Wikipedia:Månadens uppdrag

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Deltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:MUPP
Bluegradient1.svg
Månadens uppdrag
Oxygen480-actions-dialog-ok-apply.svg
Samarbeten
Veckans…

Månadens…


Andra samarbeten:

Månadens uppdrag är ett projekt som har som mål att uppmuntra användare att samarbeta. Saker blir roligare om man hjälps åt. Denna sida är tänkt att fungera som en mötesplats där man kan begära hjälp eller hjälpa till med specifika saker. För att det ska fungera motiverande ska uppdragen man vill ha hjälp med vara avgränsade, så att de blir möjliga att utföra av en person under en eller flera dagars tid. Skriv till exempel inte ”fixa alla artiklar som saknar källor” utan ”hjälp till att källbelägga artikel x” eller ”lägg till minst en källa i tio olika artiklar”. För att sidan inte ska bli dränkt i uppdrag och att endast de uppdragen du verkligen vill ha hjälp med fixas får man ha max fem uppdrag inlagda i taget.

Projektet hade provmånad i december 2014 och startades sedan den 1 januari 2015. 1000 utförda uppdrag passerades den 29 augusti 2015.

Utmärkelser delas ut varje månad till alla som utfört uppdrag (”fixarna”). En guldstjärna till alla som genomfört minst ett uppdrag eftersom varje bidrag är varmt välkommet. Fixar man fler uppdrag kan man få ”finare” utmärkelser. En sammanställning av tidigare månaders uppdrag finns under rubriken "Tidigare månader".

Diplom[redigera | redigera wikitext]

För att uppmuntra till flitigt uppdragsfixande delas fyra olika diplom ut som man kan ståta med.

Starred checkmark small star.svg En stjärna till alla som hjälper till att fixa uppdrag.
Starred checkmark multiple stars.svg Många stjärnor till alla som fixar minst fem uppdrag.
Starred checkmark.svg En stor stjärna till den som fixar minst 10 uppdrag.
Starred checkmark big star.svg En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag.

Regler[redigera | redigera wikitext]

För att detta ska fungera smidigt och vara roligt (samt göra Wikipedia bättre) finns några regler.

 • Du får max lägga fem uppdrag under rubriken uppdrag. Så fort ett av dina uppdrag är antaget får du lov att lägga till ett nytt uppdrag.
 • Du får gärna byta ut dina uppdrag om du kommer på något bättre eller viktigare.
 • Ta ett uppdrag i taget och då givetvis endast andras uppdrag.
 • Skapande av artiklar förutsätter minst en källhänvisning.
 • Försök hålla uppdragen lagom svåra (ungefär lika svåra som de andra).
 • Uppdrag som går ganska snabbt att slutföra är ofta populära.
 • Du tar uppdraget genom att flytta det från listan över uppdrag till listan över uppdragstagare, under ditt användarnamn; lägg till ”{{Antaget}}”.
 • Ändra # till * så att det syns att det är frågan om ett ej utfört uppdrag.
 • När du utfört uppdraget kan du räkna det i din sammanställning över utförda uppdrag. Om uppdraget omfattar flera tänkbara artiklar, ange gärna vilken/vilka artikel/artiklar du redigerat.
 • Ändra tillbaka * till # så att det blir numrerat i din lista – och ersätt ”{{Antaget}}” med ”{{Fixat}}”.
 • Då är du redo att anta ett nytt uppdrag!

Gamla uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget. Modifieringen kan innebära att uppdraget blir lättare att utföra, men får inte innebära att ”göra våld” på ursprungstanken.
 • När ett uppdrag blivit två månader gammalt, får även uppdragsgivaren ta sig an uppdraget. Chansen finns att uppdragsgivaren sneglat på uppdraget ett tag och fått bra idéer om hur denne vill ta sig an det. Efter två månader – varsågod! Detta gäller även om en fixare antagit men ej fixat ett uppdrag efter två månader.
 • Markera gärna när du tar ett äldre uppdrag, det ser trevligt ut. ”Äldre uppdrag av …”

Max 60 listade uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • Uppdragslistan har plats för 60 uppdrag. När det ”slår i taket”, rensas de understa (= äldsta) uppdragen bort, så att 50 uppdrag återstår. Om utrensade uppdrag åter ska listas, bör de omformuleras så att de blir lättare att utföra.

Specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten att lägga till i Månadens uppdrag under egen rubrik kvarvarande önskningar som finns i Veckans tävling (VT). Möjligheten uppstår veckor när VT utformats så att tävlingsledningen eller deltagarna kan lägga till önskningar under tävlingsveckan.

