Wikipedia:Byte av användarnamn

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Begäran om åtgärder Begäran om IP-kontroll Ansökan om administrativ behörighet Robotansökan Byte av användarnamn
Begäran om åtgärder Begäran om IP-kontroll Ansökan om administrativ behörighet Robotansökan Byte av användarnamn


Byte av användarnamn är en sida för global ändring av användarnamn. Det gamla användarnamnet ändras på alla Wikipedias språkversioner och projekt. För mer information, se informationssidan om användarnamnsbyten innan begäran.

Svenska: Här kan du lämna en begäran om att byta användarnamn. Skapa inte det nya användarkontot själv.

 1. Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet
 2. Fyll i ditt önskade användarnamn i rutan och följ instruktionerna som visas när du klickar på "Skapa ärende"


Please read the information page about changing your username before you start the process.

English: Please place your request to change username here. Please do not create the new user before the request.

 1. Check availability of your desired username
 2. Enter your desired username in the field and follow the instructions that follows when you've pressed "Send request"

Arkiv och loggar[redigera wikitext]

Utförda namnbyten/Done[redigera wikitext]

theodorsr[redigera wikitext]

Vill ändra till mitt riktiga namn, samt ett sr för att endast Theodor inte finns ledigt.

Utfört Utfört TernariusD 29 januari 2016 kl. 23.32 (CET)

Inte~svwiki[redigera wikitext]

Utfört Utfört TernariusD 22 januari 2016 kl. 23.51 (CET)

eksmachina[redigera wikitext]

Utfört Utfört Eksmachina kommer att stavas med versalt E – det är en teknisk begränsning, och ingenting som går att göra något åt. Men det hoppas jag inte gör något. / TernariusD 15 januari 2016 kl. 09.48 (CET)

Anita Fors (Chalmers)[redigera wikitext]

Jag ber om ursäkt att besvära med denna namnändring, jag var helt enkelt för snabb med att skapa användarkontot. Men eftersom det är jag som ska få nya användare att alla använda samma format är jag angelägen om att mitt konto ser riktigt ut, för att undvika framtida besvärligheter med namnbyten.

Jag är inte fullkomlig men jag ser inte att det är några problem med ändringen, vi avvaktar bara att någon med behörighet utför bytet. /Hangsna (diskussion) 12 januari 2016 kl. 17.20 (CET)
Utfört Utfört TernariusD 12 januari 2016 kl. 17.31 (CET)

Christer T Johansson[redigera wikitext]

Utfört Utfört TernariusD 9 januari 2016 kl. 20.22 (CET)
Tack! Christer T Johansson (diskussion) 9 januari 2016 kl. 20.24 (CET)

(Fraggarn)[redigera wikitext]

Nej, det är det inte, då får det bli något annat användarnamn, jag kollade aldrig om det var ledigt eller inte. --Cech (diskussion) 29 december 2015 kl. 22.24 (CET)

(Motörhead)[redigera wikitext]

Ralof[redigera wikitext]

Pactum turpe[redigera wikitext]

PePetig[redigera wikitext]

Annica Grönhagen (Riksutställningar)[redigera wikitext]

 • Annica Grönhagen (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • Annica Grönhagen (Riksutställningar) (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Annica Grönhagen (diskussion) 5 november 2015 kl. 11.47 (CET)
  Utfört Utfört Jag byter gärna namn, det är inte det, men på relativt kort tid har flera konton med koppling till riksutställningar kommit med alldeles nyupplagda konton som de vill tillfoga appendixet "Riksutställningar" på. Är det då inte enklare att lägga upp kontona från början med prefixet tillagt? / TernariusD 5 november 2015 kl. 12.29 (CET)
  Stort tack, det var jag som inte riktigt hann med dom här två. Men rekommendationen är att dom skapar rätt användarnamn på en gång. Ibland på skrivstugor och workshopar om användare skapar fel namn säger jag åt dom att skapa nya konton istället för att byta namn. Jag ska bli bättre på att få dom att välja rätt namn på en gång i fortsättningen. /Axel Pettersson (WMSE) (diskussion) 5 november 2015 kl. 13.18 (CET)
  Nja, jag var mest förvånad att det droppade in tre nyreggade konton med exakt samma struktur på bytesbegäran. Men tack för informationen! :-) / TernariusD 5 november 2015 kl. 13.27 (CET)

Lina Wennersten (Riksutställningar)[redigera wikitext]

ObelixBot2[redigera wikitext]

Ellemmennt[redigera wikitext]

agent4705[redigera wikitext]

Utfört Utfört. Märk dock att Agent4705 börjar med versal; det sker automatiskt, kontonamn kan inte börja med liten bokstav. / TernariusD 20 september 2015 kl. 17.38 (CEST)

Batch33[redigera wikitext]

Utfört Utfört / Done TernariusD 15 september 2015 kl. 13.21 (CEST)

Staffan Cederborg (Riksutställningar)[redigera wikitext]

Utfört Utfört TernariusD 14 september 2015 kl. 15.15 (CEST)

nacreouscloud[redigera wikitext]

Utfört Utfört TernariusD 1 september 2015 kl. 16.26 (CEST)

Avböjda namnbyten / Declined[redigera wikitext]

JoaLut[redigera wikitext]

