Wikipedia:Månadens uppdrag

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Deltagarsidor Icon of three people in different shades of grey.svg
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:MUPP
Bluegradient1.svg
Månadens uppdrag
Oxygen480-actions-dialog-ok-apply.svg
Samarbeten
Veckans…

Månadens…


Andra samarbeten:

Månadens uppdrag är ett projekt som har som mål att uppmuntra användare att samarbeta. Saker blir roligare om man hjälps åt. Denna sida är tänkt att fungera som en mötesplats där man kan begära hjälp eller hjälpa till med specifika saker. För att det ska fungera motiverande ska uppdragen man vill ha hjälp med vara avgränsade, så att de blir möjliga att utföra av en person under en eller flera dagars tid. Skriv till exempel inte ”fixa alla artiklar som saknar källor” utan ”hjälp till att källbelägga artikel x” eller ”lägg till minst en källa i tio olika artiklar”. För att sidan inte ska bli dränkt i uppdrag och att endast de uppdragen du verkligen vill ha hjälp med fixas får man ha max fem uppdrag inlagda i taget.

Projektet hade provmånad i december 2014 och startades sedan den 1 januari 2015. 1000 utförda uppdrag passerades den 29 augusti 2015.

Utmärkelser delas ut varje månad till alla som utfört uppdrag (”fixarna”). En guldstjärna till alla som genomfört minst ett uppdrag eftersom varje bidrag är varmt välkommet. Fixar man fler uppdrag kan man få ”finare” utmärkelser. Tidigare månaders bidrag kan ses i arkiven. En sammanställning av tidigare månaders uppdrag finns nedan.

Diplom[redigera | redigera wikitext]

För att uppmuntra till flitigt uppdragsfixande delas fyra olika diplom ut som man kan ståta med.

Starred checkmark small star.svg En stjärna till alla som hjälper till att fixa uppdrag.
Starred checkmark multiple stars.svg Många stjärnor till alla som fixar minst fem uppdrag.
Starred checkmark.svg En stor stjärna till den som fixar minst 10 uppdrag.
Starred checkmark big star.svg En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag.

Regler[redigera | redigera wikitext]

För att detta ska fungera smidigt och vara roligt (samt göra Wikipedia bättre) finns några regler.

 • Du får max lägga fem uppdrag under rubriken uppdrag. Så fort ett av dina uppdrag är antaget får du lov att lägga till ett nytt uppdrag.
 • Du får gärna byta ut dina uppdrag om du kommer på något bättre eller viktigare.
 • Ta ett uppdrag i taget och då givetvis endast andras uppdrag.
 • Skapande av artiklar förutsätter minst en källhänvisning.
 • Försök hålla uppdragen lagom svåra (ungefär lika svåra som de andra).
 • Uppdrag som går ganska snabbt att slutföra är ofta populära.
 • Du tar uppdraget genom att flytta det från listan över uppdrag till listan över uppdragstagare, under ditt användarnamn; lägg till ”{{Antaget}}”.
 • Ändra # till * så att det syns att det är frågan om ett ej utfört uppdrag.
 • När du utfört uppdraget kan du räkna det i din sammanställning över utförda uppdrag. Om uppdraget omfattar flera tänkbara artiklar, ange gärna vilken/vilka artikel/artiklar du redigerat.
 • Ändra tillbaka * till # så att det blir numrerat i din lista – och ersätt ”{{Antaget}}” med ”{{Fixat}}”.
 • Då är du redo att anta ett nytt uppdrag!

Gamla uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget. Modifieringen kan innebära att uppdraget blir lättare att utföra, men får inte innebära att ”göra våld” på ursprungstanken.
 • När ett uppdrag blivit två månader gammalt, får även uppdragsgivaren ta sig an uppdraget. Chansen finns att uppdragsgivaren sneglat på uppdraget ett tag och fått bra idéer om hur denne vill ta sig an det. Efter två månader – varsågod! Detta gäller även om en fixare antagit men ej fixat ett uppdrag efter två månader.
 • Markera gärna när du tar ett äldre uppdrag, det ser trevligt ut. ”Äldre uppdrag av …”

Max 60 listade uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • Uppdragslistan har plats för 60 uppdrag. När det ”slår i taket”, rensas de understa (= äldsta) uppdragen bort, så att 50 uppdrag återstår. Om utrensade uppdrag åter ska listas, bör de omformuleras så att de blir lättare att utföra.

Specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten att lägga kvarvarande önskningar i Veckans tävling i månadens uppdrag under egen rubrik. Möjligheten uppstår veckor när VT utformats så att tävlingsledningen eller deltagarna kan lägga till önskningar under tävlingsveckan.

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget och även uppdragsgivaren kan ta sig an uppdraget.
 • När uppdragen blivit två månader gammalt plockas kvarvarande uppdrag bort. Detta kan ses som 60-uppdragsregel för specialuppdragen.
 • Markera gärna när du tar ett specialuppdrag, det ser trevligt ut. ”Specialuppdrag av …”

Uppdrag[redigera | redigera wikitext]

Lägg in nya uppdrag överst
 1. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Stora björnen.
 2. Deryni: Anmäl intresse att delta i skrivarstugan Wikipedias Asien-månad här! (Lämna uppdraget kvar till fler intresserade.)
 3. Ainali: Åtgärda Almedalsveckan så att ingen {{Källa behövs}} finns kvar.
 4. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Skytten.
 5. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Pilen.
 6. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Perseus.
 7. Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Oxen.
 8. Deryni: Utöka och förse med källor substubben Sel (lugnvatten).
 9. Paracel63: Se om Polònia kan rekommenderas, gör det eller skriv på diskussionssidan vad som saknas.
 10. Astridx: Utöka artikeln om nobelpristagaren Michael W. Young med minst 1000 tecken samt källor, t ex med hjälp av den engelskspråkiga artikeln.
 11. Astridx: Utöka artikeln Vetenskapsåret 2016 med minst 10 händelser samt källor, exempelvis med hjälp av en:2016 in science och sidor som länkar till "Vetenskapsåret 2016". (Detta uppdrag kan antas av fler än en person)
 12. Icea: Åtgärda språket i Peter Griffin så att språkvårdsmall kan tas bort
 13. Icea: Handlingen i Dumma mej 2 är markerad för språkvård. troligtvis är det enklare att skriva om avsnittet än att språkvårda den text som står. Någon som sett filmen kanske kan åta sig detta?
 14. Zquid: Kate Walsh, Jada Pinkett Smith och Queen Latifah är några av skådespelarna i bioaktuella Girls Trip, men de har alla korta artiklar på Wikipedia. Utöka texten i någon av artiklarna med minst 1000 tecken, och lägg till källor.
 15. Zquid: Utöka texten i artikeln om Pepparkakshus med minst 1000 tecken (gärna ett avsnitt om pepparkakshus förr i tiden), och lägg till källor.
 16. Vätte: Förtydliga artikeln Eklekticism, inledningen/första stycket är i störst behov.
 17. Qzxw: Infoga faktamallen {{Ishockeyspelare}} i artikeln Tord Lundström.
 18. Qzxw: Infoga faktamallen {{Infobox musiker}} i artikeln Ulf Andersson (sångare).
 19. Deryni: Substubb-artikeln om zooider behöver utökas och förses med exempel.
 20. Allexim: Skapa en artikel om Kirunas gamla stadsdel Ön, Kiruna, se Kiruna stadsomvandling.
 21. Caztorp: Många som googlar Killing Me Softly with His Song letar nog efter Don McLean-kopplingen. Hjälp dem att hitta den på svenska. Ett kort omnämnande finns i hans artikel, men det är nog fel plats för en mer utförlig redogörelse.
 22. Paracel63: Skapa stabilisator, som nämns i eller länkas till från 55 artiklar. en
 23. Mats33: Läs igenom artikeln om George Soros och gör antingen ett bidrag i texten eller kommentera på diskussionssidan, hur artikeln kan utvecklas. Gärna både och. Med tanke på omfattningen av finanskrisen i Sydostasien, tror jag t ex att stycket om kritik från Asien bör förlängas en aning. Också se om han har engagemang i fler länder i Afrika än Liberia, typ nåt om Zimbabwe. Alternativt att utöka stycket om det personliga, med hjälp av engelska wikipedia. Se även motsvarande på engelska wikipedia till "Europa bör acceptera några hundratusen flyktingar i en ordnad process" - och hitta vid behov en riktigare skrivning.
 24. Matanb: Skapa artikeln Team TG. Laget spelar i Division 1 i fotboll för herrar sedan några år. Förhållandet till Tegs SK och Thorengruppen bör utredas och finnas med i artikeln.
 25. Ainali: Lägg till koordinater på någon av dessa Kirunarelaterade artiklar.
 26. Ainali: Skapa artikeln Jubilee Party of Kenya, det största partiet i Kenya (engelska).
 27. Myskoxen: Artikeln Wikipedia har några förtydliga-mallar och minst en källa behövs-mall. Förbättra artikeln så de kan tas bort.
 28. Caztorp: Uppdatera och utöka artikeln om Eddie Izzard.
 29. Vivo: Hitta (helst alla) artiklar som innehåller s. str. och lägg in [[sensu stricto|s. str.]] på lämpligt ställe i texten.
 30. Vivo: Skapa artikeln Kamskivlingar (Amanita ssp. Amanita sect. Vaginatae) med minst en källa.
 31. Zquid: Teddington verkar ha en trasslig artikelhistoria på Wikipedia. Det finns den botskapade artikeln Teddington, dessutom en problemmallad grensida Teddington (olika betydelser) som leder vidare till tre botskapade artiklar (varav en verkar vara omdirigering till den förstnämnda). Åtgärda trasslet och ta bort mallarna.
 32. Tommyleelow: Utöka artikeln om gitarristen och sångaren i Hellacopters, Robert "Strängen" Dahlqvist. Artikeln idag är närmast pinsamt kort i jämförelse med den engelska, (en).
 33. Tommyleelow: Skriv artikeln Ferdinand Ochsenheimer (1767–1822), tysk entomolog och auktor.(en)
 34. Zquid: Utöka texten i artikeln om David Attenborough med minst 1000 tecken, och använd gärna dessa källor: [1], [2], [3], [4]
 35. Jamba Go: Källbelägg en av artiklarna i Kategori:Artiklar som behöver källor 2010-05 så den kan plockas ur kategorin.
 36. Jamba Go: Red ut en av artiklarna i Kategori:Artiklar som behöver förtydligas 2010-07 så den kan plockas ur kategorin.
 37. Deryni:Skriv artikeln om det medfödda hjärtfelet bikuspid aorta eller motsvarande artikelnamn, utifrån bland andra en:Bicuspid aortic valve
 38. Ainali: Skapa artikeln Sigismund Rakóczi (kanske behöver bättre svenskt namn) (Q12357026)
 39. Jamba Go: Fortsätta städa artikeln Azawad så upprepande information inte finns och lägg till källor, så att källmall kan tas bort.
 40. Qzxw: Infoga faktamallen {{Album infobox}} i artikeln The Fabulous Style of the Everly Brothers.
 41. YesDi: Skapa artikeln Hertigdömet Bar med minst 1000 tecken och en referens. (en), (fr)
 42. YesDi: Utöka den korta stubben Tjasmin med minst 750 tecken och en referens. (en), (uk).
 43. Paracel63: Skapa berbiska latinska alfabetet (en) med minst 1000 tecken och en källa.
 44. Bairuilong: Utöka artikeln 3 (varumärke) till ett globalt perspektiv så att mallen {{Global}} kan tas bort.
 45. Bairuilong: Städa upp och uppdatera avsnittet om modeller i artikeln Audi så att mallen {{Städa}} kan tas bort.

