Wikipedia:Månadens uppdrag

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:MUPP
Bluegradient1.svg
Månadens uppdrag
Oxygen480-actions-dialog-ok-apply.svg
Samarbeten
Veckans …

Månadens …


Andra samarbeten:

Månadens uppdrag är ett projekt som har som mål att uppmuntra användare att samarbeta. Saker blir roligare när man hjälps åt.

Projektet fungerar som en mötesplats där man kan begära hjälp eller själv hjälpa till med specifika saker. För att det ska fungera bra behöver uppdragen man vill ha hjälp med vara avgränsade, så att de blir möjliga att utföra av en person under en eller flera dagars tid. Skriv till exempel inte ”fixa alla artiklar som saknar källor” utan ”hjälp till att källbelägga artikel x”, ”källbelägg en artikel i kategorin X, uppdraget får återanvändas”, eller ”lägg till minst en källa i tio olika artiklar”. För att sidan inte ska bli dränkt i uppdrag och att endast de uppdragen du verkligen vill ha hjälp med fixas får varje skribent ha max fem uppdrag införda i taget.

Projektet hade provmånad i december 2014 och startades sedan den 1 januari 2015. 1 000 utförda uppdrag passerades den 29 augusti 2015, 10 000 uppdrag den 2 april 2020 och 20 000 uppdrag den 14 april 2022.

Utmärkelser delas ut varje månad till alla som utfört uppdrag (”fixarna”). En guldstjärna till alla som genomfört minst ett uppdrag eftersom varje bidrag är varmt välkommet. Fixar man fler uppdrag kan man få ”finare” utmärkelser. En sammanställning av tidigare månaders uppdrag finns under rubriken "Tidigare månader".

För att uppmuntra till flitigt uppdragsfixande delas fem olika diplom ut som man kan ståta med. Det femte diplomet infördes inför oktober 2019.

Starred checkmark small star.svg En stjärna till alla som hjälper till att fixa uppdrag.
Starred checkmark multiple stars.svg Många stjärnor till alla som fixar minst fem uppdrag.
Starred checkmark.svg En stor stjärna till den som fixar minst 10 uppdrag.
Starred checkmark big star.svg En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag.
Starred checkmark big star plus 1.svg En större superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag.

För att detta ska fungera smidigt och vara roligt – och för att göra Wikipedia bättre – finns några enkla regler.

 • Du får max lägga fem uppdrag under rubriken uppdrag. Så fort ett av dina uppdrag är antaget får du lov att lägga till ett nytt uppdrag.
 • Du får gärna byta ut dina uppdrag om du kommer på något bättre eller viktigare.
 • Ta ett uppdrag i taget och då givetvis endast andras uppdrag.
 • Skapande av artiklar förutsätter minst en källhänvisning.
 • Försök hålla uppdragen lagom svåra (ungefär lika svåra som de andra).
 • Uppdrag som går ganska snabbt att slutföra är ofta populära.
 • Du tar uppdraget genom att flytta det från listan över uppdrag till listan över uppdragstagare, under ditt användarnamn; lägg till ”{{Antaget}}”.
 • Ändra # till * så att det syns att det är frågan om ett ej utfört uppdrag.
 • När du utfört uppdraget kan du räkna det i din sammanställning över utförda uppdrag. Om uppdraget omfattar flera tänkbara artiklar, ange gärna vilken/vilka artikel/artiklar du redigerat.
 • Ändra tillbaka * till # så att det blir numrerat i din lista – och ersätt ”{{Antaget}}” med ”{{Fixat}}”.
 • Då är du redo att anta ett nytt uppdrag!

Gamla uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget. Modifieringen kan innebära att uppdraget blir lättare att utföra, men får inte innebära att ”göra våld” på ursprungstanken.
 • När ett uppdrag blivit två månader gammalt, får även uppdragsgivaren ta sig an uppdraget. Chansen finns att uppdragsgivaren sneglat på uppdraget ett tag och fått bra idéer om hur denne vill ta sig an det. Efter två månader – varsågod! Detta gäller även om en fixare antagit men ej fixat ett uppdrag efter två månader.
 • Markera gärna när du tar ett äldre uppdrag, det ser trevligt ut. ”Äldre uppdrag av …”

Max 60 listade uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • Uppdragslistan har plats för 60 uppdrag. När det ”slår i taket”, rensas de understa (= äldsta) uppdragen bort, så att 50 uppdrag återstår. Om utrensade uppdrag åter ska listas, bör de omformuleras så att de blir lättare att utföra.

Specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten att lägga till i Månadens uppdrag under egen rubrik kvarvarande önskningar som finns i Veckans tävling (VT). Möjligheten uppstår veckor när VT utformats så att tävlingsledningen eller deltagarna kan lägga till önskningar under tävlingsveckan. 2019 tillkom möjligheten att omvandla uppdrag av särskild karaktär till specialuppdrag som kan ligga med obegränsad tid, eller åtminstone tills diskussion tas om att plocka bort dem. Beträffande de tidsbegränsade gäller:

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget och även uppdragsgivaren kan ta sig an uppdraget.
 • När uppdragen blivit två månader gammalt plockas kvarvarande uppdrag bort. Detta kan ses som 60-uppdragsregel för specialuppdragen.
 • Markera gärna när du tar ett specialuppdrag, det ser trevligt ut. ”Specialuppdrag av …”

Lägg in nya uppdrag överst

 1. Zquid: Ett antal artiklar om en komet / asteroid har passerat Bäst före-datum. Uppdatera (med ny, källbelagd tidpunkt) en av dessa artiklar, som återfinns i kategorin Samtliga utgångna bäst före. Uppdraget kan återanvändas.
 2. Qzxw: Skriv någon av Idrottsgalans årsartiklar som är inte skriven nämligen åren Svenska idrottsgalan 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 och 2023. Uppdraget kan återanvändas.
 3. NnieAndersson Åtgärda språkvårdsmallen i artikeln Lista över programvara till Wii U, som är den sista i kategorin språkvård för 2018.
 4. Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Wikipedia:Sidor som saknar Wikidataobjekt. Uppdraget kan återanvändas.
 5. OJH: Städa bort åtgärdsmallarna på en artikel som ingår i Mall:Deckare. Går att återanvända.
 6. Nitramus: Vi hade ingen artikel om klickkemi, trots att det fått årets Nobelpris i kemi. Nu har jag skapat en stubb, men den behöver utvecklas. Det finns gott om längre artiklar på andra språkversioner samt ett antal nyskapade källor på olika komplexitetsnivå, både på svenska och engelska, tack vare nobelpriset.
 7. sollentuna: Vissa artiklar nämner och eller länkar Stockholms stadsbibliotek som källa här och i några fall här. Byt dessa till Libris eller annan lämplig bibliotekskatalog. Går att återanvända.
 8. sollentuna: Vissa artiklar länkar till Adlibris som källa här. Byt dessa till Libris eller annan lämplig bibliotekskatalog. Går att återanvända.
 9. sollentuna: Vissa artiklar länkar till Bokus som källa här. Byt dessa till Libris eller annan lämplig bibliotekskatalog. Går att återanvända.
 10. sollentuna: Vissa artiklar länkar till Akademibokhandeln som källa här. Byt dessa till Libris eller annan lämplig bibliotekskatalog. Går att återanvända.
 11. Larske: Faktakontrollera och vid behov och uppdatera en artikel i kategorin Kategori:Faktakoll 2022-11 så att artikelingress, artikelkategorisering och i förekommande fall faktaruta är samstämmiga vad gäller levnadstid för artikelsubjektet. Komplettera med källa där sådan saknas. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 12. Voyager85: Utöka artikeln Metacafe
 13. Qzxw: Åtgärda en artikel i kategorin Kulturarvsdatamallar med felaktiga parametrar. Uppdraget kan återanvändas.
 14. Allexim: Skapa en artikel om Den polska politiska krisen 1968. (norsk artikel) (engelsk artikel)
 15. Matanb: Skapa artikeln Kalle Karlsson. Han är huvudtränare i Västerås SK FK och tidigare dessutom mångårig sportjournalist på Sportbladet.
 16. Deryni: Skriv artikel om någon av de rödlänkade novorna i Lista över novor i Vintergatan som uppkommit vid en nylig uppdatering.
 17. Smetanakaviar: Skapa artikeln Första ivorianska inbördeskriget med minst en källa
 18. Smetanakaviar: Städa bort samtliga åtgärdsmallar från Folkmordet på uigurerna
 19. Deryni: Skriv artikel om den närbelägna stjärnan YZ Ceti i den Lokala bubblan, se EnWp och SIMBAD.
 20. Deryni: Skriv artikel om den först upptäckta röda dvärgstjärnan Lacaille 8760 (AX Microscopii). Se EnWp.
 21. Deryni: Skriv artikel om stjärnan Kepler-69 i Svanens stjärnbild, vars ena planet redan har artikel, Kepler-69c.
 22. Plagodis: EU-listan över invasiva främmande arter har uppdaterats med ytterligare 22 arter och artartiklarna kan få en del trafik. Förbättra/skapa någon av dem (Lista). De bör åtminstone ha rätt namn, om de är robotskapade, vara granskade och mallen borttagen och i övrigt se hyfsade ut. En passus om att de är förbjudna i EU kanske också vore bra. Uppdraget kan återanvändas.
