Wikipedia:Byte av användarnamn

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Wiki-broom.svg
Bildinformation
Crystal Clear app help index.svg
Bildinformation
Wiki-newadmin.svg
Bildinformation
Gnome-system-run.svg
Bildinformation
Wiki-name.svg
Bildinformation
Begäran om åtgärder Begäran om IP-kontroll Ansökan om administrativ behörighet Robotansökan Byte av användarnamn


Byte av användarnamn är en sida för global ändring av användarnamn. Det gamla användarnamnet ändras på alla Wikipedias språkversioner och projekt. För mer information, se informationssidan om användarnamnsbyten innan begäran.

Svenska: Här kan du lämna en begäran om att byta användarnamn. Skapa inte det nya användarkontot själv.

 1. Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet
 2. Fyll i ditt önskade användarnamn i rutan och följ instruktionerna som visas när du klickar på "Skapa ärende"


Please read the information page about changing your username before you start the process.

English: Please place your request to change username here. Please do not create the new user before the request.

 1. Check availability of your desired username
 2. Enter your desired username in the field and follow the instructions that follows when you've pressed "Send request"

Arkiv och loggar[redigera wikitext]

Utförda namnbyten/Done[redigera wikitext]

Anna Jansson, Nationalmuseum[redigera wikitext]

(diskussion) 11 maj 2016 kl. 09.37 (CEST)

Hej,
Du har inte fyllt i mallen. Ska jag förstå det som om du vill byta från Annaanouschka till Anna Jansson, Nationalmuseum? (Jag vill helst vara säker eftersom ett namnbyte är en rätt så genomgripande förändring.) / TernariusD 11 maj 2016 kl. 16.07 (CEST)
Hej, Du har förstått mig rätt. Det var jag som inte förstod hur man fyllde i mallen. Jag vill byta från Annaanouschka till Anna Jansson, Nationalmuseum. Vänligen Anna--Annaanouschka (diskussion) 13 maj 2016 kl. 10.41 (CEST)
Utfört Utfört. Ditt namn är nu bytt till Anna Jansson, Nationalmuseum. / TernariusD 13 maj 2016 kl. 14.10 (CEST)

Karin Glasemann, Nationalmuseum[redigera wikitext]

Audrey Lebioda, Nationalmuseum[redigera wikitext]

aoasdos9[redigera wikitext]

Anledning: Använder mitt riktiga namn, vill inte göra det längre.

Utfört Utfört Ditt konto är nu bytt till Aoasdos9 (alla användarnamn som börjar med bokstav får versal i början, det är tekniskt inkodat och går inte att ändra). / TernariusD 1 maj 2016 kl. 09.48 (CEST)

Jonnie Nord[redigera wikitext]

EstrellaSuecia[redigera wikitext]

 • Gotita de Oro (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • EstrellaSuecia (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Gotita de Orodiskussion, 18 april 2016 kl. 23.31 (CEST)
  @Gotita de Oro: Jag hittade den här under Utförda namnbyten – jag antar det här är en bättre plats för den. Du har ju bytt namn rätt ofta. Jag är beredd att utföra det här bytet men sedan kanske du kunde behålla det litet längre? Det är inte för att vara ogin, men namnbytena utförs ju numera globalt, och det har varit en del murr bland de andra globala namnändrarna om användare som vill byta sina namn ofta. / TernariusD 19 april 2016 kl. 14.40 (CEST)
  @Ternarius: Självklart, är så van med att Nya ligger högst upp på sidan. Jo jag vet, men jag känner bara att jag hellre skulle heta något som lite fler folk förstår. Globalt har jag bara bytt en gång, är jag ganska övertygad om. I alla fall, skulle uppskatta om du kunde utföra bytet! Gotita de Orodiskussion, 19 april 2016 kl. 18.25 (CEST)
  Utfört Utfört OK, jag var fullt beredd att byta ditt namn. Jag ville bara förvarna dig om att "There is a new Sheriff in Town" (syftar inte på mig, utan global renamers som en enhet) och att det kanske kan bli mera strikt med namnbytena i fortsättningen. Dessutom vet jag inte riktigt vad de andra globala namnändrarna menade med namnbyten som sker "ofta"... Nu är i alla fall ditt namn bytt! / TernariusD 19 april 2016 kl. 20.57 (CEST)
  Tack så mycket! Är väldigt nöjd med det här namnet så det blir nog inga bekymmer! Gotita de Orodiskussion, 19 april 2016 kl. 22.23 (CEST)

