Wes Craven's New Nightmare

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Wes Craven's new nightmare
(Wes Craven's New Nightmare)
Genre Skräck, Slasher
Regissör Wes Craven
Manus Wes Craven
Skådespelare Robert Englund
Heather Langenkamp
Miko Hughes
Produktionsbolag New Line Cinema
Premiär 1994
Speltid 112 minuter
Land USA
Språk Engelska
Föregångare Terror på Elm Street 6
Uppföljare Freddy vs. Jason
IMDb SFDb

Wes Craven's New Nightmare är en amerikansk skräckfilm från 1994, med regi och manus av Wes Craven.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Den här filmen film baseras på 1984 års kultförklarade skräckfilm Terror på Elm Street i vilken man fick följa ungdomarna på Elm Street i deras kamp mot Freddy Krueger. Freddy var då han levde, en galen seriemördare med förkärlek till att döda små barn. Polisen grep honom, men på grund av en miss var de tvungna att släppa honom. Föräldrarna och andra i grannskapet tog då istället lagen i egna händer och letade då rätt på honom och brände honom levande. Freddy dog dock inte helt av detta utan lever kvar i mardrömmar tillhörande de barnen till de som tog hans liv. Genom dessa mardrömmar kan han åstadkomma fysisk skada som de drömmande får med sig då de vaknar.

I denna film är återigen stora delar av originalfilmens huvudrollskaraktärer tillbaka, denna gång spelar de dock sig själva och Freddy Kreuger är för dem bara en filmkaraktär. Då man beslutat sig för att avsluta serien om Freddy märker man hur konstiga saker börjar hända. Heather som spelade Nancy ifrån den första filmen börjar bli förföljd och trakasserad av en man som påstår sig vara Freddy. När folk i hennes närhet snart börjar dö, börjar även hon och alla i hennes närhet förändras, de återupptar roller de hade i filmerna. Nu måste Heather kämpa för att hon och hennes son ska överleva mardrömmen som de befinner sig i.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Wes Craven's new nightmare är den sjunde filmen i den kultförklarade serien om Freddy Krueger och Elm Street. Elm Street-filmerna och Fredag den 13:e-filmerna om Jason blev stora framgångar i skräckfilmsvågen på 80-talet. Filmen regisserades av Wes Craven, och är 112 minuter lång. Filmen innehåller flera kända personer som spelar sig själva.

Andra delar i serien[redigera | redigera wikitext]

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]