Wikipedia:Byte av användarnamn

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Wiki-broom.svg
Bildinformation
Crystal Clear app help index.svg
Bildinformation
Wiki-newadmin.svg
Bildinformation
Gnome-system-run.svg
Bildinformation
Wiki-name.svg
Bildinformation
Begäran om åtgärder Begäran om IP-kontroll Ansökan om administrativ behörighet Robotansökan Byte av användarnamnNamnbytesfuktionen åter igång.


Byte av användarnamn är en sida för global ändring av användarnamn. Det gamla användarnamnet ändras på alla Wikipedias språkversioner och projekt. För mer information, se informationssidan om användarnamnsbyten innan begäran.

Svenska: Här kan du lämna en begäran om att byta användarnamn. Skapa inte det nya användarkontot själv.

 1. Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet
 2. Fyll i ditt önskade användarnamn i rutan och följ instruktionerna som visas när du klickar på "Skapa ärende"


Please read the information page about changing your username before you start the process.

English: Please place your request to change username here. Please do not create the new user before the request.

 1. Check availability of your desired username
 2. Enter your desired username in the field and follow the instructions that follows when you've pressed "Send request"

Arkiv och loggar[redigera | redigera wikitext]

Utförda namnbyten/Done[redigera | redigera wikitext]

Jonasutti[redigera | redigera wikitext]

Eftersom den svenska versionen av det gamla namnet inte var precis städad, skulle jag vara mycket tacksam om någon användare med kunskaper i finska kunde förvarna mig om detsamma är förhanden med det nya namnet (förutsatt att det över huvud taget är finskt...)? Användaren verkar ju iofs städad, som bara gör seriösa bidrag, men jag skulle ändå vilja vara på den säkra sidan. / TernariusD 12 augusti 2017 kl. 20.47 (CEST)
Det är just därför jag begär namnbyte. "Fraggelbajs" är över ett decennium gammalt och vi alla måste växa upp någon gång. Jonasutti är inte finskt (även om jag själv är halvfinne) utan ett dåligt skämt på vad jag skulle heta om jag var italienare (heter Jonas). Det betyder alltså ingenting på något språk såvitt jag vet.
Utfört Utfört OK, Fraggelbajs bytt till Jonasutti. / TernariusD 13 augusti 2017 kl. 13.39 (CEST)

mberg74[redigera | redigera wikitext]

hmc1282171021[redigera | redigera wikitext]

Tjugofyravolt[redigera | redigera wikitext]

The Holistic Detective[redigera | redigera wikitext]

Krukman[redigera | redigera wikitext]

VisbyStar[redigera | redigera wikitext]

Hej! Jag undrar om det går att slå ihop mitt namn som jag har på Riksutställningar till det som jag har "privat"? Myndigheten Riksutställningar kommer avvecklas den 31 maj 2017 men jag ämnar fortsätta min verksamhet i Wikivärlden. Hälsar Tore

Det finns som Ternarius säger idag inget sätt att slå ihop bidragen från två konton till ett konto. Oavsett hur man gör så får du inte med dig alla bidrag till ett konto. Det som jag skulle rekommendera med tanke på vilket konto som har mest bidrag och att myndigheten kommer att avvecklas är att döpa om kontot "Tore Danielsson (Riksutställningar)" till, till exempel "Tore Danielsson" (eller något annat valfritt ledigt användarnamn) och fortsätta med det kontot för dina framtida bidrag och sen lägga in information på "VisbyStar"s användarsida att du fortsätter att bidra med ditt andra konto. Då kan den som vill se alla dina bidrag göra så. -- Tegel (disk) 26 maj 2017 kl. 13.24 (CEST)
Tack för bra svar Ternarius och Tegel! Jag tar bort (Riksutställningar) helt enkelt. Blir enklast så. Tore Danielsson (Riksutställningar) (diskussion) 26 maj 2017 kl. 22.23 (CEST)

