Wikipedia:Månadens uppdrag

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Deltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:MUPP
Bluegradient1.svg
Månadens uppdrag
Oxygen480-actions-dialog-ok-apply.svg
Samarbeten
Veckans…

Månadens…


Andra samarbeten:

Månadens uppdrag är ett projekt som har som mål att uppmuntra användare att samarbeta. Saker blir roligare om man hjälps åt. Denna sida är tänkt att fungera som en mötesplats där man kan begära hjälp eller hjälpa till med specifika saker. För att det ska fungera motiverande ska uppdragen man vill ha hjälp med vara avgränsade, så att de blir möjliga att utföra av en person under en eller flera dagars tid. Skriv till exempel inte ”fixa alla artiklar som saknar källor” utan ”hjälp till att källbelägga artikel x” eller ”lägg till minst en källa i tio olika artiklar”. För att sidan inte ska bli dränkt i uppdrag och att endast de uppdragen du verkligen vill ha hjälp med fixas får man ha max fem uppdrag inlagda i taget.

Projektet hade provmånad i december 2014 och startades sedan den 1 januari 2015. 1000 utförda uppdrag passerades den 29 augusti 2015.

Utmärkelser delas ut varje månad till alla som utfört uppdrag (”fixarna”). En guldstjärna till alla som genomfört minst ett uppdrag eftersom varje bidrag är varmt välkommet. Fixar man fler uppdrag kan man få ”finare” utmärkelser. Tidigare månaders bidrag kan ses i arkiven. En sammanställning av tidigare månaders uppdrag finns nedan.

Diplom[redigera | redigera wikitext]

För att uppmuntra till flitigt uppdragsfixande delas fyra olika diplom ut som man kan ståta med.

Starred checkmark small star.svg En stjärna till alla som hjälper till att fixa uppdrag.
Starred checkmark multiple stars.svg Många stjärnor till alla som fixar minst fem uppdrag.
Starred checkmark.svg En stor stjärna till den som fixar minst 10 uppdrag.
Starred checkmark big star.svg En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag.

Regler[redigera | redigera wikitext]

För att detta ska fungera smidigt och vara roligt (samt göra Wikipedia bättre) finns några regler.

 • Du får max lägga fem uppdrag under rubriken uppdrag. Så fort ett av dina uppdrag är antaget får du lov att lägga till ett nytt uppdrag.
 • Du får gärna byta ut dina uppdrag om du kommer på något bättre eller viktigare.
 • Ta ett uppdrag i taget och då givetvis endast andras uppdrag.
 • Skapande av artiklar förutsätter minst en källhänvisning.
 • Försök hålla uppdragen lagom svåra (ungefär lika svåra som de andra).
 • Uppdrag som går ganska snabbt att slutföra är ofta populära.
 • Du tar uppdraget genom att flytta det från listan över uppdrag till listan över uppdragstagare, under ditt användarnamn; lägg till ”{{Antaget}}”.
 • Ändra # till * så att det syns att det är frågan om ett ej utfört uppdrag.
 • När du utfört uppdraget kan du räkna det i din sammanställning över utförda uppdrag. Om uppdraget omfattar flera tänkbara artiklar, ange gärna vilken/vilka artikel/artiklar du redigerat.
 • Ändra tillbaka * till # så att det blir numrerat i din lista – och ersätt ”{{Antaget}}” med ”{{Fixat}}”.
 • Då är du redo att anta ett nytt uppdrag!

Gamla uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget. Modifieringen kan innebära att uppdraget blir lättare att utföra, men får inte innebära att ”göra våld” på ursprungstanken.
 • När ett uppdrag blivit två månader gammalt, får även uppdragsgivaren ta sig an uppdraget. Chansen finns att uppdragsgivaren sneglat på uppdraget ett tag och fått bra idéer om hur denne vill ta sig an det. Efter två månader – varsågod! Detta gäller även om en fixare antagit men ej fixat ett uppdrag efter två månader.
 • Markera gärna när du tar ett äldre uppdrag, det ser trevligt ut. ”Äldre uppdrag av …”

Max 60 listade uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • Uppdragslistan har plats för 60 uppdrag. När det ”slår i taket”, rensas de understa (= äldsta) uppdragen bort, så att 50 uppdrag återstår. Om utrensade uppdrag åter ska listas, bör de omformuleras så att de blir lättare att utföra.

Specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten att lägga kvarvarande önskningar i Veckans tävling i månadens uppdrag under egen rubrik. Möjligheten uppstår veckor när VT utformats så att tävlingsledningen eller deltagarna kan lägga till önskningar under tävlingsveckan.

