Wikipedia:Månadens uppdrag

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Deltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:MUPP
Bluegradient1.svg
Månadens uppdrag
Oxygen480-actions-dialog-ok-apply.svg
Samarbeten
Veckans…

Månadens…


Andra samarbeten:

Månadens uppdrag är ett projekt som har som mål att uppmuntra användare att samarbeta. Saker blir roligare om man hjälps åt. Denna sida är tänkt att fungera som en mötesplats där man kan begära hjälp eller hjälpa till med specifika saker. För att det ska fungera motiverande ska uppdragen man vill ha hjälp med vara avgränsade, så att de blir möjliga att utföra av en person under en eller flera dagars tid. Skriv till exempel inte ”fixa alla artiklar som saknar källor” utan ”hjälp till att källbelägga artikel x” eller ”lägg till minst en källa i tio olika artiklar”. För att sidan inte ska bli dränkt i uppdrag och att endast de uppdragen du verkligen vill ha hjälp med fixas får man ha max fem uppdrag inlagda i taget.

Projektet hade provmånad i december 2014 och startades sedan den 1 januari 2015. 1000 utförda uppdrag passerades den 29 augusti 2015.

Utmärkelser delas ut varje månad till alla som utfört uppdrag (”fixarna”). En guldstjärna till alla som genomfört minst ett uppdrag eftersom varje bidrag är varmt välkommet. Fixar man fler uppdrag kan man få ”finare” utmärkelser. Tidigare månaders bidrag kan ses i arkiven. En sammanställning av tidigare månaders uppdrag finns nedan.

Diplom[redigera | redigera wikitext]

För att uppmuntra till flitigt uppdragsfixande delas fyra olika diplom ut som man kan ståta med.

Starred checkmark small star.svg En stjärna till alla som hjälper till att fixa uppdrag.
Starred checkmark multiple stars.svg Många stjärnor till alla som fixar minst fem uppdrag.
Starred checkmark.svg En stor stjärna till den som fixar minst 10 uppdrag.
Starred checkmark big star.svg En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag.

Regler[redigera | redigera wikitext]

För att detta ska fungera smidigt och vara roligt (samt göra Wikipedia bättre) finns några regler.

 • Du får max lägga fem uppdrag under rubriken uppdrag. Så fort ett av dina uppdrag är antaget får du lov att lägga till ett nytt uppdrag.
 • Du får gärna byta ut dina uppdrag om du kommer på något bättre eller viktigare.
 • Ta ett uppdrag i taget och då givetvis endast andras uppdrag.
 • Skapande av artiklar förutsätter minst en källhänvisning.
 • Försök hålla uppdragen lagom svåra (ungefär lika svåra som de andra).
 • Uppdrag som går ganska snabbt att slutföra är ofta populära.
 • Du tar uppdraget genom att flytta det från listan över uppdrag till listan över uppdragstagare, under ditt användarnamn; lägg till ”{{Antaget}}”.
 • Ändra # till * så att det syns att det är frågan om ett ej utfört uppdrag.
 • När du utfört uppdraget kan du räkna det i din sammanställning över utförda uppdrag. Om uppdraget omfattar flera tänkbara artiklar, ange gärna vilken/vilka artikel/artiklar du redigerat.
 • Ändra tillbaka * till # så att det blir numrerat i din lista – och ersätt ”{{Antaget}}” med ”{{Fixat}}”.
 • Då är du redo att anta ett nytt uppdrag!

Gamla uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget. Modifieringen kan innebära att uppdraget blir lättare att utföra, men får inte innebära att ”göra våld” på ursprungstanken.
 • När ett uppdrag blivit två månader gammalt, får även uppdragsgivaren ta sig an uppdraget. Chansen finns att uppdragsgivaren sneglat på uppdraget ett tag och fått bra idéer om hur denne vill ta sig an det. Efter två månader – varsågod! Detta gäller även om en fixare antagit men ej fixat ett uppdrag efter två månader.
 • Markera gärna när du tar ett äldre uppdrag, det ser trevligt ut. ”Äldre uppdrag av …”

Max 60 listade uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • Uppdragslistan har plats för 60 uppdrag. När det ”slår i taket”, rensas de understa (= äldsta) uppdragen bort, så att 50 uppdrag återstår. Om utrensade uppdrag åter ska listas, bör de omformuleras så att de blir lättare att utföra.

Specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten att lägga kvarvarande önskningar i Veckans tävling i månadens uppdrag under egen rubrik. Möjligheten uppstår veckor när VT utformats så att tävlingsledningen eller deltagarna kan lägga till önskningar under tävlingsveckan.

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget och även uppdragsgivaren kan ta sig an uppdraget.
 • När uppdragen blivit två månader gammalt plockas kvarvarande uppdrag bort. Detta kan ses som 60-uppdragsregel för specialuppdragen.
 • Markera gärna när du tar ett specialuppdrag, det ser trevligt ut. ”Specialuppdrag av …”

Uppdrag[redigera | redigera wikitext]

Lägg in nya uppdrag överst
 1. Icea: Språkvårda ett avsnitt av Stjärnornas krig (film). Uppdraget kan med fördel återanvändas till språkvårdsmallen kan tas bort.
 2. Allexim: Skapa en artikel om Javier Fernández(en), aktuell med sitt sjätte EM-guld på raken.
 3. Zquid: Catherine, hertiginna av Cambridge är aktuell med sverigebesök i slutet av januari, samt att hon väntas få sitt tredje barn i april. Utöka texten i artikeln om henne med minst 1000 tecken och använd gärna dessa källor: [1], [2], [3],[4], [5], [6].
 4. Deryni: Förse artikeln om V838 Monocerotis med källhänvisningar så att källmallen kan tas bort.
 5. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen.
 6. Ambrosiani: Skriv en artikel om Per Ambrosiani, professor i ryska vid Umeå universitet och redaktör för Scando-Slavica. källa, källa
 7. Ambrosiani: Uppdatera Statens historiska museer för att återspegla sammanslagningen med Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet. källa
 8. Zquid: Utöka texten i någon av artiklarna om Sarah Jessica Parker, Sharon Stone, Claire Danes eller Elisabeth Moss (samtliga aktuella i tv-serier under vintern/våren [7]) med minst 1000 tecken, och lägg till källor.
 9. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren.
 10. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bägaren.
 11. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Altaret.
 12. Ainali: Skapa artikeln STL (filformat) (engelska) som blir det första 3D-filformatet som får stöd på Wikimedia Commons och snart kan visas i artiklar.
 13. Zquid: Hitta ett bra namn och skapa en artikel om sardinmigrationen utanför södra Afrika (en) med minst 1000 tecken + källor.
 14. DavidIvar: Skapa artikeln Hammersmith Bridge, en känd hängbro i London. Artikeln finns på 15 andra språk, t.ex. no, en, de.
 15. Ainali: Skriv artikel om Anneli Wirtén, vikarierande landshövding och länsråd i Jönköpings län (källa, källa)
 16. Ariam: Artikeln Rohingya har många läsare till följd av nyheter om förföljelser under hösten och vintern. Uppdatera om situationen med minst 1000 tecken och en källa.
 17. Deryni: Gör artikeln om den nyliga novan ASASSN-16kt. Hämta grunduppgifterna från t.ex. EnWp.
 18. Tommyleelow: Skapa artikeln Charles Théophile Bruand d’Uzelle (1808 - 1860) Fransk entomolog. (it)
 19. Deryni: Red ut den felaktiga länkningen av interstellär komet i SvWp med wikiobjektet en:Interstellar object.
 20. Deryni: Förse artikeln om den Europeiska adressen med källhänvisningar.
 21. Kolurpen: Skapa någon av de rödlänkade artiklarna i mall:Faktamall himlakropp
 22. Deryni: Utöka den viktiga artikeln om decimaltecken med minst 700 byte.
 23. Ainali: Lägg till källor i Visbyrådet så att källbehovsmallen kan tas bort.