Ronaldo194547[redigera wikitext]

Sara Läthén (LiU)[redigera wikitext]

Myr78[redigera wikitext]

OrtodontiAkademin[redigera wikitext]

Johanna12345[redigera wikitext]

Johannaaa12345aaa[redigera wikitext]

BabbaQ[redigera wikitext]

 • Canto (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • BabbaQ (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Vill byta för att inte skapa förvirring när jag hoppar mellan Wikipedias. Har BabbaQ som globalt namn och när jag någon gång har hoppat mellan Wikipedias har jag uppenbarligen gjort redigeringar under BabbaQ namnet här fast jag heter Canto här. (pågrund av att BabbaQ kommer upp här av någon anledning fast jag är inloggad på andra språks Wkkipedias) Så för att inte skapa förvirring så vore det bästa att byta även på Svenska Wikipedia. Men Canto är mitt konto här så enbart namn behöver föras över isåfall. (eller blockera BabbaQ inloggningen så jag enbart kan redigera under Canto) Canto (diskussion) 5 mars 2016 kl. 23.23 (CET)
Numera fungerar det så att om du är inloggad på en Wiki så är du inloggad på alla. Det betyder att om du är inloggad med ett konto på ett ställe är du samtidigt inloggad på samma konto på ett annat ställe. Då båda kontona är globala så går det inte byta namn på det ena till samma som det andra, det är ju då upptaget. Texten här får mig dock att tro att det skulle kunna gå att slå samman de båda globala kontona till ett globalt konto men jag är osäker. /Hangsna (diskussion) 6 mars 2016 kl. 08.14 (CET)
Ja, jag insåg detta också men tänkte iallafall fråga. Skapade detta konto innan denna regel kom till. Men då tror jag att vi stänger denna diskussion och så får jag helt enkelt försöka vara så noga jag kan med att enbart redigera med mitt nuvarande konto och inte råka göra redigeringar om jag hoppar med migg globala konto. Det är lugnt. Och blir det några problem i framtiden kan jag bara visa denna diff från diskussionen som bevis på att jag iallafall försökte byta. Tack. --Canto (diskussion) 6 mars 2016 kl. 08.38 (CET)
Om du, som du tolkar det som, önskar blockera BabbaQ här för att undvika att råka använda det kontot så kan vi göra det, skriv då (inloggad som BabbaQ) något på Användardiskussion:BabbaQ om det så att vi ser att du har kontroll över det kontot. /Hangsna (diskussion) 6 mars 2016 kl. 08.40 (CET)
Det går inte att slå ihop två globala konton. Funktionen här är inte i drift då den vid tester visade sig innehålla lite för många buggar. Det går fortfarande att döpa om lokala konton. Så det "svenska" kontot BabbaQ går att flytta undan och sen låta det "svenska Canto ta dess plats i det globala kontot BabbaQ. Det krävs dock att du loggar in som BabbaQ och bekräftar på Användardiskussion:BabbaQ att du lagt denna begäran. -- Tegel (disk) 6 mars 2016 kl. 10.14 (CET)
För att göra det enklare, och som en säkerhetsåtgärd om något skulle gå fel, se till att du har samma lösenord på båda kontona och samma e-postadress i inställningarna. Vad jag kan se så saknas e-postadress i inställningarna för BabbaQ. -- Tegel (disk) 6 mars 2016 kl. 15.35 (CET)
Yes, allt det är fixat. Och samma email också. Eller är det enklare att låta det vara? Och blockera BabbaQ kontot med en beskrivning om att Canto är min inloggning?.--Canto (diskussion) 6 mars 2016 kl. 16.56 (CET)
För vill inte riskera att behöva trycka på "Följa" knappen på alla mina skapade artiklar eller att något annat jobbigt händer. Canto (diskussion) 6 mars 2016 kl. 16.57 (CET)
Det som sker är att de få bidrag som du gjort med kontot BabbaQ på denna wiki [[1]] efter namnbytet kommer att tillhöra ett annat konto. De bidrag som du gjort med Canto på denna wiki kommer att flyttas över till det globala kontot BabbaQ så att du har alla dina bidrag på samma globala konto. Detta är hur namnbytena var innan de globala kontona skapades. Då fick man byta på varje wiki lokalt och det var betydligt mer problem då än nu. Jag har lagt in ytterligare en mall för att beskriva den tvåstegs namnbyte som kommer att ske. Först flytta undan det lokala kontot BabbaQ så att det blir ledigt. Sen döpa om det lokala kontot Canto till BabbaQ så att allt hamnar på samma globala konto. När namnbytet är gjort så måste du gå till Special:MergeAccount. Det är här som det är viktigt att båda kontona har samma lösenord. -- Tegel (disk) 6 mars 2016 kl. 20.49 (CET)
Ok, ja men då kan vi göra detta. Vi får se hur det går.Canto (diskussion) 6 mars 2016 kl. 21.05 (CET)
Utfört Utfört. -- Tegel (disk) 7 mars 2016 kl. 17.52 (CET)

