Wikipedia:Månadens uppdrag

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:MUPP
Bluegradient1.svg
Månadens uppdrag
Oxygen480-actions-dialog-ok-apply.svg
Samarbeten
Veckans …

Månadens …


Andra samarbeten:

Månadens uppdrag är ett projekt som har som mål att uppmuntra användare att samarbeta. Saker blir roligare när man hjälps åt.

Projektet fungerar som en mötesplats där man kan begära hjälp eller själv hjälpa till med specifika saker. För att det ska fungera bra behöver uppdragen man vill ha hjälp med vara avgränsade, så att de blir möjliga att utföra av en person under en eller flera dagars tid. Skriv till exempel inte ”fixa alla artiklar som saknar källor” utan ”hjälp till att källbelägga artikel x”, ”källbelägg en artikel i kategorin X, uppdraget får återanvändas”, eller ”lägg till minst en källa i tio olika artiklar”. För att sidan inte ska bli dränkt i uppdrag och att endast de uppdragen du verkligen vill ha hjälp med fixas får varje skribent ha max fem uppdrag införda i taget.

Projektet hade provmånad i december 2014 och startades sedan den 1 januari 2015. 1 000 utförda uppdrag passerades den 29 augusti 2015 och 10 000 uppdrag den 2 april 2020.

Utmärkelser delas ut varje månad till alla som utfört uppdrag (”fixarna”). En guldstjärna till alla som genomfört minst ett uppdrag eftersom varje bidrag är varmt välkommet. Fixar man fler uppdrag kan man få ”finare” utmärkelser. En sammanställning av tidigare månaders uppdrag finns under rubriken "Tidigare månader".

Diplom[redigera | redigera wikitext]

För att uppmuntra till flitigt uppdragsfixande delas fem olika diplom ut som man kan ståta med. Det femte diplomet infördes inför oktober 2019.

Starred checkmark small star.svg En stjärna till alla som hjälper till att fixa uppdrag.
Starred checkmark multiple stars.svg Många stjärnor till alla som fixar minst fem uppdrag.
Starred checkmark.svg En stor stjärna till den som fixar minst 10 uppdrag.
Starred checkmark big star.svg En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag.
Starred checkmark big star plus 1.svg En större superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag.

Regler[redigera | redigera wikitext]

För att detta ska fungera smidigt och vara roligt (samt göra Wikipedia bättre) finns några regler.

 • Du får max lägga fem uppdrag under rubriken uppdrag. Så fort ett av dina uppdrag är antaget får du lov att lägga till ett nytt uppdrag.
 • Du får gärna byta ut dina uppdrag om du kommer på något bättre eller viktigare.
 • Ta ett uppdrag i taget och då givetvis endast andras uppdrag.
 • Skapande av artiklar förutsätter minst en källhänvisning.
 • Försök hålla uppdragen lagom svåra (ungefär lika svåra som de andra).
 • Uppdrag som går ganska snabbt att slutföra är ofta populära.
 • Du tar uppdraget genom att flytta det från listan över uppdrag till listan över uppdragstagare, under ditt användarnamn; lägg till ”{{Antaget}}”.
 • Ändra # till * så att det syns att det är frågan om ett ej utfört uppdrag.
 • När du utfört uppdraget kan du räkna det i din sammanställning över utförda uppdrag. Om uppdraget omfattar flera tänkbara artiklar, ange gärna vilken/vilka artikel/artiklar du redigerat.
 • Ändra tillbaka * till # så att det blir numrerat i din lista – och ersätt ”{{Antaget}}” med ”{{Fixat}}”.
 • Då är du redo att anta ett nytt uppdrag!