 24. Svensson1: Skapa artikeln Labyrinten (TV-serie, 2000) (no), som omnämns i några artiklar.
 25. Skivsamlare: Skapa artikeln Charles Conrad Abbott, (en).
 26. Hannibal: Skapa en artikel om författaren Oskar Källner (eller bedöm tydligt varför han inte är relevant för artikel)
 27. Astridx: Utöka artikeln Vetenskapsåret 2016 med minst 10 händelser samt källor, exempelvis med hjälp av en:2016 in science och sidor som länkar till "Vetenskapsåret 2016". (Detta uppdrag kan antas av fler än en person)
 28. Icea: Åtgärda språket i Peter Griffin så att språkvårdsmall kan tas bort
 29. Zquid: Utöka texten i artikeln om Pepparkakshus med minst 1000 tecken (gärna ett avsnitt om pepparkakshus förr i tiden), och lägg till källor.
 30. Vätte: Förtydliga artikeln Eklekticism, inledningen/första stycket är i störst behov.
 31. Allexim: Skapa en artikel om Kirunas gamla stadsdel Ön, Kiruna, se Kiruna stadsomvandling.
 32. Caztorp: Många som googlar Killing Me Softly with His Song letar nog efter Don McLean-kopplingen. Hjälp dem att hitta den på svenska. Ett kort omnämnande finns i hans artikel, men det är nog fel plats för en mer utförlig redogörelse.
 33. Paracel63: Skapa stabilisator, som nämns i eller länkas till från 55 artiklar. en
 34. Mats33: Läs igenom artikeln om George Soros och gör antingen ett bidrag i texten eller kommentera på diskussionssidan, hur artikeln kan utvecklas. Gärna både och. Med tanke på omfattningen av finanskrisen i Sydostasien, tror jag t ex att stycket om kritik från Asien bör förlängas en aning. Också se om han har engagemang i fler länder i Afrika än Liberia, typ nåt om Zimbabwe. Alternativt att utöka stycket om det personliga, med hjälp av engelska wikipedia. Se även motsvarande på engelska wikipedia till "Europa bör acceptera några hundratusen flyktingar i en ordnad process" - och hitta vid behov en riktigare skrivning.
 35. Matanb: Skapa artikeln Team TG. Laget spelar i Division 1 i fotboll för herrar sedan några år. Förhållandet till Tegs SK och Thorengruppen bör utredas och finnas med i artikeln.
 36. Ainali: Skapa artikeln Jubilee Party of Kenya, det största partiet i Kenya (engelska).
 37. Caztorp: Uppdatera och utöka artikeln om Eddie Izzard.
 38. Vivo: Skapa artikeln Kamskivlingar (Amanita ssp. Amanita sect. Vaginatae) med minst en källa.
 39. Zquid: Teddington verkar ha en trasslig artikelhistoria på Wikipedia. Det finns den botskapade artikeln Teddington, dessutom en problemmallad grensida Teddington (olika betydelser) som leder vidare till tre botskapade artiklar (varav en verkar vara omdirigering till den förstnämnda). Åtgärda trasslet och ta bort mallarna.
 40. Tommyleelow: Utöka artikeln om gitarristen och sångaren i Hellacopters, Robert "Strängen" Dahlqvist. Artikeln idag är närmast pinsamt kort i jämförelse med den engelska, (en).
 41. Tommyleelow: Skriv artikeln Ferdinand Ochsenheimer (1767–1822), tysk entomolog och auktor.(en)
 42. Ainali: Skapa artikeln Sigismund Rakóczi (kanske behöver bättre svenskt namn) (Q12357026)
 43. YesDi: Skapa artikeln Hertigdömet Bar med minst 1000 tecken och en referens. (en), (fr)
 44. Paracel63: Skapa berbiska latinska alfabetet (en) med minst 1000 tecken och en källa.
 45. Bairuilong: Utöka artikeln 3 (varumärke) till ett globalt perspektiv så att mallen {{Global}} kan tas bort.

