Volvo B7L

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Volvo B7L
Volvo-bussar i Norrköping våren 2007, till vänster syns en biogasdriven Volvo B10L och till höger syns en dieseldriven Volvo B7LA, fronten var exakt samma på de olika modellerna, men B7L/LA har det asymmetriska bakparti som syns på bilden.
Volvo-bussar i Norrköping våren 2007, till vänster syns en biogasdriven Volvo B10L och till höger syns en dieseldriven Volvo B7LA, fronten var exakt samma på de olika modellerna, men B7L/LA har det asymmetriska bakparti som syns på bilden.
Grundinformation
Märke Volvo
Tillverkning 1999-2005
Konstruktion
Klass Stadsbuss
Karosseri Carrus
Säffle karosserifabrik
Plattform Låggolvsbuss (B7L)
Låggolvsledbuss (B7LA)
Besläktade Volvo B10L
Volvo B7TL
Volvo B9L
Liknande MAN A21, A23 och A39
Scania N94UB/UD/UA
Drivlina
Motor 7-liters 6-cylindrig stående bakmonterad radmotor
Drivning Bakhjulsdrift
Kronologi
Föregångare Volvo B10L
Efterträdare Volvo B9L
Volvo B9S

Volvo B7L är ett busschassi tillverkat av Volvo Bussar. Det finns även i ledbussutförande, kallat B7LA.

Det har en 7-liters dieselmotor monterad stående på längden på vänster sida längst bak bakom bakaxeln. Chassit är identiskt med Volvo B10L bak till en bit framför bakaxeln. Modellen med Säffle-kaross, som även kallades Volvo 5000 är till utseendet identisk med B10L-varianten, förutom ett helt nytt asymmetriskt bakparti med något mindre bakruta och kylaren på vänster sida, bredvid motorn.

I Sverige fanns chassit endast tillgängligt med Säfflekaross i lättmetall (Volvo 5000) och på andra marknader ute i Europa, och även i Finland fanns en variant byggd av Carrus i rostfritt stål (Volvo 7000), som aldrig såldes ny i Sverige. I många andra länder kunde även andra tillverkare tillverka karosser till chassit.

Golvhöjden bakom bakaxeln är lägre än i B10L i och med att många komponenter placerades till vänster i motorutrymmet istället för under golvet. Alla B10L har ett trappsteg vid den bakersta dörren/dörrarna om sådana finns. Det genomgående låga golvet hos B7L gör att även dörrarna bakom bakersta axeln kan användas smidigt av alla, vilket underlättar en del i tät stadstrafik.

Volvo B7L presenterades under 1998 och började tillverkas under 1999. Det ersatte B10L i dieselutförande samma år. B10L i gasutförande och B7L avlöstes av B9L och B9S i slutet av 2005. B9L hade en nyare 9-litersmotor monterad på samma sätt som i B7L men som nu även kunde fås med gasdrift och B9S (som hade samma motor i dieselutförande) hade en helt ny låggolvskonstruktion med motorn stående på sidan mellan de främre axlarna och fanns endast som ledbuss.

Volvo B7L tillverkades även som två- eller treaxlad dubbeldäckare i både vänster- och högerstyrt utförande i ett fåtal exemplar, de flesta dubbeldäckare i Volvo B7-serien byggdes dock på det högerstyrda, tvåaxlade Volvo B7TL-chassit.

Enplansvarianterna av Volvo B7L fanns tillgängliga dels som tvåaxlade normallånga bussar eller som 18-meters treaxlade ledbussar.

Galleri[redigera | redigera wikitext]