Gamla uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget. Modifieringen kan innebära att uppdraget blir lättare att utföra, men får inte innebära att ”göra våld” på ursprungstanken.
 • När ett uppdrag blivit två månader gammalt, får även uppdragsgivaren ta sig an uppdraget. Chansen finns att uppdragsgivaren sneglat på uppdraget ett tag och fått bra idéer om hur denne vill ta sig an det. Efter två månader – varsågod! Detta gäller även om en fixare antagit men ej fixat ett uppdrag efter två månader.
 • Markera gärna när du tar ett äldre uppdrag, det ser trevligt ut. ”Äldre uppdrag av …”

Max 60 listade uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • Uppdragslistan har plats för 60 uppdrag. När det ”slår i taket”, rensas de understa (= äldsta) uppdragen bort, så att 50 uppdrag återstår. Om utrensade uppdrag åter ska listas, bör de omformuleras så att de blir lättare att utföra.

Specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten att lägga till i Månadens uppdrag under egen rubrik kvarvarande önskningar som finns i Veckans tävling (VT). Möjligheten uppstår veckor när VT utformats så att tävlingsledningen eller deltagarna kan lägga till önskningar under tävlingsveckan. 2019 tillkom möjligheten att omvandla uppdrag av särskild karaktär till specialuppdrag som kan ligga med obegränsad tid, eller åtminstone tills diskussion tas om att plocka bort dem. Beträffande de tidsbegränsade gäller:

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget och även uppdragsgivaren kan ta sig an uppdraget.
 • När uppdragen blivit två månader gammalt plockas kvarvarande uppdrag bort. Detta kan ses som 60-uppdragsregel för specialuppdragen.
 • Markera gärna när du tar ett specialuppdrag, det ser trevligt ut. ”Specialuppdrag av …”

Uppdrag[redigera | redigera wikitext]