Uppdrag special[redigera | redigera wikitext]

Inga specialuppdrag just nu.

Antagna och fixade uppdrag, oktober 2017[redigera | redigera wikitext]

Hjälpmallar: {{Fixat}} och {{Antaget}}

Exempel, 1 st
 1. Fixat Fixat Uppdragsgivare: Uppdragsbeskrivning. • Eventuell kommentar av fixaren.

Adamhr37, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Qzxw: Infoga faktamallen {{Infobox fotbollsspelare}} i artikeln Egon Jönsson.

Deryni, 25 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lyran. • W Lyrae
 2. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lyran. • Z Lyrae
 3. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lyran. • RR Lyrae
 4. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lyran. • X Lyrae
 5. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Lyran. • Y Lyrae
 6. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • 11 Librae
 7. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • R Librae
 8. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • S Librae
 9. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • T Librae
 10. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • U Librae
 11. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • X Librae
 12. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • Y Librae
 13. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • Z Librae
 14. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • W Librae
 15. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • U Librae
 16. Fixat Fixat Eget äldre uppdrag Deryni:Ordna en ny artikel för någon av de katalanskspråkiga dagstidningar som ännu saknar artikel i SvWp. • Diari de Girona
 17. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. • Chi Ophiuchi
 18. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. • Omega Ophiuchi
 19. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. • R Ophiuchi
 20. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. • S Ophiuchi
 21. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. • T Ophiuchi
 22. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. • V Ophiuchi
 23. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. • W Ophiuchi
 24. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. • X Ophiuchi
 25. Fixat Fixat Qzxw: Infoga faktamallen {{Infobox fotbollsspelare}} i artikeln Zdeněk Grygera.