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget och även uppdragsgivaren kan ta sig an uppdraget.
 • När uppdragen blivit två månader gammalt plockas kvarvarande uppdrag bort. Detta kan ses som 60-uppdragsregel för specialuppdragen.
 • Markera gärna när du tar ett specialuppdrag, det ser trevligt ut. ”Specialuppdrag av …”

Uppdrag[redigera | redigera wikitext]

Lägg in nya uppdrag överst
 1. Zquid: Lägg in första tävlingsbidraget i Veckans tävling/Kvinnliga skådespelare. OBS! Kan göras först 20 augusti kl. 00:00
 2. Ainali: Skapa artikeln Värmeböljan i Europa 2018 (en)
 3. Tommyleelow: Skapa artikeln Henry Doubleday (1878-1954) engelsk entomolog och ornitolog.(en)
 4. Tommyleelow: Skapa artikeln Charles Joseph Devillers (1724–1810) fransk naturhistoriker.(en)
 5. Tommyleelow: Skapa artikeln Christian Friedrich Freyer (1794–1885) tysk entomolog.(en)
 6. Tommyleelow: Skapa artikeln Wilhelm Petersen (1854-1933) estnisk entomolog.(en)
 7. Tommyleelow: Skapa artikeln Jaan Viidalepp (f.1939) estnisk entomolog.(et)
 8. Qzxw: Byt den hårdkodade faktamallen till {{Geobox}} i artikeln Brezovica (kommun).
 9. Qzxw: Infoga faktamallen {{Infobox musiker}} i artikeln Chris Curtis.
 10. Qzxw: Infoga faktamallen {{Infobox musiker}} i artikeln The Head Cat.
 11. Skivsamlare: Uppdatera text, taxobox samt källa i artikeln Fjällkrassing som i 2015 års rödlista omvärderats från sårbar till nära hotad.
 12. Axel Pettersson (WMSE): Rätta något av dom tre återstående felen i den här frågan genom att se till att Wikidataposten bara har en koordinat och att den också används på Wikipedia. Uppdraget kan återanvändas, och när listan är tömd kan den här phabricatortasken stängas.
 13. Paracel63: Arrangera en Veckans tävling (uppdraget kan med fördel återanvändas). Välj ämne och be vid behov Paracel63 om hjälp med att sätta upp tävlingssidan.
 14. Deryni: Källbelägg artikeln om stjärnan Zeta Reticuli.
 15. Kuriosatempel: Utöka artikeln Runnemede, New Jersey (en) med till exempel utbildning och transportsektionerna som finns i engelska artikeln.
 16. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Seglet.
 17. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Sextanten.
 18. Qzxw: Infoga faktamallen {{Flyg}} i artikeln General Atomics Avenger.
 19. Deryni: Källbelägg artikeln Kometkärna.
 20. Allexim: Skriv en artikel om Tam Pa Linggrottan, där en skalle hittades efter den första moderna människan i Asien. (engelska)
 21. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Räven.
 22. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet.
 23. Zquid: Katherine Johnson (en), var en pionjär och matematiker hos NASA där hennes kalkyler gjorde bemannade rymdfärder möjliga. Även känd från filmen Hidden figures (Dolda tillgångar) Den 26 augusti är det 100 år sedan hon föddes, vilket mycket troligt kommer att uppmärksammas på olika sätt. Skapa artikeln om henne med minst 1000 tecken + källa/källor.
 24. Axel Pettersson (WMSE): Red ut wikidata och interwiki mellan D:Q14524463, Rauk, och D:Q747957, w:en:Rauk. Uppdraget utfört en gång, se Deryni, men det finns säkert plats för fler insatser.
 25. 130.237.145.131: Åtgärda alla artiklar i en åtgärdskategori så kategorin kan raderas. Detta kan med fördel göras med kategorier innehållandes en artikel. Uppdraget kan återanvändas.
 26. 130.237.145.131: Gör så att någon av dessa fyra följer standard. Exempel på standard. Uppdraget kan återanvändas.
 27. Matanb: skapa artikeln Kronogods. Många rödlänkade wikilänkar.
 28. Axel Pettersson (WMSE): Utöka och uppdatera artikeln Wikimania med ett stycke om något av konferensåren. Artikeln på EnWP kan användas vid översättning. Lämna gärna uppdraget kvar för återanvändning.