Erik7013[redigera wikitext]

Avböjda namnbyten / Declined[redigera wikitext]

lamin_kivela[redigera wikitext]

 • Lamin_kivela (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontobyt namn)
 • lamin_kivela (diskussionbidragloggar (om) • globalt kontoglobala bidrag) Lamin Kivelä (diskussion) 27 maj 2016 kl. 11.34 (CEST)
  Tyvärr, ett användarnamn kan inte börja med en gemen bokstav. Anger man ett namn som börjar med en gemen bokstav vid byte, ändras begynnelsebokstaven automatiskt till en versal. Det är alltså något som är inkodat i namnbytesmjukvaran, och ingenting vi har möjlighet att ändra. / TernariusD 27 maj 2016 kl. 14.26 (CEST)
  Däremot kan du på din sida Inställningar, under fliken Mitt konto och rubriken Signatur ange en annan signatur än standardsignaturen. För att länka till din användarsida och din användardiskussion på samma sätt som sker automatiskt när man signerar med fyra tilde (~~~~), måste du ange länkarna under Signatur, t.ex. [[Användare:Lamin kivela|lamin kivelä]] ([[Användardiskussion:Lamin kivela|diskussion]]). Där har du också möjlighet att ändra utseende på signaturen (t.ex. har jag fått mitt nedsänkta "D" för diskussionssida på sådant sätt). Tänk bara på att vid eventuella experiment med färgad text eller annorlunda typsnitt inte välja alltför ljusa färger eller alltför svårtläst typsnitt som kan göra det svårt för användare med synproblem! / TernariusD 27 maj 2016 kl. 14.59 (CEST)
  Avslås Avslås Då inga kommentarer kommit in, flyttar jag begäran till Avböjda namnbyten. Du kan givetvis komma med en ny begäran om byte till något annat namn. / TernariusD 29 maj 2016 kl. 21.38 (CEST)

Lelinaut[redigera wikitext]

Vill byta från Cosmoszizou till Cosmoskaos

Jag ser att du har signaturen Lelinaut, vilket först förbryllade mig en aning, men till eventuella undrande kan jag meddela att användarnamnet är Cosmoszizou. Emellertid är användarnamnet Cosmoskaos upptaget, så du blir tvungen att hitta något annat. Använd gärna länken Kontrollera ditt önskade användarnamns tillgänglighet högst upp på den här sidan! / TernariusD 31 januari 2016 kl. 00.24 (CET)
Eftersom du inte varit aktiv på över en vecka, lägger jag din begäran här. När du återkommer kanske du kan ange ett nytt, ledigt namn. / TernariusD 7 februari 2016 kl. 15.50 (CET)
Då du varit inaktiv i över en månad, flyttar jag din begäran hit. Skulle en namnändring återigen bli aktuell, är du givetvis välkommen med en ny begäran. / TernariusD 2 mars 2016 kl. 14.37 (CET)

I avvaktan på svar / On hold[redigera wikitext]

KGCW[redigera wikitext]

Nya ärenden / New requests[redigera wikitext]