Wikipedia:Byte av användarnamn

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Wiki-broom.svg
Bildinformation
Crystal Clear app help index.svg
Bildinformation
Wiki-newadmin.svg
Bildinformation
Gnome-system-run.svg
Bildinformation
Wiki-name.svg
Bildinformation
Begäran om åtgärder Begäran om IP-kontroll Ansökan om administrativ behörighet Robotansökan Byte av användarnamnNamnbytesfuktionen åter igång.


Underhållsarbetena på Meta är nu avklarade, och namnbytesfunktionen fungerar som tidigare.


Byte av användarnamn är en sida för global ändring av användarnamn. Det gamla användarnamnet ändras på alla Wikipedias språkversioner och projekt. För mer information, se informationssidan om användarnamnsbyten innan begäran.

Svenska: Här kan du lämna en begäran om att byta användarnamn. Skapa inte det nya användarkontot själv.

 1. Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet
 2. Fyll i ditt önskade användarnamn i rutan och följ instruktionerna som visas när du klickar på "Skapa ärende"


Please read the information page about changing your username before you start the process.

English: Please place your request to change username here. Please do not create the new user before the request.

 1. Check availability of your desired username
 2. Enter your desired username in the field and follow the instructions that follows when you've pressed "Send request"

Arkiv och loggar[redigera | redigera wikitext]

Utförda namnbyten/Done[redigera | redigera wikitext]

awkwardpanda[redigera | redigera wikitext]

pixiee123[redigera | redigera wikitext]

B#sharp[redigera | redigera wikitext]

 • Fredriklidin (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • B-sharp (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Fredrik Lidin (diskussion) 21 december 2016 kl. 15.38 (CET)
  Fredrik Lidin, B#sharp är inte riktigt lyckat att byta till. Jag vet inte om namnbytesprocessen accepterar det, men jag tvivlar. Wikipedias faciliteter för listor av bidrag gör det i alla fall inte – allt efter B:et försvinner. Pröva exempelvis bidrag eller globalt konto i den andra raden ovan (den som börjar med B#sharp) så får du se. Du skulle inte kunna tänka dig ett nytt namn utan några problematiska specialtecken? / TernariusD 21 december 2016 kl. 20.43 (CET)
  Absolut Ternarius. Hur funkar B-sharp som alternativ? Vet inte hur processen går till, men i prioriteringsordning skulle jag vilja ha: B#sharp, B-sharp, Beesharp, Gilgamesh B#sharp (diskussion) 21 december 2016 kl. 21.36 (CET)
  @B-sharp: Utfört Utfört Fredriklidin bytt till B-sharp. / TernariusD 21 december 2016 kl. 22.42 (CET)

Irenuole[redigera | redigera wikitext]

Varför inte bara registrera ett nytt konto med namnet Irenuole och överge det gamla kontot? Du har ju bara gjort en enda redigering med kontot utöver denna begäran så du har ingen historik som behöver följa med. - Tournesol (diskussion) 7 december 2016 kl. 23.21 (CET)
Det stämmer att vi tidigare har haft som praxis vid namnbyten att vi inte byter namn på användare med för få editeringar, utan i stället uppmanar dem att bara registrera ett nytt namn. Nu har global namechangers beslutat att även användare med noll editeringar skall få sina namn bytta. Motiveringen är bl a att man menar att det är en service vi bör kunna ge åt nytillkomna användare som har råkat välja fel namn. Eftersom jag knappast kan använda en annan praxis än resten av Wikipedia, kommer jag att följa denna nya praxis. / TernariusD 7 december 2016 kl. 23.36 (CET)
Utfört Utfört Irena Jankauskaité bytt till Irenuole. / TernariusD 7 december 2016 kl. 23.49 (CET)

Testing9988776655[redigera | redigera wikitext]

Staare[redigera | redigera wikitext]

Petra thorpert[redigera | redigera wikitext]

Utfört Utfört TernariusD 14 november 2016 kl. 19.47 (CET)

Ilshenar[redigera | redigera wikitext]

Nedanstående begäran flyttad från Wikipedia:Begäran om åtgärder / TernariusD 5 november 2016 kl. 20.49 (CET)

Jan Arvid Götesson[redigera | redigera wikitext]

Hej! Jag vill ha båda förnamnen "Jan" och "Arvid" eftersom folk kallar mig ibland det ena eller det andra eller båda. Saken kompliceras av att jag för länge sedan gjorde några redigeringar under namnet "Jan Arvid Götesson" – det hade jag glömt.