Tore Danielsson[redigera | redigera wikitext]

Ichthyovenator[redigera | redigera wikitext]

Seal Swe[redigera | redigera wikitext]

Drakskepp[redigera | redigera wikitext]

 • V8Turbodiesel (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • Drakskepp (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) V8Turbodiesel (diskussion) 1 maj 2017 kl. 11.20 (CEST)
  Hej, V8Turbodiesel,
  Det var inte så längesedan som du bytte ditt namn senast. Praxis är, att man inte bör byta namn för ofta. När de globala namnändrarna mejldiskuterade saken senast, uttrycktes det åsikter om en undre gräns på 6 månader innan man kunde acceptera ett nytt namnbyte. Den gränsen klarar du, det är snart 11 månader sedan du bytte namnet förra gången, men tanken var ju inte riktigt att man skulle kunna byta namn varje 6:e månad. Jag är iofs inte främmande för att byta ditt namn ännu en gång, men det vore bra att ha en motivering i bakfickan, om någon skulle fråga. Har du några särskilda skäl till att du vill ha ett nytt namn igen?
  Vänligen / TernariusD 1 maj 2017 kl. 15.49 (CEST)
  Jag har väl egentligen inga särskilda skäl förutom att jag inte tycker att mitt nuvarande användarnamn är så bra.--V8Turbodiesel (diskussion) 2 maj 2017 kl. 17.36 (CEST)
  Utfört Utfört V8Turbodiesel bytt till Drakskepp. Jag kommer ihåg att ditt förstaval vid förra bytet var upptaget, så vi får väl skylla på det :-). Men det vore bra om du kunde hålla på det nya namnet litet längre.
  Vänligen / TernariusD 2 maj 2017 kl. 19.34 (CEST)

Glitzhoney[redigera | redigera wikitext]

Maria Karlberg (LiU)[redigera | redigera wikitext]

Olavhose[redigera | redigera wikitext]

Vill byta tillbaka till mitt tidigare användarnamn på Wikipedia. - EagleswordTW (diskussion) 16 mars 2017 kl. 20.44 (CET)
Har du några speciella skäl för att byta tillbaka ditt namn, EagleswordTW? Det är ju knappt 2½ år sedan du bytte. Det är inte som jag vill vara ogin, men man uppmuntrar inte till täta namnbyten. Det är alltså den allmänna praxisen bland global renamers, och på intet sätt mitt eget påhitt – som global renamer sorterar jag under meta, och kan knappast köra mitt eget race. Åtminstone skulle jag vilja ha ett bra skäl om jag ska ta upp frågan i maillistan. / TernariusD 16 mars 2017 kl. 21.26 (CET)
Jo men absolut, jag kan förstå din skepticism. Anledningen till att jag tidigare bytte namn var att jag ej ville ha mitt riktiga namn som användarnamn på Wikipedia. Något som jag under den senaste tiden vill få ogjort. Tycker att mitt nuvarande användarnamn är av tämligen oseriös karaktär, och skulle absolut vilja ha tillbaka det tidigare namnet. EagleswordTW var något som jag använde mig mycket av förut då jag gick på gymnasiet, och jag känner att jag mognat lite sedan dess, och skulle föredraga olavhose. Om det är möjligt att trots praxisen att få byta tillbaka vore jag väldigt tacksam. Jag kan garantera att jag ej kommer att byta användarnamn är på Wikipedia igen, olavhose är ju ett namn som kommer följa mig hela livet. Tackar - EagleswordTW (diskussion) 17 mars 2017 kl. 15.36 (CET)
@EagleswordTW: Jag har tagit upp frågan på maillistan. / TernariusD 17 mars 2017 kl. 16.59 (CET)
Tack så mycket :) - EagleswordTW (diskussion) 17 mars 2017 kl. 18.20 (CET)
Utfört Utfört Jag har redan fått en hel del svar, och eftersom alla tycker att 2½ år räcker, åtminstone för ett tillbakabyte, har jag bytt EagleswordTW till Olavhose. / TernariusD 17 mars 2017 kl. 19.25 (CET)

