Wanted Dead or Alive (film, 1987)

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Wanted Dead or Alive
GenreAction
RegissörGary Sherman
SkådespelareRutger Hauer
Gene Simmons
LandUSA
SpråkEngelska
IMDb SFDb Elonet

Wanted Dead Or Alive är en film från 1987 regisserad av Gary Sherman med Rutger Hauer och Gene Simmons i huvudrollerna.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen utspelar sig i Los Angeles1980-talet där prisjägaren och före detta polisen och agenten Nick Randall (Rutger Hauer) får uppdraget att få fast en islamistisk terrorist vid namn Malak Al Rahim (Gene Simmons) som nyligen landat i Los Angeles och kort därefter sprängt en biograf.

Jakten på Malak Al Rahim blir lång och problematisk då en av de som är med i uppdraget använder Nick Randall som lockbete, då han har en del otalt med Malak sen många år tillbaka genom olika uppdrag i Mellanöstern, och därmed blir ett effektivt bete. Tanken med detta är att lura in Malak i en fälla. Randall inser detta och ber sin bäste vän, polisassistent Danny Quintz (William Russ) att ta en tur ut med båten där Nick Randall bor för att Randall ska bli av med skuggningen, kort därefter sprängs båten och Randall förlorar både sin bäste vän och sin flickvän.

Därefter släpps alla spår på Randall då alla tror att han är död och han kan i lugn och ro med sin kollega Philmore Walker (Robert Guillaume) leta rätt på Malak Al Rahim och hans anhängare och hjälpa FBI och LAPD att stoppa Malak Al Rahims planer på ett framtida jätteattentat som skulle ha krävt tusentals dödsoffer.

Källor/externa länkar[redigera | redigera wikitext]

imdb.com - Wanted Dead or Alive (1987)