 29. Caztorp: Lägg till ett avsnitt "Priser och utmärkelser" för Diana Rigg. Hon är en lågoddsare för en Tony Award 2018, utdelas 10 juni.
 30. Hannibal: Skapa en artikel om författaren Oskar Källner (eller bedöm tydligt varför han inte är relevant för artikel)
 31. Hannibal: Skriv artikeln Peter Nguyen Van Hung (enligt önskemål på min diskussionssida där det också finns förslag på källor)
 32. Axel Pettersson (WMSE): Kontrollera bilderna här och identifiera (om det går) bilden med hjälp av filnamn, beskrivning eller kategori och lägg till rätt ID i mallen eller ta bort mallen Wiki Loves Earth Sweden om det inte går att hitta rätt ID. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 33. Autom: Lägg till ett avsnitt om utförande och regler i artikeln Lacrosse.
 34. Caztorp: Lägg till mer om Childish Gambino i artikeln om Donald Glover. Besöksstatistiken har exploderat efter succén med videon This Is America.
 35. Axel Pettersson (WMSE): Kopiera någon av undersidorna från listorna över afrikanska politiker på ENWP och lägg på rätt ställe under Wikipedia:Projekt Afrika/Afrikanska politiker.
 36. Ainali: Skapa navigationsbox för Ledamöter av Europaparlamentet från Sverige för någon av mandatperioderna 1999-2004, 2004-2009 eller 2009-2014, hjälp kan tas från 2014-2019.
 37. Nordelch: Skriv en artikel som motsvarar en:Saci (Brazilian folklore) så att den kan länkas i Monodelphis saci.
 38. Allexim: Skapa en artikel om den prisbelönade fackföreningsledaren och mänskliga rättighetesaktivisten Dolores Huerta.(engelska) [1]
 39. Allexim: Skapa en artikel om svensk-amerikanarnas Ballard, en stadsdel i Seattle. (engelska) (norska) [2]
 40. Deryni: Skriv artikel om den nyupptäckta trögkryparen Macrobiotus shonaicus. Artikel finns redan på t.ex. EnWp.
 41. Zquid: Uppdatera och "snygga till" informationen om pilotutbildning, helikopterflygande och stationering (boende) i artikeln Prins William, hertig av Cambridge. (Se diskussionssida).
 42. Zquid: Utöka artikeln Catherine, hertiginna av Cambridge med ett stycke om hennes nuvarande och tidigare vapensköld (+ källor). Se gärna motsvarande information på enwp.
 43. Allexim: Skapa artikeln Shani Shingnapur, byn utan dörrar.(eng)
 44. Jamba Go: Skriv en artikel på minst 2000 bytes om Revamp & Restoration, en hyllningsskiva till Elton Johan som släpps 6 april 2018. Se EnWp för källtips och upplägg.
 45. Deryni: Förse artikeln om RR Lyraestjärnor med källhänvisningar.
 46. Fredde 99: Skriv om Englands U19-herrlandslag i fotboll. 130+ artiklar väntar på att den röda länken ska bli blå!
 47. Kolurpen: Översätt någon av bilderna med styckningsdetaljer i d:Q3980105 exempelvis denna eller denna och lägg in bilden i Styckning av nötkött.
 48. Jamba Go: Källbelägg en av artiklarna i Kategori:Biografiska artiklar som behöver källor 2010-06 så den kan plockas ur kategorin.
 49. Icea: Språkvårda ett avsnitt av Stjärnornas krig (film). Uppdraget kan med fördel återanvändas till språkvårdsmallen kan tas bort.
 50. Allexim: Skapa en artikel om Javier Fernández, aktuell med sitt sjätte EM-guld i konståkning på sex år i en följd.(fi)(no)(eng)
 51. Ambrosiani: Skriv en artikel om Per Ambrosiani, professor i ryska vid Umeå universitet och redaktör för Scando-Slavica. källa, källa
 52. Ambrosiani: Uppdatera Statens historiska museer för att återspegla sammanslagningen med Livrustkammaren och Skoklosters slott med Stiftelsen Hallwylska museet. källa
 53. Ariam: Artikeln Rohingya har många läsare till följd av nyheter om förföljelser under hösten och vintern. Uppdatera om situationen med minst 1000 tecken och en källa.
 54. Ainali: Lägg till källor i Visbyrådet så att källbehovsmallen kan tas bort.