 23. Allexim: Skapa en artikel om den rättfärdige bland folken Otto Weidt.(engelsk artikel) (tysk artikel) (fransk artikel)
 24. Plagodis Skapa artikeln Per Benander (1884–1976) svensk entomolog specialiserad på fjärilar.([1] [2])
 25. Plagodis Skapa artikeln Ingvar Svensson (1919 - 2011) svensk entomolog specialiserad på fjärilar. (Nekrolog:SEF [3])
 26. Plagodis Skapa artikeln Bengt Å. Bengtsson (*1942) svensk entomolog. (WM)
 27. Kitayama Skapa en artikel om den tyska tv-serien Inga Lindström (tv-serie) med utgångspunkt från de:Inga Lindström och IMdB. Den har hittills spelats in i 94 avsnitt - nästan alla i Sverige. SVT på plats vid inspelning i Trosa. Just nu är Inga Lindström en omdirigering till författaren Christiane Sadlo.
 28. Ainali: Fyll på med välbeskrivda önskemål om kartor på den nya sidan Wikipedia:Önskemål om kartor (kan återanvändas)
 29. Axel Pettersson (WMSE): Skapa artikeln om (eller passlig omdirigering för) någon av de rödlänkade referensstilarna på Special:Citera så att de blir blåa.
 30. Axel Pettersson (WMSE) Se till att en oanvänd bild från WLE kommer till användning i artiklar och på Wikidata.
 31. Zquid: Uppdatering/uppföljning behövs i artikeln om Månen, avsnittet "Nuvarande tidsperiod: 1990-nutid". Lägg in information (med källa/källor) om "vad hände" med en av dessa framtidsplaner: USA - återuppta bemannade flygningar till månen år 2020, Kina - förhoppningar om bemannad månlandning 2020, Indien - planerar att skjuta upp Chandrayaan II är 2013, Indien - sända en bemannad mission till månen år 2020, Ryssland - obemannad månlandning 2012. Uppdraget kan återanvändas tills alla uppföljningar är gjorda.
 32. Jamba Go: Plocka bort mallen i 5 artiklar i Kategori:Robotskapade artiklar 2012-10 genom att dubbelkolla så roboten "gjort rätt".
 33. Jamba Go: Källbelägg en av artiklarna i Kategori:Artiklar som behöver källor 2010-05 så den kan plockas ur kategorin.
 34. NnieAndersson: Uppdatera artikeln Hiv-rättegången i Libyen genom att väva i hop ett källbelagt avsnitt som flyttats till diskussionssidan från Libyen.
 35. NnieAndersson: Uppdatera beräknad befolkningsmängd och BNP i landboxen/inforutan i valfritt land. Glöm inte källa. Uppdraget kan återanvändas.
 36. Adamhr37: Utöka Space Launch System med minst 1 000 byte. Exempel på utökande information är t.ex. uppskjutandet av Artemis 1.
 37. Svensson1: Åtgärda en förekomst i en artikel av den nedlagda webbplatsen dinsäkerhet.se. Mycket av informationen har flyttats till msb.se. Uppdraget kan återanvändas.
 38. Axel Pettersson (WMSE): Skapa minst två inlänkar till en av de nya artiklarna i Wikipedia:Projekt GLAM/Nordiska museet/Kulturhistoria som gymnasiearbete#Resultat_2021/2022. Uppdraget kan antas av flera.
 39. DIEXEL: Skapa artikel om informationskrigföring (en:Information warfare).
 40. DIEXEL: Skapa artikel om cyberkrigföring (en:Cyberwarfare).
 41. Zquid: Gör utökande förbättringar på minst 1 000 byte i artikeln Jorden. Förbättringarna kan vara t.ex. att källbelägga något av de avsnitt som saknar källor, uppdatera information, eller lägga till text (med källa/källor) i det behövande avsnittet Geografi. Uppdraget kan återanvändas.
 42. Dr Bowser någon med lite kunskaper inom samhälle/ekonomi får gärna granska vad som faktiskt hände i den här redigeringen: [4]. Det som lades till verkar vettigt för en oinvigd, samtidigt har inga källor tillkommit och en del tidigare information som också förefaller vettig togs bort.
 43. Zquid: Gör någon av de efterfrågade förbättringarna (källangivelser, förtydliganden, uppdateringar) i artikeln Norrland. Uppdateringar och förtydliganden ska vara källbelagda. Uppdraget kan återanvändas.
 44. Allexim: Skapa artikeln Forbrugerombudsmanden, se Forbrugerombudsmandens hemsida.(dansk wp-artikel)
 45. Allexim: Skapa artikeln Banastre Tarleton, brittisk officer i Amerikanska frihetskriget. Se filmen Patrioten och rollfiguren Col. William Tavington. (dansk artikel, engelsk artikel, norsk artikel)
 46. EstrellaSuecia: Diskutera ett fall på Wikipedia:Problematiska kategorier. Ett diskussionsinlägg som tar ställning räknas som ett utfört uppdrag, oavsett utgång. Det händer alldeles för lite där i nuläget.
 47. Plagodis: Skapa artikeln Eduard Schütze (1896–1961) tysk entomolog.
 48. Axel Pettersson (WMSE): Rätta koordinaterna (både i mall och SDC) för en felplacerad WLM-bild på Commons. Se kartan, och kolla extra efter bilder utanför Sveriges gränser eller byggnader i vattnet. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.