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget och även uppdragsgivaren kan ta sig an uppdraget.
 • När uppdragen blivit två månader gammalt plockas kvarvarande uppdrag bort. Detta kan ses som 60-uppdragsregel för specialuppdragen.
 • Markera gärna när du tar ett specialuppdrag, det ser trevligt ut. ”Specialuppdrag av …”

Uppdrag[redigera | redigera wikitext]

Lägg in nya uppdrag överst
 1. Jamba Go: Slå ihop artiklarna Nätnografi och Netnografi till en artikel.
 2. Zquid: Fotografera (minst) 5 bilder på en kyrka, nationalpark eller något annat som behöver illustreras - exempel finns här - och ladda upp på Wikimedia Commons. (För mer information om fri licens etc, se här.) Extra plus om bilderna är liggande, dvs är bredare än de är höga. Uppdraget kan återanvändas.
 3. Caztorp: För AWB-förare: Åtgärda något under rubriken Fel auktor på min undersida (kategori:Robotskapade artiklar).
 4. Jamba Go: Skapa artikeln Konnässör efter t ex den engelska förlagan.
 5. Hannibal: Artikeln Litteraturhistoria har nästan ingen information om 1900-talets litteratur. Lägg till ett stycke med åtminstone en källa.
 6. Hannibal: Artikeln 1900-talet består av en lång lista under rubriken Händelser och tekniska framsteg (urval). Sortera den i olika områden och fyll på med åtminstone 3 kulturella händelser, i stil med berömda böcker eller TV-serier.
 7. Skivsamlare: Byt ut metamallen i artikeln DMT mot faktamall {{Kemibox}}.
 8. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lodjuret.
 9. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Fiskarna.
 10. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Skorpionen.
 11. Deryni: Uppdatera artikeln Revisorsinspektionen. Detta är myndighetens nya namn sedan i april 2017. Sidan är flyttad med inte uppdaterad.
 12. Deryni: Skriv artiken om svartmögel, som idag är en felaktig omdirigering till en av många arter som kan räknas in under begreppet! Här är en källa att börja med.
 13. Vivo: Skapa artikeln Österdalälvens naturreservat med minst en källa, och ändra länken i {{Nationalparker och naturreservat i Dalarnas län}}.
 14. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren.
 15. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Andromeda.
 16. Inno: Få rätt på kronologin i The Everly Brothers infoboxar på respektive albums sida (inspirerat av Qzxw:s uppdrag nedan om att infoga faktamall). Det första albumet var The Everly Brothers (musikalbum). Det är en "bloody mess".
 17. FranzGall: Utöka rysk-turkiska kriget (1877–1878). Artikeln innehåller fyllig förhistoria, men inget om själva kriget.
 18. Jamba Go: Fyll på den mycket korta geografiartikeln Meridional med minst 300 byte och en källa.
 19. Nordelch: Skapa artikeln Usambarabergen, (en), med källa.
 20. YesDi: Uppdatera avsnittet Nutid och lägg ev. till den inaktuella informationen i stycket Historia i artikeln Cork Airport. Ny information kanske kan hämtas från (enwp).
 21. 81.230.171.74:Skriv en artikel om asteroidmånen Linus (måne), som f.n. är en omdirigering.
 22. DavidIvar: På Commons, nominera minst 5 filer för radering enligt Deletion Policy, t.ex för Self-promotion, exempelvis från någon av kategorierna: Music eller Rap.
 23. Jamba Go: Skriv en rödlänkad artikel på minst 800 byte som återfinns i artikeln Filmåret 2017.
 24. Zquid: Onkel Toms stuga visas som exempel på en Utmärkt artikel. Men artikeln om Harriet Beecher Stowe behöver mer arbete. Den är kort och har Källa behövs-mall. Utöka artikeln om henne med minst 1000 tecken och lägg till källa/källor.
 25. Nordelch: Skapa artikeln Brachiation, (en), brachiation at britannica med källa.
 26. Tommyleelow: Skapa artikeln Nemastoma (spindeldjur) och red ut länkarna till de båda släktena Nemastoma (J.Agardh) och Nemastoma (spindeldjur) (C.L.Koch), 1836. De blandas samman rätt friskt idag.
 27. JohanahoJ: Skriv artikeln Organisk halvledare (en, de) med minst en källa.
 28. Zquid: Skriv artikeln om konstnären, aktivisten och regnbågsflaggans skapare Gilbert Baker (en), som gick bort den 31 mars. Minst 1000 tecken + källa.
 29. Zquid: Skriv artikeln om Eva Uustal, överläkare på US i Linköping och engagerad i problemet med förlossningsskador [1]. Minst 1000 tecken + källa.
 30. Zquid: Boken om David Attenboroughs The Zoo Quest Expeditions kommer i nyutgåva i slutet av april. Då passar det väl bra att skriva artikeln om tv-serien Zoo Quest (en), som Attenborough producerade och var programledare i. Minst 1000 tecken + källa.
 31. Ainali: Markera tre artiklar som skulle bli bättre av rörlig bild med {{Illustrationsbehov-video}}.
 32. Tommyleelow: Skapa artikeln Klaus Siegfried Oskar Sattler (1932– ) en tysk entomolog aktiv på Natural History Museum i London.
 33. Tommyleelow: Skapa artikeln Karl Adolf Rössler(1814–1885) en tysk jurist, statstjänsteman, målare och lepidopterist.(de)
 34. Tommyleelow: Skriv artikeln om Esperia, italiensk comune (municipality) i provinsen Frosinone. Förlaga finns på (en).
 35. YesDi: Infoga faktamallen {{Historisk stat}} i Wessex. (en)
 36. Qzxw: Infoga faktamallen {{Djurpark}} i artikeln Okinawa Churaumi-akvariet.
 37. Qzxw: Infoga faktamallen {{Historisk stat}} i artikeln Monferrato.
 38. LeoDaCalmar: Utöka artikeln Dance Dance Revolution nog för att dess stubbmall ska kunna tas bort.
 39. LeoDaCalmar: Utöka artikeln Club Penguin nog för att dess stubbmall ska kunna tas bort.
 40. LeoDaCalmar: Utöka artikeln Castle Crashers nog för att dess stubbmall ska kunna tas bort.
 41. LeoDaCalmar: Utöka artikeln Batman (datorspel) nog för att dess stubbmall ska kunna tas bort.
 42. Jamba Go: Källbelägg och/eller rensa stycket om Kritik och kontroverser i artikeln om Benedictus XVI
 43. Deryni: Förbättra den fördomsfulla beskrivningen i Deva (mytologi) och bidra samtidigt till Månadens kvalitetsprojekt!
 44. Vivo: Skapa artikeln tung kulspruta med minst en källa. (en)
 45. Tommyleelow: Skapa artikeln Sergei Alphéraky (1850–1918) rysk ornitolog och entomolog (specialised inom Lepidoptera). (en)
 46. Paracel63: Skapa artikeln Tjuvholmen (Dalälven) (se Färnebofjärden), det enda ställe i Sverige där fyra landskap/län möts. Minst 1000 tecken + källa.