Uppdrag special[redigera | redigera wikitext]

Veckans tävling vecka 3 "Första världskriget": Efter tävlingsveckans slut flyttades 8 uppdrag, med önskan om att skapa nya artiklar eller att utöka gamla.
 1. Zquid: Utöka artikeln Kemiska vapen under första världskriget
 2. Zquid: Utöka artikeln Artikel 231 och förbättra/omformulera stycket om "reparationer" (engelskans "reparations").
 3. Esquilo: Utöka artikeln Slaget vid Cambrai
 4. Esquilo: Utöka artikeln Slaget om Tammerfors
 5. Allexim: Skapa artikeln Louise de Kiriline Lawrence(en). Svensk sjuksköterska i Danmark under 1:a världskriget. naturforskare, ornitolog.
 6. Allexim: Skapa artikeln Lily Lind(en). Medaljerad nyzeeländsk sjuksköterska som tjänstgjorde i Frankrike under 1:a världskriget.
 7. Smetanahue: Skapa artikeln Den stora fasan (fr)
 8. Smetanahue: Skapa artikeln Det stora kriget (film) (it)

Uppdrag för botar[redigera | redigera wikitext]

Från 2018 finns en specialavdelning för önskemål som är av det slaget att det behövs bot-hjälp.
 1. Vivo: Hitta (helst alla) artiklar som innehåller s. str. och lägg in [[sensu stricto|s. str.]] på lämpligt ställe i texten.

Antagna och fixade uppdrag, januari 2018[redigera | redigera wikitext]

Hjälpmallar: {{Fixat}} och {{Antaget}}

Exempel, 1 st
 1. Fixat Fixat Uppdragsgivare: Uppdragsbeskrivning. • Eventuell kommentar av fixaren.

Adamhr37, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Skivsamlare: Åtgarda 10 artiklar i Sidor med felaktigt ISBN. (Uppdraget kan återanvändas.)

Boelnorra, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Paracel63: Lägg in första uppdraget i Wikipedia:Veckans tävling/Pyeongchang! IX – Kina. OBS! Kan göras först 1 januari kl. 00:00. • Toona sinensis, kl. 00:20

Deryni, 57 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Specialuppdrag av Zquid: utöka Eliza Lucas Pinckney (en) och lägg till källor
 2. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet. • R Puppis
 3. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet. • Y Puppis
 4. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet. • S Puppis
 5. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet. • T Puppis
 6. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet. • X Puppis
 7. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet. • V Puppis
 8. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet. • U Puppis
 9. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet. • W Puppis
 10. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet. • Z Puppis
 11. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Altaret. • R Arae
 12. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Altaret. • S Arae
 13. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Altaret. • T Arae
 14. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Altaret. • U Arae
 15. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Altaret. • W Arae
 16. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Altaret. • V Arae
 17. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Altaret. • X Arae
 18. Fixat Fixat Äldre uppdrag av YesDi: Utöka den korta stubben Tjasmin. (en), (uk).
 19. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Altaret. • Y Arae
 20. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Altaret. • Z Arae
 21. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bägaren. • R Crateris
 22. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bägaren. • S Crateris
 23. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bägaren. • T Crateris
 24. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bägaren. • U Crateris
 25. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bägaren. • Y Crateris
 26. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bägaren. • V Crateris
 27. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bägaren. • Z Crateris
 28. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bägaren. • W Crateris
 29. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bägaren. • X Crateris
 30. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • Alfa Circini
 31. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • Gamma Circini
 32. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • Theta Circini
 33. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • Delta Circini
 34. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • S Circini
 35. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • T Circini
 36. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • V Circini
 37. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • Y Circini
 38. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • X Circini
 39. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • U Circini
 40. Fixat Fixat Paracel63: Se om Balladen om det salta havet kan bli rekommenderad artikel. Rekommendera den eller påpeka på diskussionssidan vad som saknas. • Putsad och rekommenderad.
 41. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • Z Circini
 42. Fixat Fixat Tommyleelow: Infoga faktamallen {{Infobox skådespelare}} i artikeln Mary Tyler Moore
 43. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen. • Beta Monocerotis
 44. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen. • R Monocerotis
 45. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen. • S Monocerotis
 46. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen. • U Monocerotis
 47. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen. • T Monocerotis
 48. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen. • W Monocerotis
 49. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen. • V Monocerotis
 50. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen. • X Monocerotis
 51. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen. • Y Monocerotis
 52. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Enhörningen. • Z Monocerotis
 53. Fixat Fixat Äldre uppdrag av Jamba Go: Fortsätta städa artikeln Azawad så upprepande information inte finns och lägg till källor, så att källmall kan tas bort. • Språkputs, källor och en uppdateringsmall.
 54. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • Beta Circini
 55. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • Epsilon Circini
 56. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • Zeta Circini
 57. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Cirkelpassaren. • Eta Circini

Erebuss, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Deryni: Utöka och förse med källor substubben Sel (lugnvatten).
 • Antaget Antaget Deryni: Gör artikeln om den nyliga novan ASASSN-16ma. Hämta grunduppgifterna från t.ex. EnWp.