Uppdrag special[redigera | redigera wikitext]

Stående specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

Ej tidsbegränsade.

 • Specialuppdrag 1: Arrangera en Veckans tävling (uppdraget kan med fördel återanvändas). Välj ämne och be vid behov Paracel63 om hjälp med att sätta upp tävlingssidan.
 • Specialuppdrag 2: Skriv en artikel om någon av de kvarvarande rödlänkarna i SvWp:s stjärnnavigationsmallar.
 • Specialuppdrag 3: Rätta tre syntaxfel som finns listade i databasen på WMFlabs.
 • Specialuppdrag 4: Fräs en stubbe. Stubben får inte vara robotskapad och måste utökas, att bara ta bort stubb-mallen räknas inte.
 • Specialuppdrag 5: Städning bland levande personer. Faktakontrollera och vid behov uppdatera någon av de artiklar i Kategori:Levande personer där personen enligt motsvarande objekt i Wikidata är avliden. Uppdatera kategoriseringen och komplettera artikelingressen med dödsdatum (och gärna dödsort) inklusive källa samt byt tempus från "är" till "var". Länk till fråga som listar de artiklar som för tillfället är i behov av åtgärd. Se även kategoridiskussionen.

Tidsbegränsade specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

Uppdrag som läggs in från Veckans tävling. Regler enligt ovan.

Inga uppdrag för närvarande.

Uppdrag för botar[redigera | redigera wikitext]

2018 prövades en specialavdelning för önskemål som är av slaget att det behövs bot-hjälp. Där blev ingen större aktivitet. Inte konstigt - en sådan fanns ju redan. Därför hänvisas numera till den sida för robothjälp som varit i drift sedan 2006, Robothjälp. Ingen mening med att ha dubbla sidor!

* Vivo: Hitta (helst alla) artiklar som innehåller s. str. och lägg in [[sensu stricto|s. str.]] på lämpligt ställe i texten.

Antagna och fixade uppdrag, februari 2023[redigera | redigera wikitext]

Hjälpmallar: {{Fixat}} och {{Antaget}}

Exempel, 1 st
 1.  Fixat Uppdragsgivare: Uppdragsbeskrivning. • Eventuell kommentar av fixaren.
 • Antaget Antaget Uppdragsgivare: Uppdragsbeskrivning.

Deryni, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Specialuppdrag 5: Städning bland levande personer. Faktakontrollera och vid behov uppdatera någon av de artiklar i Kategori:Levande personer där personen enligt motsvarande objekt i Wikidata är avliden. • Karen Dahlerup
 • Antaget Antaget Specialuppdrag 2: Skriv en artikel om någon av de kvarvarande rödlänkarna i SvWp:s stjärnnavigationsmallar.

