Wikipedia:Kontakt

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök


Contactus-wmcolors.svg
Välkommen till svenskspråkiga Wikipedias kontaktsida!

På den här sidan finns adresser till olika personer och hjälpsidor. Men tänk på att:

 • Wikipedia varken har anställda eller någon redaktion som förhandsgranskar redigeringarna som görs. Allt innehåll skrivs av användarna själva och kvalitetskontrolleras också av personer som du.
 • Wikipedia drivs av Wikimedia Foundation, en ideell stiftelse. Wikimedia Foundation har dock inget ansvar för vad enskilda användare skriver på Wikipedia.

För mer information om Wikipedia, se Wikipedia och vanliga frågor om Wikipedia.

För läsare

För press och media

Kontakta enskilda användare på svenskspråkiga Wikipedia

 • Bybrunnen diskuteras allmänna frågor rörande svenskspråkiga Wikipedia.
 • Wikipedias svenska IRC-kanal heter #wikipedia-sv och finns på nätverket irc.freenode.net. Mer information finns på Wikipedia:IRC och det går även att använda vår webbchatt för att chatta direkt från en webbläsare.
 • Skicka e-post till Wikimedia Information Team (svenska) på info-sv@wikimedia.org. Observera att denna adress inte är till för faktafrågor. Sådana postar du själv här.
 • Administratörer är användare med behörighet att radera, återställa och låsa sidor.
 • Wikipedia:Faddrar är användare som åtagit sig att vägleda nya användare.
 • Ett projekt är en grupp med flera användare som tillsammans utvecklar ett särskilt ämne.

Registrerade användare på Wikipedia kan kontaktas via respektive användardiskussion. Den nås genom att gå in på sidan Användardiskussion:användarnamn genom att detta skrivs i sökfältet. Väl inne på användardiskussionen skapas ett nytt inlägg genom att klicka på fliken nytt avsnitt, vanligen till höger om fliken ”redigera” högst upp på sidan. Denna flik finns endast på diskussionssidor.

E-post
E-post kan skickas till de användare som valt att acceptera detta. Detta görs genom att först gå in på användarens egna sida som heter Användare:användarnamn. Därefter letar du upp länken Skicka e-post till den här användaren som finns i verktygslådan i sidans vänstermarginal.

Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation är den icke vinstdrivande stiftelse som står för driften av Wikipedia och deras systerprojekt. För mer information, se Wikimedia, Kontakt (engelska) och Wikimedia Boards.

Postadress
 • Wikimedia Foundation Inc.
  P.O. Box 78350
  San Francisco, CA 94107-8350
  USA
Grundare
Jimmy Wales jwales@wikia.com
Wikipedias systerprojekt

Systerprojekt · Projektkoordination · Källtexter · Multimedia · Citat · Ordbok · Nyheter · Läroböcker

Övrig kontakt