Plebinator[redigera | redigera wikitext]

Johan123456[redigera | redigera wikitext]

karlpersson234[redigera | redigera wikitext]

Rassdyt[redigera | redigera wikitext]

Tore Hållander (UU)[redigera | redigera wikitext]

Lovelove533858283482343832523423432452[redigera | redigera wikitext]

Maria LiU[redigera | redigera wikitext]

Matsson174[redigera | redigera wikitext]

oliverhberg[redigera | redigera wikitext]

BritStakston[redigera | redigera wikitext]

Kontot skapades idag och har inte gjort några andra redigeringar än denna begäran. Kan du inte bara registrera ett nytt konto med det korrekta namnet? - Tournesol (diskussion) 28 januari 2017 kl. 12.20 (CET)
@BritStakston: Utfört Utfört / TernariusD 28 januari 2017 kl. 16.13 (CET)

vildvittror[redigera | redigera wikitext]

Du har bara gjort en handfull redigeringar med ditt gamla konto, kan du inte bara överge det och registrera ett nytt med det namn du vill ha? - Tournesol (diskussion) 19 januari 2017 kl. 23.13 (CET)
Det stämmer att vi tidigare har haft som praxis vid namnbyten att vi inte byter namn på användare med för få editeringar, utan i stället uppmanar dem att bara registrera ett nytt namn. Som jag emellertid tidigare påpekat har global namechangers beslutat att även användare med noll editeringar skall få sina namn bytta. Motiveringen är bl a att man menar att det är en service vi bör kunna ge åt nytillkomna användare som har råkat välja fel namn. Som global namnändrare lyder jag under meta, och kan knappast använda en annan praxis än resten av Wikipedia. Jag vore därför tacksam om att det visades förståelse för att jag känner mig tvingad att följa denna nya praxis. / TernariusD 20 januari 2017 kl. 00.24 (CET)
Utfört Utfört @Vildvittror: Sofiaärbäst bytt till Vildvittror (användarnamn som börjar med en gemen får automatiskt en versal i början). / TernariusD 20 januari 2017 kl. 00.47 (CET)

Gaterianam[redigera | redigera wikitext]

awkwardpanda[redigera | redigera wikitext]

pixiee123[redigera | redigera wikitext]

Avböjda namnbyten / Declined[redigera | redigera wikitext]

Alptoppen[redigera | redigera wikitext]

 • Nuvarande namn (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • Önskat namn (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) 85.228.18.79 19 juli 2017 kl. 21.47 (CEST)
  Jag antar att det är du, Elefantsnippa, som vill byta namn till det mer acceptabla "Alptoppen". Tyvärr är "Alptoppen" upptaget. "Alptoppen 123" (som du angav tidigare) är emellertid ledigt. Skulle du vilja vara vänlig att logga in och bekräfta dels att det verkligen är du som önskar namnbytet, dels vilket önskat namn du vill ha? Av säkerhetsskäl accepterar vi nämligen inte någon begäran om namnbyte från någon annan än den som namnbytet avser. (Det är inte för att vara kitslig, men det vimlar av troll ute på nätet, och hade vi inte den regeln hade lätt något troll kunnat begära namnbyte på någon annan av ren illvilja). Har du svårt att få parameterroboten att fungera, eller om du inte helt begriper dig på Byt namn-mallen (ingendera är helt självklar), så räcker det att du anger det nya namnet nedan, så kan jag hjälpa dig.
  Vänligen / TernariusD 19 juli 2017 kl. 22.59 (CEST)
  Då du inte har svarat, har jag flyttat din begäran till Avböjda namnbyten. För hur du ska förfara om du ändå vill byta ditt namn, vänligen se din användardiskussion. / TernariusD 9 augusti 2017 kl. 15.57 (CEST)

Hemph[redigera | redigera wikitext]

Jag valde ett användarnamn som utger för mycket information.

