyserar rostskydd på bilar. Tidningen har också ett unikt laboratorium som mäter ljusbilden från strålkastarna.

Papperstidningen[redigera | redigera wikitext]

Vi Bilägare ges ut i 16 nummer per år i tryckt form. TS upplaga för 2020 uppges till 65 600[4].

Internet[redigera | redigera wikitext]

  • Vi Bilägare lanserade sin hemsida strax innan millennieskiftet. På sidan kunde man tidigt anmäla fel på bilar, vilket hjälpt redaktionen att identifiera brister som många gånger bör hanteras av fordonstillverkaren då de är att betrakta som typfel. Idag finns Vi Bilägare representerade i de flesta digitala kanaler och jobbar aktivt med både text, ljud och rörlig bild. Som prenumerant har du fri tillgång till samtliga artiklar via hemsidan, vilken fick en betalvägg 2020.
  • Vi Bilägare startade en podcast år 2014. Idag släpps ett avsnitt varje fredag där lyssnarna kan höra redaktionen diskutera det som hänt i veckan i form av provkörningar, tidningens långteststall, tester och sådant som rör bilismen i Sverige.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Vi Bilägare”. Sveriges Tidskrifter. Arkiverad från originalet den 7 augusti 2013. https://web.archive.org/web/20130807011513/http://sverigestidskrifter.se/tidskrifter/369-vi-bilagare. Läst 18 oktober 2016. 
  2. ^ TS Mediafakta tidskrifter publicerad 2011-02-25
  3. ^ Om OK. Arkiverad 26 mars 2016 hämtat från the Wayback Machine.
  4. ^ ”Tidskrifter”. Kantar Sifo. 28 januari 2019. https://www.kantarsifo.se/rapporter-undersokningar/audit-rapporter/tidskrifter. Läst 27 februari 2021. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]