Lägg in nya uppdrag överst

 1. Zquid: Julspecial 2. Tema Kvinnor i rött. Skriv om en rödlänkad kvinna, det vill säga som ännu inte har någon artikel om sig. Minst 1000 tecken + referens + om det finns, foto. Tips på kvinnor som saknar artiklar finns bland annat här (kvinnor inom konsten), här (kvinnor inom musiken), här (kvinnliga skådespelare), här (kvinnor inom vetenskapen), här (idrottskvinnor) och här (Oscar för bästa kostym). (Det går även att hitta tips på kvinnor i Wikipedias önskelista, men uppdraget kan inte kombineras med Julspecial 1.) Uppdraget kan återanvändas under december.
 2. Zquid: Julspecial 1. Ge någon en julklapp genom att skriva en rödmarkerad artikel från Wikipedias önskelista. Minst 1000 tecken + referens + om det finns, foto. (Du kan skriva om en kvinna som hittats på en önskelista, men uppdraget kan inte kombineras med Julspecial 2.) Uppdraget kan återanvändas under december.
 3. EstrellaSuecia: Diskutera ett fall på Wikipedia:Problematiska kategorier. Ett diskussionsinlägg som tar ställning räknas som ett utfört uppdrag, oavsett utgång. Det händer alldeles för lite där i nuläget.
 4. Zquid: Sveriges Radio kommer från 1 december att sända en julkalender om insekter i julgran. ([1]) "Huvudpersonen" är en hoppstjärt - finns det någon som kan utöka artikeln Hoppstjärtar som säkert kommer att bli mycket läst? Mer text och fler källor - minst 1 000 byte. (Se gärna motsvarande artikel på enwp)
 5. Paracel63: Lägg in första bidraget i Pekingrallyt VIII – Norge III. OBS! Kan först göras 6 december klockan 00:00.
 6. Deryni: Ge ditt första bidrag i skrivarstugan Wikipedias Asien-månad 2021. Uppdraget kan utföras från 1 november till 30 november och får antas av flera.
 7. Pogodis: Skapa artikeln Eduard Schütze (1896–1961) tysk entomolog.
 8. Pogodis: Skapa artikeln Johannes Gustav Schilde (1839–1888) tysk entomolog ([2]
 9. Pogodis: Skapa artikeln Rudolf Pfitzner (1864–1921) tysk entomolog (fr)
 10. Allexim: Skapa en artikel om Þúfa, som finns i närheten av Reykjavik. På toppen av kullen med utsikt över Faxaflói-bukten finns en konstinstallation som designats av konstnären Ólöf Nordal.[3]
 11. Axel Pettersson (WMSE): Rätta koordinaterna (både i mall och SDC) för en felplacerad WLM-bild på Commons. Se kartan, och kolla extra efter bilder utanför Sveriges gränser eller byggnader i vattnet. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 12. Jamba Go: Skapa en artikel från listan med kvinnliga författare som finns på engelskspråkiga Wikipedia men inte på svenska genom att t ex översätta den engelska versionen.
 13. Deryni Skriv en artikel som fixar rödlänken Vela om den amerikanska militära satellitprojektet. Hämta inspiration från EnWp.
 14. Voyager85: Utöka artikeln Bröstförstoring, med ett stycke om ämnets historik.
 15. Voyager85: Utöka artikeln Bröstimplantat, med ett stycke om ämnets historik.
 16. Axel Pettersson (WMSE): Skapa en artikel om ett saknat K-märkt fartyg baserat på Lista över kulturmärkta bruksfartyg i Sverige. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 17. Skivsamlare: Uppdatera fotbollsspelaren Víctor Cáceres artikel
 18. Vivo: Skapa artikeln 3-metylmetkatinon(en) med minst en källa och skapa omdirigeringssidorna kristall (drog) och 3-MMC.
 19. Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. Uppdraget kan återanvändas.
 20. Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Sidor som använder ersatta mallar så artikeln får rätt mall. Uppdraget kan återanvändas.
 21. Jamba Go: Förtydliga sidan The Game (tankespel).
 22. Jamba Go: Förtydliga sidan Simon Andersen (Tullsagra Simon) t ex genom att förklara viktigheten i denna historiska person.
 23. Deryni: Skriv artikel om någon av de tre supernovor som observerats under det senaste århundradet i den närbelägna galaxen Messier 83 (Södra Vindsnurregalaxen) och inte har en artikel i SvWp: SN 1957D, SN 1968L och SN 1983N. Uppdraget får återanvändas.
 24. Voyager85: Uppdatera kartorna som förekommer i artiklarna Ikea och Ikeas historia.
 25. Zquid: Utöka artikeln om Algblomning. Minst 1000 tecken (+ källor).
 26. Zquid: Ge efterfrågad källa till någon av artiklarna i kategorin Artiklar som behöver enstaka källor 2009-10 (i skrivande stund 854 artiklar). Uppdraget kan återanvändas.
 27. OJH: Uppdatera och utöka artikeln Enskild väg med minst 500 tecken, till exempel utifrån aktuell lagstiftning, organisationsformen vägföreningar (organisation, associationsform, utdebitering), kommunernas roll i enskilda vägar (bidrag, drift, koppling mellan kommunal och enskild väg, övertagande av enskild väg vid exploatering) med mera. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 28. OJH: Uppdatera och utöka artikeln Kommunal väg med minst 500 tecken, till exempel utifrån aktuell lagstiftning, skillnad mot enskild väg, finansiering via länstransportplanen och liknande. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 29. OJH: Uppdatera artikeln Regionplanering i Sverige med minst 500 tecken vad gäller aktualitet, dels inom lagstiftning, dels regionala perspektiv utanför Stockholmsområdet, dels utifrån att samtliga landsting nu är regioner med en ny roll i regionplaneringen. 'Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 30. EstrellaSuecia: Förbättra en robotskapad geografiartikel och registera den på Wikipedia:Projekt alla platser-städning/Avbottade artiklar. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 31. EstrellaSuecia: Skapa artikeln Caracayfloden, eventuellt enbart med namenet Caracay med minst 500 byte och minst en källa. En 800 kilometer lång flod som rinner igenom både Ecuador och Peru. Finns på 15 språkversioner, bland annat på engelska och nynorska.
