Hoppa till innehållet

Weleda

Från Wikipedia
Odling av ringblommor i Weledas läkeväxtträdgård i Tyskland

Weleda är en multinationell koncern som tillverkar hudvårdsprodukter, näringstillskott och antroposofisk medicin.[1] Produkterna och medicinen är utvecklad utifrån antroposofiska principer. Under 1928 introducerades företagsnamnet Weleda, inspirerat av keltiska kvinnor som kunde läka sjukdomar med naturens krafter. Weleda Group är medlem i Union for Ethical Biotrade (UEBT).

Företaget säljer ett hundratal hud- och kroppvårdsprodukter i Sverige.

Företaget använder råvaror från biodynamiska och ekologiska odlingar[1].

Organisation

[redigera | redigera wikitext]

Företaget grundades i Schweiz i början av 1920-talet av läkaren Ita Wegman, grundaren till antroposofisk medicin i samarbete med antroposofins upphovsman Rudolf Steiner. Idag finns Weleda i 51 länder och har omkring 1800 anställda. Huvudkontoret ligger i Arlesheim i Schweiz, men den viktigaste produktionsenheten finns i Schwäbisch Gmünd i Tyskland. Företaget har egna odlingar och samarbetar även med lokala odlare runtom i världen. Weleda är medlem i Union for Ethical Biotrade (UEBT), som arbetar för biologisk mångfald och rättvis handel.

Weleda i Sverige

[redigera | redigera wikitext]

Weleda Sverige finns sedan 1958 och har sitt huvudkontor i Stockholm, efter flytten från Järna 2013. I Stockholm finns även koncernens nordiska huvudkontor.

  • Motsvarande artiklar vid engelsk- och tyskspråkiga Wikipedia

Externa länkar

[redigera | redigera wikitext]