Hej igen. För att visa att "Jan Götesson" och "Jan Arvid Götesson" är samma person har jag loggat in som "Jan Arvid Götesson" Jan Arvid Götesson (diskussion) 3 oktober 2016 kl. 08.01 (CEST)

Det går inte att byta namn på ett konto till ett annat globalt konto som redan existerar. Enligt vad Tegel, som är steward, skrev ovan den 6 mars (under BabbaQ) går det dessutom inte att slå ihop två globala konton, funktionaliteten för en sådan sammanslagning är f.n. stängd på grund av att den hade för många buggar. (Jag har för säkerhets skull pingat Tegel ifall funktionaliteten skulle ha kommit igång senare.) Vad som kan göras är att döpa om det gamla "Jan Arvid Götesson" till något annat, så att namnet blir fritt, och sedan ändra "Jan Götesson" till "Jan Arvid Götesson". Det innebär att bidragen för "Jan Arvid Götesson" går förlorade, men eftersom de bara var tre (plus editeringen i samband med den här begäran), så antar jag att det inte gör så mycket.
Men: Som du kanske ser ovan ligger namnbytesfunktionen för närvarande nere. Det går alltså inte att byta ditt namn till någonting förrän det felet är åtgärdat (vilket vanligtvis brukar ta ett par dagar). Du kan ju fundera på hur du vill handera namnbytet så länge, om det är ok att skriva över det gamla "Jan Arvid Götesson".
Vänligen / TernariusD 3 oktober 2016 kl. 23.11 (CEST)
Hej Ternarius. Var god gör de ändringar som du föreslagit. Alltså: 1) Byt namn på "Jan Arvid Götesson" till "Jan Arvid Götesson." 2) Byt namn på "Jan Götesson" till "Jan Arvid Götesson". Jag loggar nu ut från "Jan Götesson och skickar en formell begäran från kontot "Jan Arvid Götesson". Vänligen Jan Götesson (diskussion) 4 oktober 2016 kl. 03.32 (CEST)

Jan Arvid Götesson. (med punkt efter Götesson)[redigera | redigera wikitext]

Hej, var god se ovan. Vänligen Jan Götesson alias Jan Arvid Götesson

PS. Det gör inget om namnbytena dröjer några dagar.

Eventuellt får vi byta "Jan Arvid Götesson" till något längre än bara "Jan Arvid Götesson.", jag är inte säker på att namnbytesfunktionen accepterar två så lika namn. Men det kan jag ju sätta själv om det skulle visa sig att det behövs – jag antar att du knappast är intresserad att titta på det gamla Jan Arvid Götesson-kontots historik efter bytet har skett? Jag återkommer när felet på namnbytesservern är åtgärdat. Det var bara en 8–9 timmar sedan det upptäcktes, så jag tror inte teknikerna har börjat titta på det än. Kan nog ta ett par dar, tyvärr, så det är bra att det tydligen inte är så bråttom.
Vänligen / TernariusD 4 oktober 2016 kl. 03.58 (CEST)
Om namnbytesfunktionen förkastar likartade namn, hitta på en namnförändring som du väljer själv. Till exempel Jan A G-son. Det är ointressant vad det gamla kontot heter. Jan Götesson (diskussion) 4 oktober 2016 kl. 04.32 (CEST)
Utfört Utfört Gamla "Jan Arvid Götesson" bytt till "Jan Arvid Götesson (överflyttad)", "Jan Götesson" bytt till Jan Arvid Götesson. / TernariusD 8 oktober 2016 kl. 15.04 (CEST)

IBnytt[redigera | redigera wikitext]