 32. Axel Pettersson (WMSE): Uppdatera/skapa ny karta över biosfärområden i Sverige och byt ut i de artiklar (sv, fr) den används.
 33. Matanb: Skapa artikel om TV-serien Salvage Hunters(en) med minst en källa.
 34. Vivo: Den svenska och den engelska artikeln om dödsängeln Azrael skiljer sig markant åt. Någon får gärna nysta i vad som gäller.
 35. Voyager85: Uppdatera artikeln Suezkanalen.
 36. Josefine Hellroth Larsson (WMSE): Skapa minst två inlänkar till en av artiklarna i Wikipedia:Projekt GLAM/Nordiska museet/Kulturhistoria som gymnasiearbete#Nya artiklar. Uppdraget kan antas av flera.
 37. Larske: Vårstädning bland Levande personer. Faktakontrollera och vid behov och uppdatera någon av de artiklar i Kategori:Levande personer där personen enligt motsvarande objekt i Wikidata är avliden. Uppdatera kategoriseringen och komplettera artikelingressen med dödsdatum (och gärna dödsort) inklusive källa samt byt tempus från "är" till "var". Uppdraget kan återanvändas och antas av flera. Länk till fråga som listar de just nu 37 (8 juni 2021) artiklar som behöver åtgärdas. Se även kategoridiskussionen.
 38. Kuriosatempel Byt ut text om giftermål med mallen Mall:Giftermål i faktarutor, som t.ex Brad Pitt. Uppdraget kan antas av flera.
  Innan mallen börjar användas i artiklar bör den ändras så att den stämmer med hur giftermål brukar visas i artiklar på svwp, och så att felmeddelanden om "deprecation" av enwps mallkod inte visas här.
 39. Voyager85 Källbelägg och/eller utöka artikeln Newton (enhet).
 40. Josve05a Skapa Nicholas Alahverdian(en) med minst en källa.
 41. Allexim: Skapa en artikel om Carbon Trust(engelska) [4], som arbetar för Low-carbon economy. [5]
 42. Deryni: I pandemi-tider, utöka den (nu något mindre) knapphändiga artikeln om pandemin på 1950-talet, Asiaten, med åtminstone några hundra byte. Uppdraget kan antas av flera.
 43. Ainali Lägg till ett urval av de kommande valen i denna lista under rubriken framtida händelser i artikeln 2021.
 44. Paracel63 Skapa artikeln mixtape (nu en omdirigering; med minst en bra källhänvisning). Se Diskussion:blandband för mer information.
 45. Larske: Faktakontrollera och vid behov och uppdatera en artikel i kategorin Kategori:Faktakoll 2020-11 så att artikelingress, artikelkategorisering och i förekommande fall faktaruta är samstämmiga vad gäller levnadstid för artikelsubjektet. Komplettera med källa där sådan saknas. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 46. Qzxw: Lägg till en faktamall i någon av artiklarna Kategori:Artiklar som behöver faktamallar. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 47. Myohmy671: Skapa en artikel om HBTQ-rättigheter i ett land i Europa. Se lista på HBTQ-rättigheter i Europa. Se även en:LGBT rights in Europe. Uppdraget kan återanvändas.
 48. Allexim: Skapa en artikel om det syriska/kurdiska flyktinglägret Al-Hawl(eng) alt. Al-Hol(fin) [6] [7] [8] eller utöka artikeln Al-Hawl. Se även Syriska inbördeskriget, Islamiska staten och Rojava.
 49. YesDi: Uppdatera artikeln om Blå linjen i Stockholms tunnelbana med när byggstarterna för utbyggnaderna ägde rum.
 50. YesDi: Uppdatera artikeln om Syriens president Bashar al-Assad.
 51. YesDi: Uppdatera artikeln om British National Party (BNP).
 52. EstrellaSuecia: Skriv en artikel om ett av de språk som har en Wikipediaupplaga men saknas på svenskspråkiga Wikipedia. Lista finns på Wikipedia:Bybrunnen/Arkiv 2020-09#Wikipedia-upplagor vars språk saknar artikel. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 53. Vivo: Skapa bakterieteorin om sjukdomar med minst en källa.(en)
 54. LucieManette: Fräs en juridikstubbe. Artikeln måste måste utökas (att bara ta bort stubb-mallen gills inte.), annars gills det inte. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.Tillagt: 2020-08-18
 55. Erebuss: Skriv en artikel om någon av stjärnorna i mallen Stora magellanska molnet som är rödlänkade. Uppdraget får återanvändas.
 56. Erebuss: Utöka någon artikel i den övergripande kategorin Astronomistubbar så att stubbmallen kan tas bort. Uppdraget får återanvändas.
 57. Thoasp: Skapa någon av de tio översta artiklarna på Special:Önskade sidor. Uppdraget kan återanvändas.
 58. Axel Pettersson (WMSE) Skapa/lägg till creator template (på Commons) till de bilder uppladdade av Thielska galleriet som saknar det. (Se wikikod för lista.) Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.