@Engmar96: Namnbytesmjukvaran protesterar därför att det redan finns ett nästan identiskt namn Hemp-h. Du har inte möjlighet att välja något annat namn? / TernariusD 26 mars 2017 kl. 16.24 (CEST)
Eftersom jag inte hört ifrån användaren på över en månad, flyttar jag begäran till Avböjda namnbyten. Det går givetvis bra att senare komma med en ny begäran med ett annat namn, om behov skulle uppstå. / TernariusD 2 maj 2017 kl. 19.34 (CEST)

H160[redigera | redigera wikitext]

 • Savbackh (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • H160 (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) H160 20 april 2017 kl. 14.17 (CEST)
  Ej utfört Ej utfört Denna användare har alldeles nyligen blivit permanentblockerad på enwp för reklamkampanjer och intressekonflikt. Jag kan inte helt undvika misstanken att hen försöker att dölja kritiken på enwp. Efter att ha konsulterat de övriga globala namnändrarna har jag därför fattat beslutet att inte utföra någon namnändring.
  This user has recently been permanently blocked on Wikipedia in English due to advertising and promotion, and I cannot avoid a suspicion that (s)he is trying to hide/avoid critisism on enwp. After consulting the other global renamers I have therefore decided not to perform any renaming. / TernariusD 21 april 2017 kl. 15.49 (CEST)

Energy Machines Sweden AB[redigera | redigera wikitext]

Sommarro GK[redigera | redigera wikitext]

jonatanskogsfors[redigera | redigera wikitext]

 • Jonatan Lindström (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • jonatanskogsfors (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Jonatan (diskussion) 2 februari 2017 kl. 13.26 (CET)
  @Jonatan Lindström: Det finns redan ett konto med namnet jonatanskogsfors upplagt på fyra andra wiki-versioner. Eftersom alla konton numera är globala går det inte att byta till ett redan existerande namn. (Undantaget är om du är ägaren till de redan existerande kontona. Då kan en steward byta Jonatan Lindström-kontona så att de kan slås ihop med de existerande jonatanskogsfors-kontona.) I annat fall kanske du kan välja ett ledigt namn? Använd gärna länken Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet i huvudet på den här sidan. / TernariusD 2 februari 2017 kl. 14.09 (CET)
  Jag är ägare till både Jonatan Lindström och jonatanskogsfors (jag har nyligen bytt efternamn). Kan du hjälpa mig att slå ihop dem?
  @Jonatan Lindström: Jag kan tyvärr inte hjälpa dig, det behövs insatser av en steward. Antingen kan du upprepa begäran på meta:Steward requests/Username changes eller, förmodlingen enklare, får du invänta assistans av "vår egen" steward, Tegel, som jag nu har pingat. / TernariusD 10 februari 2017 kl. 08.15 (CET)
  Hej. Kontot "jonatanskogsfors" har inga bidrag så det finns inte mycket att slå ihop. Skulle du kunna logga in med kontot "jonatanskogsfors" och bekräfta att det är ditt konto? Ett annat förslag är att döpa om "Jonatan Lindström" till "Jonatan Skogsfors" och så låter vi kontot "jonatanskogsfors" vara som det är. -- Tegel (disk) 10 februari 2017 kl. 16.52 (CET)
  Då ingenting har hörts från Jonatan Lindström på drygt två veckor flyttas begäran till I avvaktan på svar. / TernariusD 24 februari 2017 kl. 00.34 (CET)
  Då ingenting har hörts från dig på drygt en månad flyttas begäran till Avböjda namnbyten. Du kan givetvis återkomma med en ny begäran (och då svara på frågorna ovan). / TernariusD 12 mars 2017 kl. 17.35 (CET)

Kaxe[redigera | redigera wikitext]