Uppdrag special[redigera | redigera wikitext]

Veckans tävling vecka 18 "Pyeongchang! I – Medelhavet": Efter tävlingsveckans slut flyttades 10 uppdrag, med önskan om att skapa nya artiklar eller att utöka gamla.
 1. Sankta Devota (en), (fr) (VT)
 2. Hamnen i Neapel eller Neapels hamn (en), (it) (VT)
 3. Edens lustgård (dokumentärserie) (en) (VT)
 4. Fontana Pretoria (en), (it) (VT)
 5. Charlene, furstinna av Monaco skulle behöva en utökad artikel (VT)
 6. Oceanografiska museet skulle behöva en utökad artikel och även källor (VT)
 7. Chlamys opercularis (en mussla) kan utökas enligt Animal Diversity Web (VT)
 8. Lucia (helgon) (Ja, just den Lucia vi firar i december...) kan gärna få längre artikel och fler källor (VT)

Antagna och fixade uppdrag, maj 2017[redigera | redigera wikitext]

Hjälpmallar: {{Fixat}} och {{Antaget}}

Exempel, 1 st
 1. Fixat Fixat Uppdragsgivare: Uppdragsbeskrivning. • Eventuell kommentar av fixaren.

Adamhr37, 0 st[redigera | redigera wikitext]