Bojjeswiki vill byta till IBnytt
 • Bojjeswiki (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • IBnytt (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) 83.255.52.148 13 september 2016 kl. 17.16 (CEST)
  Hej,
  Om du är Bojjeswiki som vill byta till IBnytt går det bra, det nya namnet är inte upptaget någonstans. Men av säkerhetsskäl måste du vara inloggad som Bojjeswiki när du begär namnbyte – annars kan vi ju inte veta om det verkligen är du som begär namnbytet, eller något troll som av ren illvilja begär ett byte, mot din vilja. Skulle du därför vilja logga in som Bojjeswiki och bekräfta att du verkligen önskar det här bytet?
  Vänligen / TernariusD 13 september 2016 kl. 19.26 (CEST)
  Vill byta användarnamn till IBnytt
  Med vänlig hälsning
  Björn --Bojjeswiki (diskussion) 13 september 2016 kl. 20.15 (Wikipediasignatur tillagd i efterhand.)
  Utfört Utfört Bojjeswiki bytt till IBnytt. / TernariusD 13 september 2016 kl. 20.58 (CEST)

123rwiki[redigera | redigera wikitext]

Certus+[redigera | redigera wikitext]

 • SpaceON2 (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • Certus+ (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) SO2 (diskussion) 2 augusti 2016 kl. 21.30 (CEST)
  @SpaceON2: Certus+ är ledigt (någon kan ev. klaga eftersom det är för likt Certus, men med tanke på att Certus editeringar är från 2005 tror jag vi kan strunta i det). Emellertid har vi (dvs de globala namnändrarna) problem med ett namnändringsjobb som hängt sig. Med tanke på de väldiga problem vi hade med jobb som hängde sig nyligen, tycker jag inte det känns säkert att starta ett nytt jobb just nu. Jag har skickat ett mejl till de andra namnändrarna och lyft frågan.
  Vänligen / TernariusD 2 augusti 2016 kl. 21.52 (CEST)
  @SpaceON2: Eftersom du tidigare har flyttat Användardiskussion:SpaceON2 och Användare:SpaceON2 till andra namn, skulle jag vilja påpeka att det är bara dessa två sidor (och eventuella undersidor av typen Användare:SpaceON2/XXX) som kommer att följa med ett eventuellt namnbyte. Har du några flyttade undersidor under några andra namn än Användardiskussion:SpaceON2/Användare:SpaceON2 så kan det vara lämpligt att flytta dem tillbaks nu. / TernariusD 2 augusti 2016 kl. 22.24 (CEST)
  Utfört Utfört @SpaceON2: Kontot är bytt, och på den globala översikten ser allt bra ut. / TernariusD 2 augusti 2016 kl. 23.09 (CEST)

TheSteamEngine[redigera | redigera wikitext]

Carl Fredrik (WIR)[redigera | redigera wikitext]

Sabelöga[redigera | redigera wikitext]

Scania-Vabis[redigera | redigera wikitext]

Turbodiesel[redigera | redigera wikitext]

Karin Holmgren (Folkrörelsearkivet i Västerbotten)[redigera | redigera wikitext]

Jeda (SBU)[redigera | redigera wikitext]

Anna Jansson, Nationalmuseum[redigera | redigera wikitext]

(diskussion) 11 maj 2016 kl. 09.37 (CEST)

Hej,
Du har inte fyllt i mallen. Ska jag förstå det som om du vill byta från Annaanouschka till Anna Jansson, Nationalmuseum? (Jag vill helst vara säker eftersom ett namnbyte är en rätt så genomgripande förändring.) / TernariusD 11 maj 2016 kl. 16.07 (CEST)
Hej, Du har förstått mig rätt. Det var jag som inte förstod hur man fyllde i mallen. Jag vill byta från Annaanouschka till Anna Jansson, Nationalmuseum. Vänligen Anna--Annaanouschka (diskussion) 13 maj 2016 kl. 10.41 (CEST)
Utfört Utfört. Ditt namn är nu bytt till Anna Jansson, Nationalmuseum. / TernariusD 13 maj 2016 kl. 14.10 (CEST)

Karin Glasemann, Nationalmuseum[redigera | redigera wikitext]

Audrey Lebioda, Nationalmuseum[redigera | redigera wikitext]

aoasdos9[redigera | redigera wikitext]

Anledning: Använder mitt riktiga namn, vill inte göra det längre.

