Weleda

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Odling av ringblommor i Weledas läkeväxtträdgård i Tyskland

Weleda är en multinationell koncern som tillverkar holistiska hudvårdsprodukter, näringstillskott och antroposofisk medicin.[1]

Produkter[redigera | redigera wikitext]

Weleda är marknadsledande i Europa[källa behövs] inom naturlig, ekologisk hudvård och säljer ett hundratal hud- och kroppsvårdsprodukter i Sverige. Därtill kommer några näringstillskott samt ett sortiment mediciner för egenvård, de så kallade husapoteksmedlen. Weleda använder råvaror från biodynamiska och ekologiska odlingar;[1] produkterna är NaTrue-certifierade och inget testas på djur.

Organisation[redigera | redigera wikitext]

Företaget grundades i Schweiz i början av 1920-talet av läkaren Ita Wegman, grundaren till antroposofisk medicin i samarbete med antroposofins upphovsman Rudolf Steiner. Idag finns Weleda i 51 länder och har omkring 1800 anställda. Huvudkontoret ligger i Arlesheim i Schweiz, men den viktigaste produktionsenheten finns i Schwäbisch Gmünd i Tyskland. Företaget har egna odlingar och samarbetar även med lokala odlare runtom i världen. Weleda är medlem i Union for Ethical Biotrade (UEBT), som arbetar för biologisk mångfald och rättvis handel.

Weleda i Sverige[redigera | redigera wikitext]

Weleda Sverige finns sedan 1958 och har sitt huvudkontor i Stockholm, efter flytten från Järna 2013. I Stockholm finns även koncernens nordisk-baltiska huvudkontor. På Vidarkliniken i Järna har Weleda en butik som säljer mediciner ur husapotekssortimentet och produkter för hud- och kroppsvård m.m.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  • Motsvarande artiklar vid engelsk- och tyskspråkiga Wikipedia

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] ”Vilka Weleda är” (på sv). Weleda. https://www.weleda.se/weleda/vilka-vi-ar. Läst 27 juni 2018. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]