Deryni, 60 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus. • R Pegasi
 2. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus. • S Pegasi
 3. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus. • T Pegasi
 4. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus. • V Pegasi
 5. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus. • W Pegasi
 6. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus. • X Pegasi
 7. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus. • Y Pegasi
 8. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus. • Z Pegasi
 9. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus. • U Pegasi
 10. Fixat Fixat Jamba Go: Fyll på den mycket korta artikeln om orten Northfield, Minnesota med minst 300 byte och en källa. • 4 000 byte och två källor.
 11. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Stora hunden. • V Canis Majoris
 12. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Stora hunden. • Y Canis Majoris
 13. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Stora hunden. • U Canis Majoris
 14. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Stora hunden. • X Canis Majoris
 15. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Stora hunden. • W Canis Majoris
 16. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Stora hunden. • R Canis Majoris
 17. Fixat Fixat Eget äldre specialuppdrag Deryni: Yadosagashi (en), Pippi Långstrump-lik flicka i animerad kortfilm av Hayao Miyazaki (VT)
 18. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Stora hunden. • Z Canis Majoris
 19. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Stora hunden. • S Canis Majoris
 20. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Stora hunden. • T Canis Majoris
 21. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken. • R Ceti
 22. Fixat Fixat JohanahoJ: Skriv artikeln om Hilda-asteroiden 26761 Stromboli (de, fr).
 23. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken. • S Ceti
 24. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken. • U Ceti
 25. Fixat Fixat Äldre uppdrag av Skivsamlare: Uppdatera åtminstone delar av Regions Morgan Keegan Championships and the Cellular South Cup.
 26. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken. • V Ceti
 27. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken. • W Ceti
 28. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken. • X Ceti
 29. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken. • Z Ceti
 30. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken. • T Ceti
 31. Fixat Fixat Josve05a: Lägg till passande faktaruta till Tyresö View. T.ex. {{Infobox byggnad}}.
 32. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. • R Comae Berenices
 33. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. • T Comae Berenices
 34. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. • S Comae Berenices
 35. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. • U Comae Berenices
 36. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. • V Comae Berenices
 37. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. • Z Comae Berenices
 38. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. • W Comae Berenices
 39. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. • X Comae Berenices Två variabeldesignationer till fixade, sedan bortplockade från navigationsmallen eftersom de är galaxer och inte stjärnor.
 40. Fixat Fixat Äldre uppdrag av Qzxw: Infoga faktamallen {{Album infobox}} i artikeln Home Again.
 41. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. • U Arietis
 42. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. • Z Arietis
 43. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. • T Arietis
 44. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. • V Arietis
 45. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. • X Arietis
 46. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. • Y Arietis
 47. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lodjuret. • S Lyncis
 48. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lodjuret. • T Lyncis
 49. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lodjuret. • U Lyncis
 50. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lodjuret. • W Lyncis
 51. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lodjuret. • X Lyncis
 52. Fixat Fixat Specialuppdrag: Nuraghe Su Nuraxi (ett världsarv på Sardinien) skulle behöva en utökad artikel - samt källor (VT) • Källor och 1700 byte.
 53. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lodjuret. • Y Lyncis
 54. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lodjuret. • V Lyncis
 55. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lodjuret. • Z Lyncis
 56. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken. • Kappa1 Ceti
 57. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Valfisken. • Menkar
 58. Fixat Fixat Svensson1: Skapa artikeln Geosmin (en, svt.se), ett ämne som människan känner lukten av redan vid extremt låg koncentration.
 59. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Fiskarna. • R Piscium
 60. Fixat Fixat Eget äldre uppdrag Deryni: Skriv artikeln om Miras följeslagare, den symbiotiska dvärgstjärnan Mira B eller VZ Ceti. Inspiration EnWp Mira B och en underrubrik i artikeln om Mira.
 • Antaget Antaget Äldre uppdrag Ainali: Skriv artikel om någon av de rödlänkade låtskrivarna eller artisterna i Melodifestivalen 2017#Final: Stockholm. Om ingen bedöms som relevant räknas det också som genomfört uppdrag.

Erebuss, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Specialuppdrg av Aciram: De rödlänkade kvinnorna som fått en krater på Venus namngiven efter sig; se Lista över kratrar på Venus. (VT)Zinaida Aksentieva
 • Antaget Antaget Äldre uppdrag från Deryni: Gör artikeln om asteroidmånen Echidna, som idag bara är en omdirigering till asteroiden 42355 Typhon. (de)

Hans Frörum, 18 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Björnvaktaren. (Asellus Secundus (ι))
 2. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Björnvaktaren. (Asellus Tertius (κ))
 3. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Björnvaktaren. (Lambda Bootis (λ))
 4. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Björnvaktaren. (Alkalurops (μ))
 5. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Björnvaktaren. (Ceginus (φ))
 6. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Björnvaktaren. (Nadlat (ψ))
 7. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Björnvaktaren. (Omega Bootis (ω))
 8. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. (Diadem (α))
 9. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. (Beta Comae Berenices (β))
 10. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Berenikes hår. (Gamma Comae Berenices (γ))
 11. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. (Epsilon Arietis (ε))
 12. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. (Zeta Arietis (ζ))
 13. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. (Sheratan (β))
 14. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. (Eta Arietis (η))
 15. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. (Theta Arietis (θ))
 16. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. (Jota Arietis (ι))
 17. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. (Kappa Arietis (κ))
 18. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Väduren. (My Arietis (μ))