Utfört Utfört Ditt konto är nu bytt till Aoasdos9 (alla användarnamn som börjar med bokstav får versal i början, det är tekniskt inkodat och går inte att ändra). / TernariusD 1 maj 2016 kl. 09.48 (CEST)

Jonnie Nord[redigera | redigera wikitext]

EstrellaSuecia[redigera | redigera wikitext]

 • Gotita de Oro (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • EstrellaSuecia (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Gotita de Orodiskussion, 18 april 2016 kl. 23.31 (CEST)
  @Gotita de Oro: Jag hittade den här under Utförda namnbyten – jag antar det här är en bättre plats för den. Du har ju bytt namn rätt ofta. Jag är beredd att utföra det här bytet men sedan kanske du kunde behålla det litet längre? Det är inte för att vara ogin, men namnbytena utförs ju numera globalt, och det har varit en del murr bland de andra globala namnändrarna om användare som vill byta sina namn ofta. / TernariusD 19 april 2016 kl. 14.40 (CEST)
  @Ternarius: Självklart, är så van med att Nya ligger högst upp på sidan. Jo jag vet, men jag känner bara att jag hellre skulle heta något som lite fler folk förstår. Globalt har jag bara bytt en gång, är jag ganska övertygad om. I alla fall, skulle uppskatta om du kunde utföra bytet! Gotita de Orodiskussion, 19 april 2016 kl. 18.25 (CEST)
  Utfört Utfört OK, jag var fullt beredd att byta ditt namn. Jag ville bara förvarna dig om att "There is a new Sheriff in Town" (syftar inte på mig, utan global renamers som en enhet) och att det kanske kan bli mera strikt med namnbytena i fortsättningen. Dessutom vet jag inte riktigt vad de andra globala namnändrarna menade med namnbyten som sker "ofta"... Nu är i alla fall ditt namn bytt! / TernariusD 19 april 2016 kl. 20.57 (CEST)
  Tack så mycket! Är väldigt nöjd med det här namnet så det blir nog inga bekymmer! Gotita de Orodiskussion, 19 april 2016 kl. 22.23 (CEST)

Ronaldo194547[redigera | redigera wikitext]

Sara Läthén (LiU)[redigera | redigera wikitext]

Myr78[redigera | redigera wikitext]

OrtodontiAkademin[redigera | redigera wikitext]

Johanna12345[redigera | redigera wikitext]

Johannaaa12345aaa[redigera | redigera wikitext]

BabbaQ[redigera | redigera wikitext]