Uppdrag special[redigera | redigera wikitext]

Stående specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

Ej tidsbegränsade.

Tidsbegränsade specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

Uppdrag som läggs in från Veckans tävling. Regler enligt ovan.

 1. Historiker (tävlingsledare): Hebreiska (behöver fler källor, kort)
 2. Historiker (tävlingsledare): Botanik (behöver fler källor, kort)
 3. Historiker (tävlingsledare): Konst (behöver fler källor, kort)
 4. Zquid: Insekter (basartikel med källmall sedan 2011)
 5. Zquid: Champagne (mycket läst artikel med källmall. Utökning vore också bra)
 6. Zquid: Finland (mycket läst artikel med källmallar)
 7. Chandra Varena: Världens historia (alltför kortfattade små sammandrag av ett antal andra artiklar)
 8. Chandra Varena: Jordbruk (alltför kortfattade små sammandrag av ett antal andra artiklar)
 9. Chandra Varena: Demokrati (mallad för partiskhet, mycket få källor)
 10. Ricjac: Thomas Edison (basartikel med källmall, få källor)
 11. Ricjac: Metabolism (basartikel med källmall, saknar helt källor)
 12. Ricjac: Den stora depressionen (basartikel med källmall, få källor)
 13. Sjunnesson: Ingmar Bergman (basartikel med källmall (behöver fler källor); någon litteraturkälla eller liknande som eventuellt skulle kunna stödja de faktauppgifter som inte har fotnoter finns inte)
 14. Sjunnesson: Martin Luther (Bra-märkt artikel, 3 [källa behövs], pov-pushning i artikeln, den hade "konsensus saknas" 2013 angående forsatt Bra-status)
 15. Sjunnesson: Kristendom (basartikel, 1 [källa behövs], artikeln har få källor med avseende på dess längd)


 1. Zquid: Utöka artikeln Maria Ressa
 2. Zquid: Utöka artikeln Mahatma Gandhi och ge den fler källor (gärna där "källa behövs"-mall finns)
 3. Zquid: Utöka artikeln Malala Yousafzai
 4. Zquid: Skapa artikeln om Bajrakitiyabha (en)
 5. Zquid: Skapa artikeln om Bhanu Athaiya (en)
 6. Zquid: Skapa artikeln om Irene Kharisma Sukandar (en, [9], [10])
 7. Zquid: Skapa artikeln om Lönnmordet på Kim Jong-nam (en)
 8. Zquid: Utöka artikeln om Orangutanger och ge den fler källor
 9. Zquid: Utöka och uppdatera artikeln om Räddningsoperationen i Tham Luang-grottan 2018 - exempelvis med hjälp av dessa källor: [11], [12], [13], [14], [15]
 10. Axel Pettersson (WMSE): Utöka artikeln HBTQ-rättigheter i Asien, eller skapa en artikel om något land i mallen