Jamba Go, 0 st[redigera | redigera wikitext]

Nordelch, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Specialuppdrag Korocka kan utökas enligt IUCN (mycket text) och Animal Diversity Web (VT)

Paracel63, 0 st[redigera | redigera wikitext]

Skivsamlare, 0 st[redigera | redigera wikitext]

 • Antaget Antaget Jamba Go: Se till så alla påståenden i artikeln Bea Uusma är källbelagda

Theo Meier Ström, 0 st[redigera | redigera wikitext]

V8Turbodiesel, 1 st[redigera | redigera wikitext]

YesDi, 1 st[redigera | redigera wikitext]

Tidigare[redigera wikitext]

Tidigare månader[redigera wikitext]

Månad Fixare Uppdragsgivare[a] Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
April 2017 12 16 99 49 Deryni
Mars 2017 11 23 120 67 Deryni
Februari 2017 13 24 174 60 Theo Meier Ström
Januari 2017 10 18 100 41 Deryni
December 2016 9 17 82 31 Deryni
November 2016 8 13 94 40 Jamba Go
Oktober 2016 9 17 69 38 Deryni
September 2016 9 13 97 43 Deryni
Augusti 2016 12 15 91 41 Deryni
Juli 2016 10 16 56 42 Deryni
Juni 2016 8 10 92 47 Fallenmelkor
Maj 2016 13 16 70 53 Fallenmelkor
April 2016 8 17 45 30 Deryni
Mars 2016 11 13 60 43 Deryni
Februari 2016 13 21 81 49 Deryni
Januari 2016 18 20 135 53 Deryni
2014-2015   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2015 14 19 131 44 Deryni
November 2015 11 20 59 42 Deryni
Oktober 2015 8 18 55 42 Deryni
September 2015 11 27 110 56 Deryni
Augusti 2015 16 20 109 73 Deryni
Juli 2015 15 24 155 108 Deryni
Juni 2015 12 19 156 84 Deryni
Maj 2015 10 20 196 130 Deryni
April 2015 10 21 133 80 Deryni
Mars 2015 12 8 52 38 Deryni
Februari 2015 19 20 99 53 Deryni
Januari 2015 14 18 94 53 Deryni
December 2014 (provmånad) 6 7 14 5 Deryni, Paracel63

Statistik[redigera wikitext]

Här är sammanfattande statistik om resultatet sedan 1 december 2014, när projektet gick igång med en provmånad.

 • Flest uppdragstagare: 19 st (februari 2015)
 • Flest uppdragsgivare: 27 st (september 2015)
 • Flest uppdrag: 196 st (maj 2015)
 • Flest uppdrag av enskild uppdragstagare: 130 st (maj 2015)
 • Totalt antal uppdrag sedan start: 2828 st[b]
 • Antal utdelade diplom: 332 st [c]

Den 24 juli 2015 nåddes uppdragstaket 60 uppdrag för första gången, något som innebar att de tio äldsta uppdragen rensades bort enligt "60-uppdragsregeln". Därefter har uppdragstaket nåtts även den 27 september, 13 oktober och 17 november 2015 och 27 februari, 28 augusti, 26 november och 4 december 2016 och 28 januari och 15 april 2017.

Den 29 augusti 2015 passerades 1000 utförda uppdrag sedan projektet startades. Den 3 september 2016 passerades 2000 utförda uppdrag.

Specialuppdrag[redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten med specialuppdrag, kvardröjande uppdrag från Veckans tävling. Hittills har följande Veckans tävlingar lämnat bidrag ...

 1. Veckans tävling vecka 5 2017, "Referensutbyte", 14 uppdrag
 2. Veckans tävling vecka 9 2017, "Konst", 10 uppdrag
 3. Veckans tävling vecka 10 2017, "Kvinnor då och nu III", 10 uppdrag
 4. Veckans tävling vecka 18 2017, "Pyeongchang! I – Medelhavet", 10 uppdrag

Stora bidrag[redigera wikitext]

Under den tid Månadens Uppdrag varit igång har skribenter nått följande stora diplom ...

Starred checkmark.svg 25 bidrag eller fler[redigera wikitext]

Starred checkmark big star.svg 10-24 bidrag[redigera wikitext]

Kommentarer[redigera wikitext]

 1. ^ Uppdragsgivare som fått minst ett uppdrag utfört under månaden.
 2. ^ Antal uppdrag från 1 december 2014 fram till månadsavslut 30 april 2017.
 3. ^ Antal utdelade diplom till och med månadsavslut 30 april 2017.