Hans Frörum, 43 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken.(Pi Ceti(π))
 2. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken.(Rho Ceti(ρ))
 3. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken.(Sigma Ceti(σ))
 4. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken.(Chi Ceti(χ))
 5. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Sadr(γ))
 6. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Delta Cygni(δ))
 7. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Aljanah(ε))
 8. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Zeta Cygni(ζ))
 9. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Eta Cygni(η))
 10. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Theta Cygni(θ))
 11. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Jota1 Cygni1))
 12. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Jota2 Cygni2))
 13. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Kappa Cygni(κ))
 14. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(My Cygni(μ))
 15. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Ny Cygni(ν))
 16. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Xi Cygni(ξ))
 17. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Pi1 Cygni(π1))
 18. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Pi2 Cygni(π2))
 19. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Rho Cygni(ρ))
 20. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Sigma Cygni(σ))
 21. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Fi Cygni(φ))
 22. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Psi Cygni(ψ))
 23. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Omega1 Cygni1))
 24. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Omega2 Cygni2))
 25. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(P Cygni(P))
 26. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Svanen.(Q Cygni(Q))
 27. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Beta Sculptoris(β))
 28. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Gamma Sculptoris(γ))
 29. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Delta Sculptoris(δ))
 30. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Epsilon Sculptoris(ε))
 31. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Zeta Sculptoris(ζ))
 32. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Theta Sculptoris(θ))
 33. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Jota Sculptoris(ι))
 34. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Kappa1 Sculptoris(κ1))
 35. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Kappa2 Sculptoris(κ2))
 36. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Lambda1 Sculptoris(λ1))
 37. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Lambda2 Sculptoris(λ2))
 38. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(My Sculptoris(μ))
 39. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Xi Sculptoris(ξ))
 40. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Pi Sculptoris(π))
 41. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Bildhuggaren.(Tau Sculptoris(τ))
 42. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet.(Ny Puppis(ν))
 43. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Akterskeppet.(Asmidiske(ξ))

Jamba Go, 0 st[redigera | redigera wikitext]

Paracel63, 3 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Qzxw: Infoga faktamallen {{Album infobox}} i artikeln The Fabulous Style of the Everly Brothers.
 2. Fixat Fixat Jamba Go: Källbelägg en av artiklarna i Kategori:Artiklar som behöver källor 2010-05 så den kan plockas ur kategorin. • Aérospatiale
 3. Fixat Fixat # Zquid: Utöka texten i artikeln om David Attenborough med minst 1000 tecken, och använd gärna dessa källor: [8], [9], [10], [11] • 3483 byte, alla källorna använda

Pysslingen, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Zquid: Lägg in första uppdraget i Wikipedia:Veckans tävling/Första världskriget. OBS! Kan göras först 15 januari kl. 00:00. • Dubbelalliansen (1879)

Reddarn, 0 st[redigera | redigera wikitext]

Tidigare[redigera wikitext]

Tidigare månader[redigera wikitext]