Uppdrag för botar[redigera | redigera wikitext]

2018 prövades en specialavdelning för önskemål som är av slaget att det behövs bot-hjälp. Där blev ingen större aktivitet. Inte konstigt - en sådan fanns ju redan. Därför hänvisas numera till den sida för robothjälp som varit i drift sedan 2006, Robothjälp. Ingen mening med att ha dubbla sidor!
 1. Vivo: Hitta (helst alla) artiklar som innehåller s. str. och lägg in [[sensu stricto|s. str.]] på lämpligt ställe i texten.

Antagna och fixade uppdrag, december 2021[redigera | redigera wikitext]

Hjälpmallar: {{Fixat}} och {{Antaget}}

Exempel, 1 st
 1.  Fixat Uppdragsgivare: Uppdragsbeskrivning. • Eventuell kommentar av fixaren.
 • Antaget Antaget Uppdragsgivare: Uppdragsbeskrivning.

Deryni, 5 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Specialuppdrag 3: Rätta tre syntaxfel som finns listade i databasen på WMFlabs. • Färjestads BK 2010/2011, Friedrich Albert Lange, Islamologi
 2.  Fixat Specialuppdrag 3: Rätta tre syntaxfel som finns listade i databasen på WMFlabs. • Mira (namn), Riskaversion, Svenska fotbollsveckan
 3.  Fixat Specialuppdrag 3: Rätta tre syntaxfel som finns listade i databasen på WMFlabs. • Marcello Ferrada de Noli, Presidentvalet i USA 2020, Johan August Berndt
 4.  Fixat Specialuppdrag 3: Rätta tre syntaxfel som finns listade i databasen på WMFlabs. • Joseph Kabila, Litteraturåret 1854, Lista över HBTQ-aktivister
 5.  Fixat Specialuppdrag 3: Rätta tre syntaxfel som finns listade i databasen på WMFlabs. • Marcello Bacciarelli, Ludum Dare, Minna Gombell

Hans Frörum, 3 st[redigera | redigera wikitext]

 •  Fixat Skriv en artikel om något HD-objekt. Det finns fortfarande många rödlänkar i stjärnnavigationsmallarna. (HD 13931)
 •  Fixat 130.237.145.154: Fräs en stubbe. Stubben får inte vara ()robotskapad, ej heller vara den sista i sin stubb-kategori samt måste utökas (bara ta bort stubb-mallen gills inte.).(William Nicol)
 •  Fixat Skriv en artikel om något HD-objekt. Det finns fortfarande många rödlänkar i stjärnnavigationsmallarna. (HD 14622)
 • Antaget Antaget 130.237.145.154: Fräs en stubbe. Stubben får inte vara ()robotskapad, ej heller vara den sista i sin stubb-kategori samt måste utökas (bara ta bort stubb-mallen gills inte.).

Katti98, 0 st[redigera | redigera wikitext]

 • Antaget Antaget 130.237.145.154: Fräs en stubbe. Stubben får inte vara ()robotskapad, ej heller vara den sista i sin stubb-kategori samt måste utökas (bara ta bort stubb-mallen gills

inte.).

Nalle&Lisa, 13 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Bengt Nygren
 2.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Scintillation (astronomi)
 3.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Sedel
 4.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Sedlighet
 5.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Sedlighetsbrott
 6.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Seigneur
 7.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Sekreta utskottet
 8.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Franz von Sickingen
 9.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Siena
 10.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Sikel
 11.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Silvanus
 12.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Gustaf Abraham Silverstolpe
 13.  Fixat Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Artiklar med felaktiga referenser eller i de underkategorier som finns. • Sindhi

Paracel63, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Chandra Varena: Titta på artikeln Urdu och ge ditt bidrag till den språkvetenskapliga diskussion som pågår på diskussionssidan. • Fixat redan under november (visste inte att det fanns ett MUPPdrag) och enligt diskussionssidan till hyfsad belåtenhet.