 • Canto (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • BabbaQ (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Vill byta för att inte skapa förvirring när jag hoppar mellan Wikipedias. Har BabbaQ som globalt namn och när jag någon gång har hoppat mellan Wikipedias har jag uppenbarligen gjort redigeringar under BabbaQ namnet här fast jag heter Canto här. (pågrund av att BabbaQ kommer upp här av någon anledning fast jag är inloggad på andra språks Wkkipedias) Så för att inte skapa förvirring så vore det bästa att byta även på Svenska Wikipedia. Men Canto är mitt konto här så enbart namn behöver föras över isåfall. (eller blockera BabbaQ inloggningen så jag enbart kan redigera under Canto) Canto (diskussion) 5 mars 2016 kl. 23.23 (CET)
Numera fungerar det så att om du är inloggad på en Wiki så är du inloggad på alla. Det betyder att om du är inloggad med ett konto på ett ställe är du samtidigt inloggad på samma konto på ett annat ställe. Då båda kontona är globala så går det inte byta namn på det ena till samma som det andra, det är ju då upptaget. Texten här får mig dock att tro att det skulle kunna gå att slå samman de båda globala kontona till ett globalt konto men jag är osäker. /Hangsna (diskussion) 6 mars 2016 kl. 08.14 (CET)
Ja, jag insåg detta också men tänkte iallafall fråga. Skapade detta konto innan denna regel kom till. Men då tror jag att vi stänger denna diskussion och så får jag helt enkelt försöka vara så noga jag kan med att enbart redigera med mitt nuvarande konto och inte råka göra redigeringar om jag hoppar med migg globala konto. Det är lugnt. Och blir det några problem i framtiden kan jag bara visa denna diff från diskussionen som bevis på att jag iallafall försökte byta. Tack. --Canto (diskussion) 6 mars 2016 kl. 08.38 (CET)
Om du, som du tolkar det som, önskar blockera BabbaQ här för att undvika att råka använda det kontot så kan vi göra det, skriv då (inloggad som BabbaQ) något på Användardiskussion:BabbaQ om det så att vi ser att du har kontroll över det kontot. /Hangsna (diskussion) 6 mars 2016 kl. 08.40 (CET)
Det går inte att slå ihop två globala konton. Funktionen här är inte i drift då den vid tester visade sig innehålla lite för många buggar. Det går fortfarande att döpa om lokala konton. Så det "svenska" kontot BabbaQ går att flytta undan och sen låta det "svenska Canto ta dess plats i det globala kontot BabbaQ. Det krävs dock att du loggar in som BabbaQ och bekräftar på Användardiskussion:BabbaQ att du lagt denna begäran. -- Tegel (disk) 6 mars 2016 kl. 10.14 (CET)
För att göra det enklare, och som en säkerhetsåtgärd om något skulle gå fel, se till att du har samma lösenord på båda kontona och samma e-postadress i inställningarna. Vad jag kan se så saknas e-postadress i inställningarna för BabbaQ. -- Tegel (disk) 6 mars 2016 kl. 15.35 (CET)
Yes, allt det är fixat. Och samma email också. Eller är det enklare att låta det vara? Och blockera BabbaQ kontot med en beskrivning om att Canto är min inloggning?.--Canto (diskussion) 6 mars 2016 kl. 16.56 (CET)
För vill inte riskera att behöva trycka på "Följa" knappen på alla mina skapade artiklar eller att något annat jobbigt händer. Canto (diskussion) 6 mars 2016 kl. 16.57 (CET)
Det som sker är att de få bidrag som du gjort med kontot BabbaQ på denna wiki [[1]] efter namnbytet kommer att tillhöra ett annat konto. De bidrag som du gjort med Canto på denna wiki kommer att flyttas över till det globala kontot BabbaQ så att du har alla dina bidrag på samma globala konto. Detta är hur namnbytena var innan de globala kontona skapades. Då fick man byta på varje wiki lokalt och det var betydligt mer problem då än nu. Jag har lagt in ytterligare en mall för att beskriva den tvåstegs namnbyte som kommer att ske. Först flytta undan det lokala kontot BabbaQ så att det blir ledigt. Sen döpa om det lokala kontot Canto till BabbaQ så att allt hamnar på samma globala konto. När namnbytet är gjort så måste du gå till Special:MergeAccount. Det är här som det är viktigt att båda kontona har samma lösenord. -- Tegel (disk) 6 mars 2016 kl. 20.49 (CET)
Ok, ja men då kan vi göra detta. Vi får se hur det går.Canto (diskussion) 6 mars 2016 kl. 21.05 (CET)
Utfört Utfört. -- Tegel (disk) 7 mars 2016 kl. 17.52 (CET)

Erik7013[redigera | redigera wikitext]

Avböjda namnbyten / Declined[redigera | redigera wikitext]

Kaxe[redigera | redigera wikitext]

