Wikipedia:Byte av användarnamn

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Wiki-broom.svg
Bildinformation
Crystal Clear app help index.svg
Bildinformation
Wiki-newadmin.svg
Bildinformation
Gnome-system-run.svg
Bildinformation
Wiki-name.svg
Bildinformation
Begäran om åtgärder Begäran om IP-kontroll Ansökan om administrativ behörighet Robotansökan Byte av användarnamnNamnbytesfuktionen åter igång.


Underhållsarbetena på Meta är nu avklarade, och namnbytesfunktionen fungerar som tidigare.


Byte av användarnamn är en sida för global ändring av användarnamn. Det gamla användarnamnet ändras på alla Wikipedias språkversioner och projekt. För mer information, se informationssidan om användarnamnsbyten innan begäran.

Svenska: Här kan du lämna en begäran om att byta användarnamn. Skapa inte det nya användarkontot själv.

 1. Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet
 2. Fyll i ditt önskade användarnamn i rutan och följ instruktionerna som visas när du klickar på "Skapa ärende"


Please read the information page about changing your username before you start the process.

English: Please place your request to change username here. Please do not create the new user before the request.

 1. Check availability of your desired username
 2. Enter your desired username in the field and follow the instructions that follows when you've pressed "Send request"

Arkiv och loggar[redigera | redigera wikitext]

Utförda namnbyten/Done[redigera | redigera wikitext]

Lovelove533858283482343832523423432452[redigera | redigera wikitext]

Maria LiU[redigera | redigera wikitext]

Matsson174[redigera | redigera wikitext]

oliverhberg[redigera | redigera wikitext]

BritStakston[redigera | redigera wikitext]

Kontot skapades idag och har inte gjort några andra redigeringar än denna begäran. Kan du inte bara registrera ett nytt konto med det korrekta namnet? - Tournesol (diskussion) 28 januari 2017 kl. 12.20 (CET)
@BritStakston: Utfört Utfört / TernariusD 28 januari 2017 kl. 16.13 (CET)

vildvittror[redigera | redigera wikitext]

Du har bara gjort en handfull redigeringar med ditt gamla konto, kan du inte bara överge det och registrera ett nytt med det namn du vill ha? - Tournesol (diskussion) 19 januari 2017 kl. 23.13 (CET)
Det stämmer att vi tidigare har haft som praxis vid namnbyten att vi inte byter namn på användare med för få editeringar, utan i stället uppmanar dem att bara registrera ett nytt namn. Som jag emellertid tidigare påpekat har global namechangers beslutat att även användare med noll editeringar skall få sina namn bytta. Motiveringen är bl a att man menar att det är en service vi bör kunna ge åt nytillkomna användare som har råkat välja fel namn. Som global namnändrare lyder jag under meta, och kan knappast använda en annan praxis än resten av Wikipedia. Jag vore därför tacksam om att det visades förståelse för att jag känner mig tvingad att följa denna nya praxis. / TernariusD 20 januari 2017 kl. 00.24 (CET)
Utfört Utfört @Vildvittror: Sofiaärbäst bytt till Vildvittror (användarnamn som börjar med en gemen får automatiskt en versal i början). / TernariusD 20 januari 2017 kl. 00.47 (CET)

Gaterianam[redigera | redigera wikitext]

awkwardpanda[redigera | redigera wikitext]

pixiee123[redigera | redigera wikitext]

Avböjda namnbyten / Declined[redigera | redigera wikitext]

Kaxe[redigera | redigera wikitext]