Månad Fixare Uppdragsgivare[a] Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2017 7 10 114 59 Hans Frörum
November 2017 7 7 100 56 Hans Frörum
Oktober 2017 10 11 98 50 Hans Frörum
September 2017 10 10 116 60 Deryni
Augusti 2017 9 8 149 100 Deryni
Juli 2017 8 12 117 63 Deryni
Juni 2017 10 12 201 156 Deryni
Maj 2017 7 12 106 75 Deryni
April 2017 12 16 99 49 Deryni
Mars 2017 11 23 120 67 Deryni
Februari 2017 13 24 174 60 Theo Meier Ström
Januari 2017 10 18 100 41 Deryni
2016   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2016 9 17 82 31 Deryni
November 2016 8 13 94 40 Jamba Go
Oktober 2016 9 17 69 38 Deryni
September 2016 9 13 97 43 Deryni
Augusti 2016 12 15 91 41 Deryni
Juli 2016 10 16 56 42 Deryni
Juni 2016 8 10 92 47 Fallenmelkor
Maj 2016 13 16 70 53 Fallenmelkor
April 2016 8 17 45 30 Deryni
Mars 2016 11 13 60 43 Deryni
Februari 2016 13 21 81 49 Deryni
Januari 2016 18 20 135 53 Deryni
2014-2015   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2015 14 19 131 44 Deryni
November 2015 11 20 59 42 Deryni
Oktober 2015 8 18 55 42 Deryni
September 2015 11 27 110 56 Deryni
Augusti 2015 16 20 109 73 Deryni
Juli 2015 15 24 155 108 Deryni
Juni 2015 12 19 156 84 Deryni
Maj 2015 10 20 196 130 Deryni
April 2015 10 21 133 80 Deryni
Mars 2015 12 8 52 38 Deryni
Februari 2015 19 20 99 53 Deryni
Januari 2015 14 18 94 53 Deryni
December 2014 (provmånad) 6 7 14 5 Deryni, Paracel63

Statistik[redigera wikitext]

Här är sammanfattande statistik om resultatet sedan 1 december 2014, när projektet gick igång med en provmånad.

 • Flest uppdragstagare: 19 st (februari 2015)
 • Flest uppdragsgivare: 27 st (september 2015)
 • Flest uppdrag: 201 st (juni 2017)
 • Flest uppdrag av enskild uppdragstagare: 156 st (juni 2017)
 • Totalt antal uppdrag sedan start: 3829 st[b]
 • Antal utdelade diplom: 400 st [c]

Den 24 juli 2015 nåddes uppdragstaket 60 uppdrag för första gången, något som innebar att de tio äldsta uppdragen rensades bort enligt "60-uppdragsregeln". Därefter har uppdragstaket nåtts även den 27 september, 13 oktober och 17 november 2015 och 27 februari, 28 augusti, 26 november och 4 december 2016 och 28 januari, 15 april, 4 juli och 5 oktober 2017.

Den 29 augusti 2015 passerades 1000 utförda uppdrag sedan projektet startades. Den 3 september 2016 passerades 2000 och den 13 juni 2017 3000 utförda uppdrag.

Specialuppdrag[redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten med specialuppdrag, kvardröjande uppdrag från Veckans tävling. Hittills har följande Veckans tävlingar lämnat bidrag ...

 1. Veckans tävling vecka 5 2017, "Referensutbyte", 14 uppdrag
 2. Veckans tävling vecka 9 2017, "Konst", 10 uppdrag
 3. Veckans tävling vecka 10 2017, "Kvinnor då och nu III", 10 uppdrag
 4. Veckans tävling vecka 18 2017, "Pyeongchang! I – Medelhavet", 10 uppdrag
 5. Veckans tävling vecka 26 2017, 1967, 6 uppdrag
 6. Veckans tävling vecka 27 2017, Pyeongchang! III – Västafrika, 7 uppdrag
 7. Veckans tävling vecka 29 2017, "Europas geografi", 4 uppdrag
 8. Veckans tävling vecka 43 2017, "Forskare II", 6 uppdrag
 9. Veckans tävling vecka 44 2017, "Engelskspråkiga länder", 4 uppdrag

Stora bidrag[redigera wikitext]

Under den tid Månadens Uppdrag varit igång har skribenter nått följande stora diplom ...

Starred checkmark.svg 25 bidrag eller fler[redigera wikitext]

Starred checkmark big star.svg 10-24 bidrag[redigera wikitext]

Kommentarer[redigera wikitext]

 1. ^ Uppdragsgivare som fått minst ett uppdrag utfört under månaden.
 2. ^ Antal uppdrag från 1 december 2014 fram till månadsavslut 31 december 2017.
 3. ^ Antal utdelade diplom till och med månadsavslut 31 december 2017.