Tidigare månader[redigera wikitext]

Rekord under året i fet stil och och rekord alla tider med blå text.

Månad Fixare Uppdragsgivare[a] Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
November 2021 19 11 209 67 Hans Frörum
Oktober 2021 10 11 409 207 Nalle&Lisa
September 2021 12 13 420 200 Nalle&Lisa
Augusti 2021 12 13 338 164 Nalle&Lisa
Juli 2021 11 14 431 199 Nalle&Lisa
Juni 2021 14 12 712 500 Nalle&Lisa
Maj 2021 14 13 519 300 Nalle&Lisa
April 2021 14 15 473 135 Deryni
Mars 2021 11 12 380 167 Deryni
Februari 2021 17 12 461 257 Deryni
Januari 2021 18 14 2 034 1 200 Deryni
December 2020 13 12 247 97 Deryni
November 2020 10 10 352 282 Larske
Oktober 2020 13 17 135 61 Deryni
September 2020 14 13 237 90 LucieManette
Augusti 2020 16 15 349 200 LucieManette
Juli 2020 12 14 139 84 Deryni
Juni 2020 11 13 109 58 Deryni
Maj 2020 10 10 156 72 Deryni
April 2020 9 13 423 356 Deryni
Mars 2020 10 11 565 500 Deryni
Februari 2020 10 10 204 146 Deryni
Januari 2020 10 14 251 141 Deryni
2019-2017   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2019 8 10 145 100 Deryni
November 2019 14 12 107 52 Deryni
Oktober 2019 8 10 395 351 Deryni
September 2019 11 10 229 205 Deryni
Augusti 2019 11 14 436 358 Deryni
Juli 2019 11 8 449 400 Deryni
Juni 2019 7 8 184 153 Deryni
Maj 2019 7 11 324 266 Deryni
April 2019 8 7 139 72 Deryni
Mars 2019 8 11 163 93 Deryni
Februari 2019 9 8 227 185 Deryni
Januari 2019 11 11 443 400 Deryni
December 2018 5 6 94 48 Deryni
November 2018 4 4 93 66 Hans Frörum
Oktober 2018 6 7 154 74 Deryni
September 2018 8 7 119 58 Deryni
Augusti 2018 8 11 118 59 Deryni
Juli 2018 7 9 91 53 Hans Frörum
Juni 2018 8 9 229 183 Deryni
Maj 2018 8 7 204 107 Deryni
April 2018 10 12 284 224 Deryni
Mars 2018 7 7 152 84 Deryni
Februari 2018 7 10 172 110 Deryni
Januari 2018 8 9 145 77 Deryni
December 2017 7 10 114 59 Hans Frörum
November 2017 7 7 100 56 Hans Frörum
Oktober 2017 10 11 98 50 Hans Frörum
September 2017 10 10 116 60 Deryni
Augusti 2017 9 8 149 100 Deryni
Juli 2017 8 12 117 63 Deryni
Juni 2017 10 12 201 156 Deryni
Maj 2017 7 12 106 75 Deryni
April 2017 12 16 99 49 Deryni
Mars 2017 11 23 120 67 Deryni
Februari 2017 13 24 174 60 Theo Meier Ström
Januari 2017 10 18 100 41 Deryni
2016-2014   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2016 9 17 82 31 Deryni
November 2016 8 13 94 40 Jamba Go
Oktober 2016 9 17 69 38 Deryni
September 2016 9 13 97 43 Deryni
Augusti 2016 12 15 91 41 Deryni
Juli 2016 10 16 56 42 Deryni
Juni 2016 8 10 92 47 Fallenmelkor
Maj 2016 13 16 70 53 Fallenmelkor
April 2016 8 17 45 30 Deryni
Mars 2016 11 13 60 43 Deryni
Februari 2016 13 21 81 49 Deryni
Januari 2016 18 20 135 53 Deryni
December 2015 14 19 131 44 Deryni
November 2015 11 20 59 42 Deryni
Oktober 2015 8 18 55 42 Deryni
September 2015 11 27 110 56 Deryni
Augusti 2015 16 20 109 73 Deryni
Juli 2015 15 24 155 108 Deryni
Juni 2015 12 19 156 84 Deryni
Maj 2015 10 20 196 130 Deryni
April 2015 10 21 133 80 Deryni
Mars 2015 12 8 52 38 Deryni
Februari 2015 19 20 99 53 Deryni
Januari 2015 14 18 94 53 Deryni
December 2014
(provmånad)
6 7 14 5 Deryni, Paracel63

