Wallander – Vittnet

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wallander - Vittnet)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Wallander – Vittnet
Wallander – Vittnet
GenreThriller
RegissörKathrine Windfeld
ProducentMalte Forssell
ManusStephan Apelgren
Pernilla Oljelund
Henning Mankell
SkådespelareKrister Henriksson
Lena Endre
Douglas Johansson
Mats Bergman
OriginalmusikFläskkvartetten
FotografPeter Mokrosinski
ProduktionsbolagYellow Bird Films
DistributionSvensk Filmindustri
Premiär2010
Speltid90 minuter
LandSverige Sverige
SpråkSvenska, engelska, litauiska
FöregångareIndrivaren
UppföljareDen orolige mannen
IMDb SFDb Elonet

Wallander – Vittnet är en svensk thriller från 2010. Det är den avslutande filmen i den andra omgången med Krister Henriksson i rollen som Kurt Wallander. Pontus och Isabelle är dock inte med eftersom deras tid som aspiranter tog slut i den förra filmen. Vittnet släpptes i Sverige på DVD den 21 juli 2010, men visades av BBC redan den 19 juni.

Handling[redigera | redigera wikitext]

En liten flicka gömmer sig någonstans i Ystad. Hon har sett något fruktansvärt - och måste till varje pris tystas. Samtidigt inleds en omskriven rättegång om människohandel i Ystad Tingsrätt där Kurt Wallander och åklagaren Katarina Ahlsell utsätts för dödshot. Den skrämmande situationen tvingar dem långsamt att se med nya ögon på sina yrken och varandras liv. När det unga vittnet själv tar kontakt med Kurt Wallander befinner han sig snart mitt uppe i en dramatisk uppgörelse med båda deras liv som insats.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Återkommande:

I detta avsnitt:

Produktionen[redigera | redigera wikitext]

Filmen innehåller en referens till Linda Wallander (Kurts dotter spelad av Johanna Sällström i första säsongen) när Kurt Wallander tittar på ett fotografi. Wallander uttrycker sig tidigare i filmen, när han pratar om livet, jobbet och familjen med Katarina Ahlsell, att han "bara har sig själv" vilket skulle kunna tolkas som om Linda inte längre finns i Kurts liv.