Skall jag uppfatta det som att du vill byta från Luthander till JoaLut (som jag har angivit ovan)? / TernariusD 8 januari 2016 kl. 21.50 (CET)
Luthander inte varit aktiv sedan den 9 januari flyttar jag begäran till I avvaktan på svar. / TernariusD 25 januari 2016 kl. 21.19 (CET)
Eftersom inget livstecken hörts från dig på nästan en månad, flyttar jag begäran till Avböjda namnbyten. Skulle nytt behov uppstå senare, går det bra att komma in med en ny begäran. / TernariusD 5 februari 2016 kl. 03.11 (CET)

Captain Slow[redigera wikitext]

Jag blev aldrig riktigt nöjd med Ralof. --Ralof (diskussion) 31 december 2015 kl. 03.00 (CET)

Efter två dygn? Namnändringsfunktionen är inte tänkt att användas för regelbundna namnbyten. Det är inte bara ett utslag av någon personlig oginhet från min sida – för ungefär ett halvår sedan var det en lång diskussion på global renamer's mailing list där den allmänna meningen var att man skulle vara mycket restriktiv mot användare som kom med flera namnbytesbegäranden, speciellt täta sådana. / TernariusD 3 januari 2016 kl. 14.27 (CET)
Jag ber så mycket om ursäkt då, jag kan heta Ralof, det går bra. --Ralof (diskussion) 3 januari 2016 kl. 20.26 (CET)
OK, då flyttar jag begäran till Avböjda namnbyten. / TernariusD 4 januari 2016 kl. 12.23 (CET)

Hjärnkraft Skellefteå[redigera wikitext]

Hjärnkraft: En del text hamnade utanför mallen. Jag har uppdaterat den till det utseende jag förmodar den skulle ha. Är det korrekt förmodat att du vill byta namn från Hjärnkraft till Hjärnkraft Skellefteå? / TernariusD 6 december 2015 kl. 11.57 (CET)
Eftersom inget livstecken hörts från dig på närmare en månad, flyttar jag begäran till Avböjda namnbyten. Skulle nytt behov uppstå senare, går det bra att komma in med en ny begäran. / TernariusD 4 januari 2016 kl. 12.23 (CET)

Kollberg[redigera wikitext]

 • S.Kollberg (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • Önskat namn (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Kollberg 9 december 2015 kl. 13.05 (CET)
  S.Kollberg, du har tyvärr inte fyllt i begäran korrekt. Jag antar att "Nuvarande namn" ska vara S.Kollberg, men vad vill du byta ditt namn till (med andra ord, vad ska "Önskat namn" vara)? / TernariusD 9 december 2015 kl. 13.12 (CET)
  Avslås Avslås Eftersom dina tidigare editeringar (utom den här anmälan) varit av klotterkaraktär avslås den här begäran. Byte av användarnamn är inte avsett som en funktion för att möjliggöra för oseriösa användare att dölja sig under ett nytt namn. / TernariusD 11 december 2015 kl. 16.59 (CET)

FredrikEriksson[redigera wikitext]

 • SiKth (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • FredrikEriksson (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) www.sundlof.se (diskussion) 23 augusti 2015 kl. 05.59 (CEST)
  Tyvärr är ditt valda namn för likt de existerande kontona Fredrik Eriksson, Fredrik eriksson och Fredrikeriksson. Detta är en automatisk spärr, och alltså inte följden av något beslut från min sida. Du kan inte välja något annat namn? / TernariusD 23 augusti 2015 kl. 13.42 (CEST)
  Jag pingar dig om saken, för att vara säker på att du uppfattat det. / TernariusD 23 augusti 2015 kl. 21.39 (CEST)
  Okej! Fungerar F.Eriksson? www.sundlof.se (diskussion) 24 augusti 2015 kl. 03.47 (CEST)
  Nej, tyvärr, www.sundlof.se. Det är ett problem jag har stött på förr: När namnbytesfunktionen flyttades till Meta och spärren mot "för lika" namn infördes, verkar man helt ha glömt att skapa en facility som anger om ett namn är tillåtet eller ej. Vår gamla facility visar bara vilka namn som redan existerar, och det är ju tråkigt nog inte tillräckligt. Du bör nog försöka hitta något nick som inte helt är baserat på någon kombination av "F" och "Eriksson". / TernariusD 24 augusti 2015 kl. 08.33 (CEST)
  SiKth, eftersom du inte varit aktiv på ett tag lägger jag din begäran här. När du återkommer kan du kanske säja hur du vill ha det. Jag förstår i och för sig om du tröttnat på namnbytet, i ditt fall har det ju blivit ovanligt krångligt. Tanken var säkert god när man lade in den globala spärren mot "för lika" namn, men jag tror inte riktigt man överblickat konsekvenserna. / TernariusD 8 september 2015 kl. 11.39 (CEST)
  Då du varit inaktiv i över en månad, flyttar jag din begäran till Avböjda namnbyten. Skulle du vilja byta ditt namn senare, kan du givetvis höra av dig hit igen. / TernariusD 4 oktober 2015 kl. 15.44 (CEST)

I avvaktan på svar / On hold[redigera wikitext]

Nya ärenden / New requests[redigera wikitext]

Lelinaut[redigera wikitext]

Vill byta från Cosmoszizou till Cosmoskaos

Jag ser att du har signaturen Lelinaut, vilket först förbryllade mig en aning, men till eventuella undrande kan jag meddela att användarnamnet är Cosmoszizou. Emellertid är användarnamnet Cosmoskaos upptaget, så du blir tvungen att hitta något annat. Använd gärna länken Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet högst upp på den här sidan! / TernariusD 31 januari 2016 kl. 00.24 (CET)