Erebuss, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat 81.230.171.74:Skriv en artikel om asteroidmånen Linus (måne), som f.n. är en omdirigering.

Fallenmelkor, 0 st[redigera | redigera wikitext]

Hans Frörum, 36 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. (My Librae (μ))
 2. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. (Sigma Librae (σ))
 3. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. (Tau Librae (τ))
 4. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. (Ypsilon Librae (υ))
 5. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Cebalrai (β))
 6. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Gamma Ophiuchi(γ))
 7. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Yed Prior(δ))
 8. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Yed Posterior(ε))
 9. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Han (stjärna)(ζ))
 10. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Sabik(η))
 11. Fixat Fixat Astridx: Skapa artikeln om nobelpristagaren Jeffrey C. Hall med minst 1500 tecken samt källor, t ex med hjälp av den engelskspråkiga artikeln.
 12. Fixat Fixat Astridx: Skapa artikeln om nobelpristagaren Michael Rosbash med minst 1500 tecken samt källor, t ex med hjälp av den engelskspråkiga artikeln.
 13. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Kappa Ophiuchi (κ))
 14. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Marfik(λ))
 15. Fixat Fixat Skivsamlare: Lägg in faktamall {{Tennisspelare}} + bild i artikeln Mariana Simionescu.
 16. Fixat Fixat Zquid: Skapa Vetenskapsåret 2017 (som ännu inte finns!) med minst 10 händelser, samt källor. (påbörjat)
 17. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (My Ophiuchi(μ))
 18. Fixat Fixat Josve05a: Expandera artikeln Beatrice Fihn med minst 500 byte.
 19. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Ny Ophiuchi(ν))
 20. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Xi Ophiuchi(ξ))
 21. Fixat Fixat Skivsamlare: Uppdatera litteraturpris Nikepriset, som saknar pristagare 2016 och 2017.
 22. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Omikron Ophiuchi(ο))
 23. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Rho Ophiuchi(ρ))
 24. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Sigma Ophiuchi(σ))
 25. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Tau Ophiuchi(τ))
 26. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Ypsilon Ophiuchi(υ))
 27. Fixat Fixat Zquid: Regina Hall, Kate Walsh, Jada Pinkett Smith och Queen Latifah är några av skådespelarna i bioaktuella Girls Trip, men de har alla korta artiklar på Wikipedia. Utöka texten i någon av artiklarna med minst 1000 tecken, och lägg till källor. (Regina Hall)
 28. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Fi Ophiuchi(φ))
 29. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. (Psi Ophiuchi(ψ))
 30. Fixat Fixat Ainali: Uppdatera artikeln om Post- och Inrikes Tidningar med vad som hände efter 2007.
 31. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Oxen.(Prima Hyadum(γ))
 32. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Oxen.(Ain(ε))
 33. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Oxen.(Tien Kwan(ζ))
 34. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Oxen.(Secunda Hyadum1))
 35. Fixat Fixat Zquid: Skriv artikeln om Orioniderna med minst 1000 tecken + källa/källor.
 36. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Oxen.(Delta Tauri22))

Jamba Go, 0 st[redigera | redigera wikitext]

Kolurpen, 0 st[redigera | redigera wikitext]

 • Antaget Antaget Skivsamlare: Uppdatera pristagare 2011-2017 i artikeln Feynmanpriset

Nordelch, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Paracel63: Lägg in första bidraget i Wikipedia:Veckans tävling/Pyeongchang! VI – Indiska oceanen. Kan göras först kl. 00:00 2 oktober 2017. • Loris tardigradus

Paracel63, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Äldre uppdrag Deryni:Ordna en ny artikel för någon av de katalanskspråkiga dagstidningar som ännu saknar artikel i SvWp. • El Periódico de Catalunya
 • Antaget Antaget Zquid: Skriv artikeln om konstnären, aktivisten och regnbågsflaggans skapare Gilbert Baker (en), som gick bort den 31 mars. Minst 1000 tecken + källa.