@Ternarius: Hej! Enligt informationssidan finns den här möjligheten: "I vissa fall är det möjligt att ta över ett användarnamn som redan finns. /…/ * Inga bidrag[1] o Om det har gått mer än två månader sedan kontot skapades så får kontot tas över direkt." Detta konto skapades 5 september 2011 på enwp och har noll redigeringar. Är det en lösning? (vi sitter här på skrivstugan i Göteborg och samarbetar i olika projektpysslanden). Allt gott.--Paracel63 (diskussion) 3 januari 2017 kl. 16.51 (CET)
@Gunilla Tesser, Paracel63: Den skrivningen är från tiden före all namnändring flyttades till meta – som global namnändrare sorterar jag under ju meta. Möjligheten finns visserligen kvar, men då bör ansökan ske på meta:Steward requests/Username changes#Requests involving merges, usurps or other complications. En ansökan om usurpering påverkar andra användare på andra Wikipediaversioner, och då kan jag knappast ensam besluta frågan, utan bör låta andra namnändrare och stewards säga sitt. / TernariusD 3 januari 2017 kl. 18.08 (CET)
@Ternarius: Tack för info och rimligt resonemang. Ska vi uppdatera vår egen informationssida, så att den stämmer? Då vet vi i alla fall nu var ansökan kan läggas. Allt gott. --Paracel63 (diskussion) 3 januari 2017 kl. 18.13 (CET)
@Paracel63: Jo, det hade varit bra med nya instruktioner. Jag har funderat på att skriva om de existerande, men det har visat sig bli ett ganska stort jobb. Jag trivs med att vara administratör/byråkrat och global namnändrare, men jag vill ju inte bara syssla med sådana frågor. Meta har relativt litet hjälpsidor om namnbyten: På meta:Global rename policy står betydligt mindre om namnbyten än hos oss, och nästan ingenting om usurpationer (på den svenska versionen står endast: "Det finns vissa krav för övertagande av lokala konton, och möjligen globala konton. Sådana policykrav hanteras separat, även om de omnämns här för klarhets skull. För närvarande hanteras alla beslut om övertagande av stewards oberoende av varandra." Jag glömde faktiskt bort tidigare att jag som global namnändrare inte får göra en usurpation; man måste vara steward för det. Tegel, som är steward, kan kanske ge fler upplysningar.) På meta:Steward requests/Username changes står bara litet mer rörande reglerna för usurpationer: "Per standard procedure, accounts with valid edits are not usurped, and the target account must be notified at least one month before usurpation." (Det är alltså en betydligt strängare regel än vår lokala, som tillät omedelbart övertagande av användare med 0 editeringar, och en en-månads väntetid för användare med 1 till 100 editeringar. Den engelska användaren har emellertid inga editeringar och är över 5 år gammal, så de hårdare reglerna är inget problem i det här fallet.) Jag tycks ha kommit till ett tillfälligt stopp på grund av faktabrist i min uppläggning av biartiklar, så jag ska se om jag kan svänga ihop någonting. Om någon annan hinner före kommer jag emellertid inte att ta särskilt illa upp :-) / TernariusD 3 januari 2017 kl. 19.57 (CET)
@Paracel63: Jag har påbörjat ett utkast till en ändrad instruktionsförteckning nu. Den ligger på Användare:Ternarius/Byte av användarnamn. Titta gärna och kom med kommentarer; emellertid är den långt ifrån färdig, så var snäll och gör inga ändringar än. / TernariusD 3 januari 2017 kl. 23.06 (CET)
Facebook like thumb.pngGillar--Paracel63 (diskussion) 4 januari 2017 kl. 13.48 (CET)
Ej utfört Ej utfört Eftersom ett ev. övertagande måste begäras på metas namnbytessida (se ovan) avslås begäran här. / TernariusD 8 januari 2017 kl. 20.21 (CET)

I avvaktan på svar / On hold[redigera | redigera wikitext]

Nya ärenden / New requests[redigera | redigera wikitext]