Uppdrag special[redigera | redigera wikitext]

Nedanstående är hämtat från Veckans tävling/1968. Uppdragen är nu en månad gamla och därmed tillgängliga även för uppdragsgivaren.
Nedanstående uppdrag är hämtade från Veckans tävling/Väder och vind, vecka 32 2018.
 1. Zquid: Utöka artikeln Paleoklimatologi
 2. Zquid: Utöka artikeln Stormfloden i Nordsjön 1953
 3. Zquid: Utöka artikeln Regnande djur
 4. Zquid: Skapa artikeln Cynthia E. Rosenzweig (en)
 5. Zquid: Skapa artikeln Sulochana Gadgil (en)
 6. Zquid: Skapa artikeln Stormjakt (en)
 7. Zquid: Förbättra artikeln Tromb som har ett antal mallar - och byt gärna ut enwp-källorna

Uppdrag för botar[redigera | redigera wikitext]

Från 2018 finns en specialavdelning för önskemål som är av det slaget att det behövs bot-hjälp.
 1. Vivo: Hitta (helst alla) artiklar som innehåller s. str. och lägg in [[sensu stricto|s. str.]] på lämpligt ställe i texten.

Antagna och fixade uppdrag, augusti 2018[redigera | redigera wikitext]

Hjälpmallar: {{Fixat}} och {{Antaget}}

Exempel, 1 st
 1. Fixat Fixat Uppdragsgivare: Uppdragsbeskrivning. • Eventuell kommentar av fixaren.

Ainali, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Axel Pettersson (WMSE): Utöka och uppdatera artikeln Wikimania med ett stycke om något av konferensåren. (2011)

Deryni, 37 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Tommyleelow: Skapa artikeln Charles Théophile Bruand d’Uzelle (1808 - 1860) Fransk entomolog. (it)
 2. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. • Gamma Reticuli
 3. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. • R Reticuli
 4. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. • T Reticuli
 5. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. • V Reticuli
 6. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. • W Reticuli
 7. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. • X Reticuli
 8. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. • Y Reticuli
 9. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. • Z Reticuli
 10. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. • U Reticuli
 11. Fixat Fixat Qzxw: Infoga faktamallen {{Ishockeyspelare}} i artikeln Carl-Göran Öberg.
 12. Fixat Fixat Qzxw: Infoga faktamallen {{Ishockeyspelare}} i artikeln Olle Åhman.
 13. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Sextanten. • R Sextantis
 14. Fixat Fixat Paracel63: lägg in första uppdraget i Wikipedia:Veckans tävling/Väder och vind. OBS! Kan göras först 6 augusti 00:00. • Keogram kl. 10.12
 15. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Sextanten. • W Sextantis
 16. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Sextanten. • X Sextantis
 17. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Sextanten. • Z Sextantis
 18. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Sextanten. • S Sextantis
 19. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Sextanten. • Y Sextantis
 20. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Sextanten. • U Sextantis
 21. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Sextanten. • V Sextantis
 22. Fixat Fixat Qzxw: Infoga faktamallen {{Infobox musiker}} i artikeln Chester French.
 23. Fixat Fixat Qzxw: Infoga faktamallen {{Faktamall företag}} i artikeln Heckler & Koch.
 24. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Sextanten. • T Sextantis
 25. Fixat Fixat Qzxw: Infoga faktamallen {{Ishockeyspelare}} i artikeln Hans Öberg.
 26. Fixat Fixat Specialuppdrag från Allexim: Skapandet av en artikel om Anna-Maria Müller som diskvalificerades för fusk i de Olympiska vinterspelen 1968. (norska) (engelska)
 27. Fixat Fixat Eget äldre uppdrag Deryni: Skriv artikeln Müllers mimikry som för närvarande endast är en omdirigering. • Drygt 9 000 byte
 28. Fixat Fixat Skivsamlare: Uppdatera Citronjordmyra så att mallen kan tas bort.
 29. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Seglet. • Suhail
 30. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Seglet. • Omikron Velorum
 31. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Seglet. • R Velorum
 32. Fixat Fixat Skivsamlare: Uppdatera text, taxobox samt källa i artikeln Dryudella stigma som i 2015 års rödlista omvärderats från nära hotad till livskraftig.
 33. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Seglet. • S Velorum
 34. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Seglet. • T Velorum
 35. Fixat Fixat Skivsamlare: Uppdatera text, taxobox samt källa i artikeln Falsk klotterlav som i 2015 års rödlista omvärderats från nationellt utdöd till starkt hotad.
 36. Fixat Fixat Skivsamlare: Uppdatera text, taxobox samt källa i artikeln Flenörtkapuschongfly som i 2015 års rödlista omvärderats från nationellt utdöd till sårbar.
 37. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Seglet. • V Velorum
 • Antaget Antaget Äldre uppdrag av Ainali: Skriv artikel om Anneli Wirtén, vikarierande landshövding och länsråd i Jönköpings län (källa, källa)

Erebuss, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Deryni: Skriv artikeln om den kometen C/1980 E1, som har den mest excentriska bana som astronomerna hittills observerat hos kometer, EnWp
 • Antaget Antaget Deryni: Källbelägg artikeln J2000.