ExplainsTrains 0 st[redigera | redigera wikitext]

Hans Frörum, 0 st[redigera | redigera wikitext]

 • Antaget Antaget Specialuppdrag 4: Fräs en stubbe. Stubben får inte vara robotskapad och måste utökas, att bara ta bort stubb-mallen räknas inte.

Paracel63, 0 st[redigera | redigera wikitext]

Tidigare månader[redigera wikitext]

Rekord under respektive kalenderår i fet stil och och rekord alla tider med blå text.

Månad Fixare Uppdragsgivare[a] Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
Januari 2023 10 12 275 98 Nalle&Lisa
December 2022 11 10 235 81 Deryni
November 2022 9 8 278 93 Deryni
Oktober 2022 13 9 501 214 Deryni
September 2022 11 12 237 97 Deryni
Augusti 2022 18 14 244 91 Deryni
Juli 2022 22 11 253 92 Deryni
Juni 2022 16 11 262 75 Deryni
Maj 2022 11 22 233 100 Deryni
April 2022 12 10 211 78 Deryni
Mars 2022 10 8 251 90 Deryni
Februari 2022 12 11 351 147 Nalle&Lisa
Januari 2022 20 17 582 317 Nalle&Lisa
December 2021 14 9 216 75 Nalle&Lisa
November 2021 19 11 209 67 Hans Frörum
Oktober 2021 10 11 409 207 Nalle&Lisa
September 2021 12 13 420 200 Nalle&Lisa
Augusti 2021 12 13 338 164 Nalle&Lisa
Juli 2021 11 14 431 199 Nalle&Lisa
Juni 2021 14 12 712 500 Nalle&Lisa
Maj 2021 14 13 519 300 Nalle&Lisa
April 2021 14 15 473 135 Deryni
Mars 2021 11 12 380 167 Deryni
Februari 2021 17 12 461 257 Deryni
Januari 2021 18 14 2 034 1 200 Deryni
2020-2017   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2020 13 12 247 97 Deryni
November 2020 10 10 352 282 Larske
Oktober 2020 13 17 135 61 Deryni
September 2020 14 13 237 90 LucieManette
Augusti 2020 16 15 349 200 LucieManette
Juli 2020 12 14 139 84 Deryni
Juni 2020 11 13 109 58 Deryni
Maj 2020 10 10 156 72 Deryni
April 2020 9 13 423 356 Deryni
Mars 2020 10 11 565 500 Deryni
Februari 2020 10 10 204 146 Deryni
Januari 2020 10 14 251 141 Deryni
December 2019 8 10 145 100 Deryni
November 2019 14 12 107 52 Deryni
Oktober 2019 8 10 395 351 Deryni
September 2019 11 10 229 205 Deryni
Augusti 2019 11 14 436 358 Deryni
Juli 2019 11 8 449 400 Deryni
Juni 2019 7 8 184 153 Deryni
Maj 2019 7 11 324 266 Deryni
April 2019 8 7 139 72 Deryni
Mars 2019 8 11 163 93 Deryni
Februari 2019 9 8 227 185 Deryni
Januari 2019 11 11 443 400 Deryni
December 2018 5 6 94 48 Deryni
November 2018 4 4 93 66 Hans Frörum
Oktober 2018 6 7 154 74 Deryni
September 2018 8 7 119 58 Deryni
Augusti 2018 8 11 118 59 Deryni
Juli 2018 7 9 91 53 Hans Frörum
Juni 2018 8 9 229 183 Deryni
Maj 2018 8 7 204 107 Deryni
April 2018 10 12 284 224 Deryni
Mars 2018 7 7 152 84 Deryni
Februari 2018 7 10 172 110 Deryni
Januari 2018 8 9 145 77 Deryni
December 2017 7 10 114 59 Hans Frörum
November 2017 7 7 100 56 Hans Frörum
Oktober 2017 10 11 98 50 Hans Frörum
September 2017 10 10 116 60 Deryni
Augusti 2017 9 8 149 100 Deryni
Juli 2017 8 12 117 63 Deryni
Juni 2017 10 12 201 156 Deryni
Maj 2017 7 12 106 75 Deryni
April 2017 12 16 99 49 Deryni
Mars 2017 11 23 120 67 Deryni
Februari 2017 13 24 174 60 Theo Meier Ström
Januari 2017 10 18 100 41 Deryni
2016-2014   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2016 9 17 82 31 Deryni
November 2016 8 13 94 40 Jamba Go
Oktober 2016 9 17 69 38 Deryni
September 2016 9 13 97 43 Deryni
Augusti 2016 12 15 91 41 Deryni
Juli 2016 10 16 56 42 Deryni
Juni 2016 8 10 92 47 Fallenmelkor
Maj 2016 13 16 70 53 Fallenmelkor
April 2016 8 17 45 30 Deryni
Mars 2016 11 13 60 43 Deryni
Februari 2016 13 21 81 49 Deryni
Januari 2016 18 20 135 53 Deryni
December 2015 14 19 131 44 Deryni
November 2015 11 20 59 42 Deryni
Oktober 2015 8 18 55 42 Deryni
September 2015 11 27 110 56 Deryni
Augusti 2015 16 20 109 73 Deryni
Juli 2015 15 24 155 108 Deryni
Juni 2015 12 19 156 84 Deryni
Maj 2015 10 20 196 130 Deryni
April 2015 10 21 133 80 Deryni
Mars 2015 12 8 52 38 Deryni
Februari 2015 19 20 99 53 Deryni
Januari 2015 14 18 94 53 Deryni
December 2014
(provmånad)
6 7 14 5 Deryni, Paracel63