Reddarn, 7 st[redigera | redigera wikitext]

 1. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Oxen. • Celaeno (stjärna)
 2. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. • HD 149382
 3. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • HD 140283
 4. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Oxen. • Maia (stjärna)
 5. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Oxen. • Atlas (stjärna)
 6. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Ormbäraren. • 20 Ophiuchi
 7. Fixat Fixat Erebuss: Skriv artikel om någon av de rödlänkade stjärnorna i mallen för stjärnbilden Vågen. • HD 141937

Tidigare[redigera wikitext]

Tidigare månader[redigera wikitext]

Månad Fixare Uppdragsgivare[a] Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
September 2017 10 10 116 60 Deryni
Augusti 2017 9 8 149 100 Deryni
Juli 2017 8 12 117 63 Deryni
Juni 2017 10 12 201 156 Deryni
Maj 2017 7 12 106 75 Deryni
April 2017 12 16 99 49 Deryni
Mars 2017 11 23 120 67 Deryni
Februari 2017 13 24 174 60 Theo Meier Ström
Januari 2017 10 18 100 41 Deryni
December 2016 9 17 82 31 Deryni
November 2016 8 13 94 40 Jamba Go
Oktober 2016 9 17 69 38 Deryni
September 2016 9 13 97 43 Deryni
Augusti 2016 12 15 91 41 Deryni
Juli 2016 10 16 56 42 Deryni
Juni 2016 8 10 92 47 Fallenmelkor
Maj 2016 13 16 70 53 Fallenmelkor
April 2016 8 17 45 30 Deryni
Mars 2016 11 13 60 43 Deryni
Februari 2016 13 21 81 49 Deryni
Januari 2016 18 20 135 53 Deryni
2014-2015   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2015 14 19 131 44 Deryni
November 2015 11 20 59 42 Deryni
Oktober 2015 8 18 55 42 Deryni
September 2015 11 27 110 56 Deryni
Augusti 2015 16 20 109 73 Deryni
Juli 2015 15 24 155 108 Deryni
Juni 2015 12 19 156 84 Deryni
Maj 2015 10 20 196 130 Deryni
April 2015 10 21 133 80 Deryni
Mars 2015 12 8 52 38 Deryni
Februari 2015 19 20 99 53 Deryni
Januari 2015 14 18 94 53 Deryni
December 2014 (provmånad) 6 7 14 5 Deryni, Paracel63

Statistik[redigera wikitext]

Här är sammanfattande statistik om resultatet sedan 1 december 2014, när projektet gick igång med en provmånad.

 • Flest uppdragstagare: 19 st (februari 2015)
 • Flest uppdragsgivare: 27 st (september 2015)
 • Flest uppdrag: 201 st (juni 2017)
 • Flest uppdrag av enskild uppdragstagare: 156 st (juni 2017)
 • Totalt antal uppdrag sedan start: 3517 st[b]
 • Antal utdelade diplom: 376 st [c]

Den 24 juli 2015 nåddes uppdragstaket 60 uppdrag för första gången, något som innebar att de tio äldsta uppdragen rensades bort enligt "60-uppdragsregeln". Därefter har uppdragstaket nåtts även den 27 september, 13 oktober och 17 november 2015 och 27 februari, 28 augusti, 26 november och 4 december 2016 och 28 januari, 15 april, 4 juli och 5 oktober 2017.

Den 29 augusti 2015 passerades 1000 utförda uppdrag sedan projektet startades. Den 3 september 2016 passerades 2000 och den 13 juni 2017 3000 utförda uppdrag.

Specialuppdrag[redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten med specialuppdrag, kvardröjande uppdrag från Veckans tävling. Hittills har följande Veckans tävlingar lämnat bidrag ...

 1. Veckans tävling vecka 5 2017, "Referensutbyte", 14 uppdrag
 2. Veckans tävling vecka 9 2017, "Konst", 10 uppdrag
 3. Veckans tävling vecka 10 2017, "Kvinnor då och nu III", 10 uppdrag
 4. Veckans tävling vecka 18 2017, "Pyeongchang! I – Medelhavet", 10 uppdrag
 5. Veckans tävling vecka 26 2017, 1967, 6 uppdrag
 6. Veckans tävling vecka 27 2017, Pyeongchang! III – Västafrika, 7 uppdrag
 7. Veckans tävling vecka 29 2017, "Europas geografi", 4 uppdrag

Stora bidrag[redigera wikitext]

Under den tid Månadens Uppdrag varit igång har skribenter nått följande stora diplom ...

Starred checkmark.svg 25 bidrag eller fler[redigera wikitext]

Starred checkmark big star.svg 10-24 bidrag[redigera wikitext]

Kommentarer[redigera wikitext]

 1. ^ Uppdragsgivare som fått minst ett uppdrag utfört under månaden.
 2. ^ Antal uppdrag från 1 december 2014 fram till månadsavslut 30 september 2017.
 3. ^ Antal utdelade diplom till och med månadsavslut 30 september 2017.