Hans Frörum, 26 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus • (Pi1 Pegasi1))
 2. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus • (Pi2 Pegasi2))
 3. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus • (Rho Pegasi(ρ))
 4. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus • (Sigma Pegasi(σ))
 5. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus • (Alkarab(υ))
 6. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus • (Chi Pegasi(χ))
 7. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pegasus • (Psi Pegasi(ψ))
 8. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Peacock(α))
 9. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Beta Pavonis(β))
 10. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Gamma Pavonis(γ))
 11. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Delta Pavonis(δ))
 12. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Epsilon Pavonis(ε))
 13. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Zeta Pavonis(ζ))
 14. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Eta Pavonis(η))
 15. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Theta Pavonis(θ))
 16. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Xi Pavonis(ξ))
 17. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Pi Pavonis(π))
 18. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Fi1 Pavonis1))
 19. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Påfågeln • (Fi2 Pavonis2))
 20. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. (Alfa Reticuli (α))
 21. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. (Beta Reticuli (β))
 22. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. (Delta Reticuli (δ))
 23. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. (Epsilon Reticuli (ε))
 24. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. (Eta Reticuli (ε))
 25. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. (Theta Reticuli (θ))
 26. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Rombiska nätet. (Jota Reticuli (ι))

Kolurpen, 2 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat 130.237.145.131: Gör så att någon av dessa fyra följer standard. Exempel på standard. • Lista över ledamöter av Sveriges riksdag 1971–1973
 2. Fixat Fixat 130.237.145.131: Gör så att någon av dessa fyra följer standard. Exempel på standard. • Lista över ledamöter av Sveriges riksdag 1974–1976

Kuriosatempel, 3 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Svensson1: Skapa artikeln Labyrinten (TV-serie, 2000) (no), som omnämns i några artiklar.
 2. Fixat Fixat DavidIvar: Skapa artikeln Hammersmith Bridge, en känd hängbro i London. Artikeln finns på 15 andra språk, t.ex. no, en, de.
 3. Fixat Fixat Qzxw: Infoga faktamallen {{Ishockeyspelare}} i artikeln Juha Riihijärvi.

Machatjkala, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Qzxw: Infoga faktamallen {{Ishockeyspelare}} i artikeln Bert-Ola Nordlander.

Paracel63, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Paracel63: Stripschrift (nl, äldsta fortfarande utgivna serietidskriften) (gammalt specialuppdrag)
 • Antaget Antaget Jamba Go: Stycket om Vasaloppsveckan är utdaterat, gör texten och tabellen mer generell så den håller i några år.

Zquid, 0 st[redigera | redigera wikitext]

Tidigare[redigera wikitext]

Tidigare månader[redigera wikitext]

Månad Fixare Uppdragsgivare[a] Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
Juli 2018 7 9 91 53 Hans Frörum
Juni 2018 8 9 229 183 Deryni
Maj 2018 8 7 204 107 Deryni
April 2018 10 12 284 224 Deryni
Mars 2018 7 7 152 84 Deryni
Februari 2018 7 10 172 110 Deryni
Januari 2018 8 9 145 77 Deryni
December 2017 7 10 114 59 Hans Frörum
November 2017 7 7 100 56 Hans Frörum
Oktober 2017 10 11 98 50 Hans Frörum
September 2017 10 10 116 60 Deryni
Augusti 2017 9 8 149 100 Deryni
Juli 2017 8 12 117 63 Deryni
Juni 2017 10 12 201 156 Deryni
Maj 2017 7 12 106 75 Deryni
April 2017 12 16 99 49 Deryni
Mars 2017 11 23 120 67 Deryni
Februari 2017 13 24 174 60 Theo Meier Ström
Januari 2017 10 18 100 41 Deryni
2016   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2016 9 17 82 31 Deryni
November 2016 8 13 94 40 Jamba Go
Oktober 2016 9 17 69 38 Deryni
September 2016 9 13 97 43 Deryni
Augusti 2016 12 15 91 41 Deryni
Juli 2016 10 16 56 42 Deryni
Juni 2016 8 10 92 47 Fallenmelkor
Maj 2016 13 16 70 53 Fallenmelkor
April 2016 8 17 45 30 Deryni
Mars 2016 11 13 60 43 Deryni
Februari 2016 13 21 81 49 Deryni
Januari 2016 18 20 135 53 Deryni
2014-2015   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2015 14 19 131 44 Deryni
November 2015 11 20 59 42 Deryni
Oktober 2015 8 18 55 42 Deryni
September 2015 11 27 110 56 Deryni
Augusti 2015 16 20 109 73 Deryni
Juli 2015 15 24 155 108 Deryni
Juni 2015 12 19 156 84 Deryni
Maj 2015 10 20 196 130 Deryni
April 2015 10 21 133 80 Deryni
Mars 2015 12 8 52 38 Deryni
Februari 2015 19 20 99 53 Deryni
Januari 2015 14 18 94 53 Deryni
December 2014 (provmånad) 6 7 14 5 Deryni, Paracel63