@Ternarius: Hej! Enligt informationssidan finns den här möjligheten: "I vissa fall är det möjligt att ta över ett användarnamn som redan finns. /…/ * Inga bidrag[1] o Om det har gått mer än två månader sedan kontot skapades så får kontot tas över direkt." Detta konto skapades 5 september 2011 på enwp och har noll redigeringar. Är det en lösning? (vi sitter här på skrivstugan i Göteborg och samarbetar i olika projektpysslanden). Allt gott.--Paracel63 (diskussion) 3 januari 2017 kl. 16.51 (CET)
@Gunilla Tesser, Paracel63: Den skrivningen är från tiden före all namnändring flyttades till meta – som global namnändrare sorterar jag under ju meta. Möjligheten finns visserligen kvar, men då bör ansökan ske på meta:Steward requests/Username changes#Requests involving merges, usurps or other complications. En ansökan om usurpering påverkar andra användare på andra Wikipediaversioner, och då kan jag knappast ensam besluta frågan, utan bör låta andra namnändrare och stewards säga sitt. / TernariusD 3 januari 2017 kl. 18.08 (CET)
@Ternarius: Tack för info och rimligt resonemang. Ska vi uppdatera vår egen informationssida, så att den stämmer? Då vet vi i alla fall nu var ansökan kan läggas. Allt gott. --Paracel63 (diskussion) 3 januari 2017 kl. 18.13 (CET)
@Paracel63: Jo, det hade varit bra med nya instruktioner. Jag har funderat på att skriva om de existerande, men det har visat sig bli ett ganska stort jobb. Jag trivs med att vara administratör/byråkrat och global namnändrare, men jag vill ju inte bara syssla med sådana frågor. Meta har relativt litet hjälpsidor om namnbyten: På meta:Global rename policy står betydligt mindre om namnbyten än hos oss, och nästan ingenting om usurpationer (på den svenska versionen står endast: "Det finns vissa krav för övertagande av lokala konton, och möjligen globala konton. Sådana policykrav hanteras separat, även om de omnämns här för klarhets skull. För närvarande hanteras alla beslut om övertagande av stewards oberoende av varandra." Jag glömde faktiskt bort tidigare att jag som global namnändrare inte får göra en usurpation; man måste vara steward för det. Tegel, som är steward, kan kanske ge fler upplysningar.) På meta:Steward requests/Username changes står bara litet mer rörande reglerna för usurpationer: "Per standard procedure, accounts with valid edits are not usurped, and the target account must be notified at least one month before usurpation." (Det är alltså en betydligt strängare regel än vår lokala, som tillät omedelbart övertagande av användare med 0 editeringar, och en en-månads väntetid för användare med 1 till 100 editeringar. Den engelska användaren har emellertid inga editeringar och är över 5 år gammal, så de hårdare reglerna är inget problem i det här fallet.) Jag tycks ha kommit till ett tillfälligt stopp på grund av faktabrist i min uppläggning av biartiklar, så jag ska se om jag kan svänga ihop någonting. Om någon annan hinner före kommer jag emellertid inte att ta särskilt illa upp :-) / TernariusD 3 januari 2017 kl. 19.57 (CET)
@Paracel63: Jag har påbörjat ett utkast till en ändrad instruktionsförteckning nu. Den ligger på Användare:Ternarius/Byte av användarnamn. Titta gärna och kom med kommentarer; emellertid är den långt ifrån färdig, så var snäll och gör inga ändringar än. / TernariusD 3 januari 2017 kl. 23.06 (CET)
Facebook like thumb.pngGillar--Paracel63 (diskussion) 4 januari 2017 kl. 13.48 (CET)
Ej utfört Ej utfört Eftersom ett ev. övertagande måste begäras på metas namnbytessida (se ovan) avslås begäran här. / TernariusD 8 januari 2017 kl. 20.21 (CET)

I avvaktan på svar / On hold[redigera | redigera wikitext]

jonatanskogsfors[redigera | redigera wikitext]

 • Jonatan Lindström (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • jonatanskogsfors (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Jonatan (diskussion) 2 februari 2017 kl. 13.26 (CET)
  @Jonatan Lindström: Det finns redan ett konto med namnet jonatanskogsfors upplagt på fyra andra wiki-versioner. Eftersom alla konton numera är globala går det inte att byta till ett redan existerande namn. (Undantaget är om du är ägaren till de redan existerande kontona. Då kan en steward byta Jonatan Lindström-kontona så att de kan slås ihop med de existerande jonatanskogsfors-kontona.) I annat fall kanske du kan välja ett ledigt namn? Använd gärna länken Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet i huvudet på den här sidan. / TernariusD 2 februari 2017 kl. 14.09 (CET)
  Jag är ägare till både Jonatan Lindström och jonatanskogsfors (jag har nyligen bytt efternamn). Kan du hjälpa mig att slå ihop dem?
  @Jonatan Lindström: Jag kan tyvärr inte hjälpa dig, det behövs insatser av en steward. Antingen kan du upprepa begäran på meta:Steward requests/Username changes eller, förmodlingen enklare, får du invänta assistans av "vår egen" steward, Tegel, som jag nu har pingat. / TernariusD 10 februari 2017 kl. 08.15 (CET)
  Hej. Kontot "jonatanskogsfors" har inga bidrag så det finns inte mycket att slå ihop. Skulle du kunna logga in med kontot "jonatanskogsfors" och bekräfta att det är ditt konto? Ett annat förslag är att döpa om "Jonatan Lindström" till "Jonatan Skogsfors" och så låter vi kontot "jonatanskogsfors" vara som det är. -- Tegel (disk) 10 februari 2017 kl. 16.52 (CET)
  Då ingenting har hörts från Jonatan Lindström på drygt två veckor flyttas begäran till I avvaktan på svar. / TernariusD 24 februari 2017 kl. 00.34 (CET)

Nya ärenden / New requests[redigera | redigera wikitext]