Statistik[redigera wikitext]

Här är sammanfattande statistik om resultatet sedan 1 december 2014, när projektet gick igång med en provmånad.

 • Flest uppdragstagare: 19 st (februari 2015 och november 2021)
 • Flest uppdragsgivare: 27 st (september 2015)
 • Flest månadsuppdrag: 2 034 st (januari 2021)
 • Flest uppdrag av enskild uppdragstagare: 1 200 st (januari 2021)
 • Totalt antal uppdrag sedan start: 18478 st[b]
 • Antal utdelade diplom: 885 st [c]

Den 24 juli 2015 nåddes uppdragstaket 60 uppdrag för första gången, något som innebar att de tio äldsta uppdragen rensades bort enligt "60-uppdragsregeln". Uppdragstaket har nåtts: 2015 4 ggr, 2016 4 ggr, 2017 4 ggr, 2018 2 ggr, 2019 3 ggr och 2020 1 gång.

Den 29 augusti 2015 passerades 1 000 utförda uppdrag sedan projektet startades. Den 3 september 2016 passerades 2 000, den 13 juni 2017 3 000, den 4 februari 2018 4 000 och den 24 juni 2018 5 000 utförda uppdrag. Den 25 januari passerades 6 000, den 1 juni 7 000 och den 26 augusti 2019 8 000 utförda uppdrag. Den 4 januari passerades 9 000, den 2 april 10 000, den 23 augusti 11 000 och den 12 december 2020 12 000 utförda uppdrag. Den 12 januari passerades 13 000, den 29 januari 14 000, den 2 april 15 000, den 3 juni 16 000, den 28 juli 17 000 och den 7 oktober 2021 18 000 utförda uppdrag.

Specialuppdrag[redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten med specialuppdrag, kvarvarande uppdragstips från Veckans tävling (VT). Den första tävlingen som lämnade bidrag var: Veckans tävling vecka 5 2017, "Referensutbyte", 14 uppdrag.

 • 2017 lämnade 9 VT totalt 71 st specialuppdrag
 • 2018 lämnade 7 VT totalt 58 st specialuppdrag
 • 2019 lämnade 8 VT totalt 98 st specialuppdrag
 • 2020 lämnade 8 VT totalt 106 st specialuppdrag
 • 2021 har hittills lämnats 2 VT, totalt 25 st specialuppdrag

Hall of Fame[redigera wikitext]

Under den tid Månadens Uppdrag varit igång har skribenter nått följande milstolpar och stora diplom ...

Starred checkmark big star plus 1.svg 50-klubben[redigera wikitext]

Skribenterna i tidsordning.

Starred checkmark big star.svg 25-klubben[redigera wikitext]

Skribenterna som ordnat 25–49 bidrag, i alfabetisk ordning.

Starred checkmark.svg 10-klubben[redigera wikitext]

Skribenter som ordnat 10–24 bidrag, i alfabetisk ordning.

Kommentarer[redigera wikitext]

 1. ^ Uppdragsgivare som fått minst ett uppdrag utfört under månaden.
 2. ^ Antal uppdrag från 1 december 2014 till och med månadsavslut 30 november 2021.
 3. ^ Antal utdelade diplom till och med månadsavslut 30 november 2021.