Statistik[redigera wikitext]

Här är sammanfattande statistik om resultatet sedan 1 december 2014, när projektet gick igång med en provmånad.

 • Flest uppdragstagare: 19 st (februari 2015)
 • Flest uppdragsgivare: 27 st (september 2015)
 • Flest uppdrag: 284 st (april 2018)
 • Flest uppdrag av enskild uppdragstagare: 224 st (april 2018)
 • Totalt antal uppdrag sedan start: 5106 st[b]
 • Antal utdelade diplom: 454 st [c]

Den 24 juli 2015 nåddes uppdragstaket 60 uppdrag för första gången, något som innebar att de tio äldsta uppdragen rensades bort enligt "60-uppdragsregeln". Därefter har uppdragstaket nåtts även den 27 september, 13 oktober och 17 november 2015 och 27 februari, 28 augusti, 26 november och 4 december 2016 och 28 januari, 15 april, 4 juli och 5 oktober 2017. Uppdragstaket nåddes även den 3 maj 2018.

Den 29 augusti 2015 passerades 1 000 utförda uppdrag sedan projektet startades. Den 3 september 2016 passerades 2 000, den 13 juni 2017 3 000, den 4 februari 2018 4 000 utförda uppdrag och den 24 juni 2018 5 000 utförda uppdrag.

Specialuppdrag[redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten med specialuppdrag, kvardröjande uppdrag från Veckans tävling. Hittills har följande Veckans tävlingar lämnat bidrag ...

 1. Veckans tävling vecka 5 2017, "Referensutbyte", 14 uppdrag
 2. Veckans tävling vecka 9 2017, "Konst", 10 uppdrag
 3. Veckans tävling vecka 10 2017, "Kvinnor då och nu III", 10 uppdrag
 4. Veckans tävling vecka 18 2017, "Pyeongchang! I – Medelhavet", 10 uppdrag
 5. Veckans tävling vecka 26 2017, 1967, 6 uppdrag
 6. Veckans tävling vecka 27 2017, Pyeongchang! III – Västafrika, 7 uppdrag
 7. Veckans tävling vecka 29 2017, "Europas geografi", 4 uppdrag
 8. Veckans tävling vecka 43 2017, "Forskare II", 6 uppdrag
 9. Veckans tävling vecka 44 2017, "Engelskspråkiga länder", 4 uppdrag
 10. Veckans tävling vecka 3 2018, "Första världskriget", 8 uppdrag
 11. Veckans tävling vecka 7 2018, "Förlovning och bröllop", 6 uppdrag
 12. Veckans tävling vecka 26 2018, "1968", 15 uppdrag
 13. Veckans tävling vecka 32 2018, "Väder och vind", 7 uppdrag

Stora bidrag[redigera wikitext]

Under den tid Månadens Uppdrag varit igång har skribenter nått följande stora diplom ...

Starred checkmark.svg 25 bidrag eller fler[redigera wikitext]

Starred checkmark big star.svg 10-24 bidrag[redigera wikitext]

Kommentarer[redigera wikitext]

 1. ^ Uppdragsgivare som fått minst ett uppdrag utfört under månaden.
 2. ^ Antal uppdrag från 1 december 2014 till och med månadsavslut 31 juli 2018.
 3. ^ Antal utdelade diplom till och med månadsavslut 31 juli 2018.