@Ternarius: Hej! Enligt informationssidan finns den här möjligheten: "I vissa fall är det möjligt att ta över ett användarnamn som redan finns. /…/ * Inga bidrag[1] o Om det har gått mer än två månader sedan kontot skapades så får kontot tas över direkt." Detta konto skapades 5 september 2011 på enwp och har noll redigeringar. Är det en lösning? (vi sitter här på skrivstugan i Göteborg och samarbetar i olika projektpysslanden). Allt gott.--Paracel63 (diskussion) 3 januari 2017 kl. 16.51 (CET)
@Gunilla Tesser, Paracel63: Den skrivningen är från tiden före all namnändring flyttades till meta – som global namnändrare sorterar jag under ju meta. Möjligheten finns visserligen kvar, men då bör ansökan ske på meta:Steward requests/Username changes#Requests involving merges, usurps or other complications. En ansökan om usurpering påverkar andra användare på andra Wikipediaversioner, och då kan jag knappast ensam besluta frågan, utan bör låta andra namnändrare och stewards säga sitt. / TernariusD 3 januari 2017 kl. 18.08 (CET)
@Ternarius: Tack för info och rimligt resonemang. Ska vi uppdatera vår egen informationssida, så att den stämmer? Då vet vi i alla fall nu var ansökan kan läggas. Allt gott. --Paracel63 (diskussion) 3 januari 2017 kl. 18.13 (CET)
@Paracel63: Jo, det hade varit bra med nya instruktioner. Jag har funderat på att skriva om de existerande, men det har visat sig bli ett ganska stort jobb. Jag trivs med att vara administratör/byråkrat och global namnändrare, men jag vill ju inte bara syssla med sådana frågor. Meta har relativt litet hjälpsidor om namnbyten: På meta:Global rename policy står betydligt mindre om namnbyten än hos oss, och nästan ingenting om usurpationer (på den svenska versionen står endast: "Det finns vissa krav för övertagande av lokala konton, och möjligen globala konton. Sådana policykrav hanteras separat, även om de omnämns här för klarhets skull. För närvarande hanteras alla beslut om övertagande av stewards oberoende av varandra." Jag glömde faktiskt bort tidigare att jag som global namnändrare inte får göra en usurpation; man måste vara steward för det. Tegel, som är steward, kan kanske ge fler upplysningar.) På meta:Steward requests/Username changes står bara litet mer rörande reglerna för usurpationer: "Per standard procedure, accounts with valid edits are not usurped, and the target account must be notified at least one month before usurpation." (Det är alltså en betydligt strängare regel än vår lokala, som tillät omedelbart övertagande av användare med 0 editeringar, och en en-månads väntetid för användare med 1 till 100 editeringar. Den engelska användaren har emellertid inga editeringar och är över 5 år gammal, så de hårdare reglerna är inget problem i det här fallet.) Jag tycks ha kommit till ett tillfälligt stopp på grund av faktabrist i min uppläggning av biartiklar, så jag ska se om jag kan svänga ihop någonting. Om någon annan hinner före kommer jag emellertid inte att ta särskilt illa upp :-) / TernariusD 3 januari 2017 kl. 19.57 (CET)
@Paracel63: Jag har påbörjat ett utkast till en ändrad instruktionsförteckning nu. Den ligger på Användare:Ternarius/Byte av användarnamn. Titta gärna och kom med kommentarer; emellertid är den långt ifrån färdig, så var snäll och gör inga ändringar än. / TernariusD 3 januari 2017 kl. 23.06 (CET)
Facebook like thumb.pngGillar--Paracel63 (diskussion) 4 januari 2017 kl. 13.48 (CET)
Ej utfört Ej utfört Eftersom ett ev. övertagande måste begäras på metas namnbytessida (se ovan) avslås begäran här. / TernariusD 8 januari 2017 kl. 20.21 (CET)

Certus[redigera | redigera wikitext]