Statistik[redigera wikitext]

Här är sammanfattande statistik om resultatet sedan 1 december 2014, när projektet gick igång med en provmånad.

 • Flest uppdragstagare: 22 st (juli 2022)
 • Flest uppdragsgivare: 27 st (september 2015)
 • Flest månadsuppdrag: 2 034 st (januari 2021)
 • Flest uppdrag av enskild uppdragstagare: 1 200 st (januari 2021)
 • Totalt antal uppdrag sedan start: 22607 st[b]
 • Antal utdelade diplom: 1065 st [c]

Den 24 juli 2015 nåddes uppdragstaket 60 uppdrag för första gången, något som innebar att de tio äldsta uppdragen rensades bort enligt "60-uppdragsregeln". Uppdragstaket har nåtts: 2015 4 ggr, 2016 4 ggr, 2017 4 ggr, 2018 2 ggr, 2019 3 ggr, 2020 1 gång, 2021 1 gång, 2022 1 gång och 2023 hittills 1 gång.

Den 29 augusti 2015 passerades 1 000 utförda uppdrag sedan projektet startades. Den 3 september 2016 passerades 2 000, den 13 juni 2017 3 000, den 4 februari 2018 4 000 och den 24 juni 2018 5 000 utförda uppdrag. Den 2 april 2020 passerades 10 000 uppdrag. Den 2 april 2021 passerades 15 000 utförda uppdrag och den 14 april 2022 20 000 utförda uppdrag.

Specialuppdrag[redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten med specialuppdrag, kvarvarande uppdragstips från Veckans tävling (VT). Den första tävlingen som lämnade bidrag var: Veckans tävling vecka 5 2017, "Referensutbyte", 14 uppdrag.

 • 2017 lämnade 9 VT totalt 71 st specialuppdrag
 • 2018 lämnade 7 VT totalt 58 st specialuppdrag
 • 2019 lämnade 8 VT totalt 98 st specialuppdrag
 • 2020 lämnade 8 VT totalt 106 st specialuppdrag
 • 2021 lämnade 2 VT, totalt 25 st specialuppdrag
 • 2022 har hittills 5 VT lämnat 100 st specialuppdrag

Hall of Fame[redigera wikitext]

Under den tid Månadens Uppdrag varit igång har skribenter nått följande milstolpar och stora diplom ...


Starred checkmark big star plus 1.svg 50-klubben[redigera wikitext]

Skribenter som ordnat minst 50 uppdrag under en månad, uppräknade i tidsordning från projektets start.


Starred checkmark big star.svg 25-klubben[redigera wikitext]

Skribenterna som ordnat 25–49 bidrag, i alfabetisk ordning.

Starred checkmark.svg 10-klubben[redigera wikitext]

Skribenter som ordnat 10–24 bidrag, i alfabetisk ordning.

Kommentarer[redigera wikitext]

 1. ^ Uppdragsgivare som fått minst ett uppdrag utfört under månaden.
 2. ^ Antal uppdrag från 1 december 2014 till och med månadsavslut 31 januari 2023.
 3. ^ Antal utdelade diplom till och med månadsavslut 31 januari 2023.