 • SpaceON2 (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • Certus (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) SO2 (diskussion) 26 juli 2016 kl. 17.55 (CEST)
  Jag är ledsen, men Certus finns redan (på engelska Wikipedia). Det innebär att du inte kan byta till det namnet. Lägg gärna märke till faciliteten Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet högst upp på den här sidan, där du kan kolla om ett namn är ledigt.
  Vänligen / TernariusD 26 juli 2016 kl. 21.13 (CEST)
  Hej! Tack så mycket, ska absolut kolla. SO2 (diskussion) 1 augusti 2016 kl. 23.03 (CEST)
  @SpaceON2: Jag ser att användarsidan och användardiskussionen för Certus omdirigerar till motsvarande för SpaceON2, och enligt omdirigeringen ska det ha skett när du flyttade sidan från "Certus" till "SpaceON2" den 26 juli i år. Jag är litet undrande vad som har hänt: Har du hetat Certus tidigare, men bytt namn före den engelska användaren, eller är det något annat förhållande som förklarar omdirigeringen? / TernariusD 27 juli 2016 kl. 21.47 (CEST)
  Hej. Vill bara börja med att säga att jag idag känner mig som en seriös användare på Wikipedia och tar arbetet på mycket stort allvar till skillnad från bara ett år sedan. Därför vill jag byta namn för att visa att jag är en seriös och ambitiös användare, men var dessvärre omedveten om att en namnbytesfunktion existerade. Därför övervägde jag att flytta min användarsida, men starx därefter – efter lite sökning – hittade jag detta namnbytesverktyg. Därför flyttade jag tillbaka min användarsida till mitt ursprungliga namn SpaceON2, jag förstår förstås att detta kan leda till förvirring och problem. Därefter bestämde jag mig för att skicka in en ansökan om namnbyte. SO2 (diskussion) 1 augusti 2016 kl. 23.03 (CEST)
  Det förklarar den litet förbryllande flytten. Nej, att bara flytta sina användarsidor innebär inget namnbyte: Ens editeringar kommer ändå att märkas med det gamla namnet. Då väntar jag bara på att du återkommer med ett nytt, ledigt namn. / TernariusD 1 augusti 2016 kl. 23.56 (CEST)
  Tack. SO2 (diskussion) 2 augusti 2016 kl. 21.26 (CEST)
  Ej utfört Ej utfört Se Certus+. / TernariusD 2 augusti 2016 kl. 23.09 (CEST)

lamin_kivela[redigera | redigera wikitext]

 • Lamin_kivela (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • lamin_kivela (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Lamin Kivelä (diskussion) 27 maj 2016 kl. 11.34 (CEST)
  Tyvärr, ett användarnamn kan inte börja med en gemen bokstav. Anger man ett namn som börjar med en gemen bokstav vid byte, ändras begynnelsebokstaven automatiskt till en versal. Det är alltså något som är inkodat i namnbytesmjukvaran, och ingenting vi har möjlighet att ändra. / TernariusD 27 maj 2016 kl. 14.26 (CEST)
  Däremot kan du på din sida Inställningar, under fliken Mitt konto och rubriken Signatur ange en annan signatur än standardsignaturen. För att länka till din användarsida och din användardiskussion på samma sätt som sker automatiskt när man signerar med fyra tilde (~~~~), måste du ange länkarna under Signatur, t.ex. [[Användare:Lamin kivela|lamin kivelä]] ([[Användardiskussion:Lamin kivela|diskussion]]). Där har du också möjlighet att ändra utseende på signaturen (t.ex. har jag fått mitt nedsänkta "D" för diskussionssida på sådant sätt). Tänk bara på att vid eventuella experiment med färgad text eller annorlunda typsnitt inte välja alltför ljusa färger eller alltför svårtläst typsnitt som kan göra det svårt för användare med synproblem! / TernariusD 27 maj 2016 kl. 14.59 (CEST)
  Avslås Avslås Då inga kommentarer kommit in, flyttar jag begäran till Avböjda namnbyten. Du kan givetvis komma med en ny begäran om byte till något annat namn. / TernariusD 29 maj 2016 kl. 21.38 (CEST)

Lelinaut[redigera | redigera wikitext]

Vill byta från Cosmoszizou till Cosmoskaos

Jag ser att du har signaturen Lelinaut, vilket först förbryllade mig en aning, men till eventuella undrande kan jag meddela att användarnamnet är Cosmoszizou. Emellertid är användarnamnet Cosmoskaos upptaget, så du blir tvungen att hitta något annat. Använd gärna länken Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet högst upp på den här sidan! / TernariusD 31 januari 2016 kl. 00.24 (CET)
Eftersom du inte varit aktiv på över en vecka, lägger jag din begäran här. När du återkommer kanske du kan ange ett nytt, ledigt namn. / TernariusD 7 februari 2016 kl. 15.50 (CET)
Då du varit inaktiv i över en månad, flyttar jag din begäran hit. Skulle en namnändring återigen bli aktuell, är du givetvis välkommen med en ny begäran. / TernariusD 2 mars 2016 kl. 14.37 (CET)

KGCW[redigera | redigera wikitext]

I avvaktan på svar / On hold[redigera | redigera wikitext]

Nya ärenden / New requests[redigera | redigera wikitext]