Wikipedia:Månadens uppdrag

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Wikipedia:MUPP)
Hoppa till navigering Hoppa till sök
 Arkiv för denna sida     Genväg WP:MUPP
Bluegradient1.svg
Månadens uppdrag
Oxygen480-actions-dialog-ok-apply.svg
Samarbeten
Veckans…

Månadens…


Andra samarbeten:

Månadens uppdrag är ett projekt som har som mål att uppmuntra användare att samarbeta. Saker blir roligare när man hjälps åt.

Projektet fungerar som en mötesplats där man kan begära hjälp eller själv hjälpa till med specifika saker. För att det ska fungera bra behöver uppdragen man vill ha hjälp med vara avgränsade, så att de blir möjliga att utföra av en person under en eller flera dagars tid. Skriv till exempel inte ”fixa alla artiklar som saknar källor” utan ”hjälp till att källbelägga artikel x” eller ”lägg till minst en källa i tio olika artiklar”. För att sidan inte ska bli dränkt i uppdrag och att endast de uppdragen du verkligen vill ha hjälp med fixas får varje skribent ha max fem uppdrag införda i taget.

Projektet hade provmånad i december 2014 och startades sedan den 1 januari 2015. 1 000 utförda uppdrag passerades den 29 augusti 2015 och 8 000 uppdrag den 26 augusti 2019.

Utmärkelser delas ut varje månad till alla som utfört uppdrag (”fixarna”). En guldstjärna till alla som genomfört minst ett uppdrag eftersom varje bidrag är varmt välkommet. Fixar man fler uppdrag kan man få ”finare” utmärkelser. En sammanställning av tidigare månaders uppdrag finns under rubriken "Tidigare månader".

Diplom[redigera | redigera wikitext]

För att uppmuntra till flitigt uppdragsfixande delas fem olika diplom ut som man kan ståta med. Det femte diplomet infördes inför oktober 2019.

Starred checkmark small star.svg En stjärna till alla som hjälper till att fixa uppdrag.
Starred checkmark multiple stars.svg Många stjärnor till alla som fixar minst fem uppdrag.
Starred checkmark.svg En stor stjärna till den som fixar minst 10 uppdrag.
Starred checkmark big star.svg En superstor stjärna till den som fixar minst 25 uppdrag.
Starred checkmark big star plus 1.svg En större superstor stjärna till den som fixar minst 50 uppdrag.

Regler[redigera | redigera wikitext]

För att detta ska fungera smidigt och vara roligt (samt göra Wikipedia bättre) finns några regler.

 • Du får max lägga fem uppdrag under rubriken uppdrag. Så fort ett av dina uppdrag är antaget får du lov att lägga till ett nytt uppdrag.
 • Du får gärna byta ut dina uppdrag om du kommer på något bättre eller viktigare.
 • Ta ett uppdrag i taget och då givetvis endast andras uppdrag.
 • Skapande av artiklar förutsätter minst en källhänvisning.
 • Försök hålla uppdragen lagom svåra (ungefär lika svåra som de andra).
 • Uppdrag som går ganska snabbt att slutföra är ofta populära.
 • Du tar uppdraget genom att flytta det från listan över uppdrag till listan över uppdragstagare, under ditt användarnamn; lägg till ”{{Antaget}}”.
 • Ändra # till * så att det syns att det är frågan om ett ej utfört uppdrag.
 • När du utfört uppdraget kan du räkna det i din sammanställning över utförda uppdrag. Om uppdraget omfattar flera tänkbara artiklar, ange gärna vilken/vilka artikel/artiklar du redigerat.
 • Ändra tillbaka * till # så att det blir numrerat i din lista – och ersätt ”{{Antaget}}” med ”{{Fixat}}”.
 • Då är du redo att anta ett nytt uppdrag!

Gamla uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget. Modifieringen kan innebära att uppdraget blir lättare att utföra, men får inte innebära att ”göra våld” på ursprungstanken.
 • När ett uppdrag blivit två månader gammalt, får även uppdragsgivaren ta sig an uppdraget. Chansen finns att uppdragsgivaren sneglat på uppdraget ett tag och fått bra idéer om hur denne vill ta sig an det. Efter två månader – varsågod! Detta gäller även om en fixare antagit men ej fixat ett uppdrag efter två månader.
 • Markera gärna när du tar ett äldre uppdrag, det ser trevligt ut. ”Äldre uppdrag av …”

Max 60 listade uppdrag[redigera | redigera wikitext]

 • Uppdragslistan har plats för 60 uppdrag. När det ”slår i taket”, rensas de understa (= äldsta) uppdragen bort, så att 50 uppdrag återstår. Om utrensade uppdrag åter ska listas, bör de omformuleras så att de blir lättare att utföra.

Specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten att lägga till i Månadens uppdrag under egen rubrik kvarvarande önskningar som finns i Veckans tävling (VT). Möjligheten uppstår veckor när VT utformats så att tävlingsledningen eller deltagarna kan lägga till önskningar under tävlingsveckan. 2019 tillkom möjligheten att omvandla uppdrag av särskild karaktär till specialuppdrag som kan ligga med obegränsad tid, eller åtminstone tills diskussion tas om att plocka bort dem. Beträffande de tidsbegränsade gäller:

 • När ett uppdrag blivit en månad gammalt, är det OK att modifiera det i samband med att du antar uppdraget och även uppdragsgivaren kan ta sig an uppdraget.
 • När uppdragen blivit två månader gammalt plockas kvarvarande uppdrag bort. Detta kan ses som 60-uppdragsregel för specialuppdragen.
 • Markera gärna när du tar ett specialuppdrag, det ser trevligt ut. ”Specialuppdrag av …”

Uppdrag[redigera | redigera wikitext]

Lägg in nya uppdrag överst

 1. Deryni: Källbelägg artikeln 51 Pegasi och ge den gärna mer text.
 2. Axel Pettersson (WMSE): Komplettera beskrivningarna för inspelningarna i Free Knowledge and the Global Goals Spotlight Session från Wikimania med namn på presentatör samt kategori där det saknas. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 3. Axel Pettersson (WMSE): Översätt beskrivningarna för de svenska bidragen till internationella WLM-finalen till engelska. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 4. Zquid: Källbelägg avsnittet "Grupperingar" i artikeln Saturnus naturliga satelliter.
 5. Zquid: Uppdatera avsnittet "Tabell över Saturnus kända månar" i artikeln Saturnus naturliga satelliter (med källor).
 6. Zquid: Uppdatera avsnittet "Utbyggnad" i artikeln om fd tunnelbanan East London Line (med källor).
 7. Qzxw: Lägg till en faktamall i någon av artiklarna i kategorin Kategori:Artiklar som behöver faktamallar (Ishockeyspelare).
 8. Allexim: Skapa en artikel om den berömda banbrytaren inom mode Harriet Hubbard Ayer(engelska) [1]. För bakgrunden, se artikeln Modet i västvärlden kring sekelskiftet 1900.
 9. Skivsamlare: Uppdatera Medaljen för tonkonstens främjande.
 10. Vätte: Uppdatera Parisa Amiri så att artikeltexten innehåller korrekt aktuell information.
 11. Vätte: Fixa kronologin och versaliseringen i verkslistorna i Carl Henrik Svenstedt, dela även gärna upp listorna i t.ex. Kortfilm och Långfilm etc.
 12. Fredde 99: Uppdatera Afghanistans bidrag till Oscar för bästa icke-engelskspråkiga film, så att mallen kan tas bort.
 13. Jagulin: Utöka med minst 1500 bytes The Day Before You Came (ABBA-låt) t.ex. från enWp. Kan återanvändas, låt stå tills du känner att artikeln är god nog.
 14. Ainali: Skapa en artikel för någon av rödlänkarna i navigationsmallen {{Hållbar utveckling}}.
 15. Qzxw: Lägg till en faktamall i någon av artiklarna i kategorin Kategori:Artiklar som behöver faktamallar (Infobox fotbollsklubb). Uppdraget kan återanvändas.
 16. Deryni: Kan någon förbarma sig med den källösa och delvis missvisande stubben Soldansen!? Fem korrekta rader skulle räcka för att få upp den ur skämslådan.
 17. 130.237.145.154: Fräs en stubbe. Stubben får inte vara robotskapad, ej heller vara den sista i sin stubb-kategori samt måste utökas (bara ta bort stubb-mallen gills inte.).
 18. Allexim: Skriv en artikel om Hamzadivisionen(engelska). För bakgrunden, se Syriska inbördeskriget.
 19. Deryni: Finns det någon som kan göra en faktamall för våra meteorregn, motsvarande den som finns i t.ex. EnWp!?
 20. Qzxw: Lägg till en faktamall i någon av artiklarna i kategorierna Kategori:Artiklar som behöver faktamallar 2012-02, 2012-03, 2012-04 eller 2012-09. Uppdraget kan återanvändas.
 21. Nordelch: Utöka artikeln om fisken Sohal kirurg enligt FishBase och Arkive.
 22. Fredde 99: Skapa en artikel om ett lag i Chinese Super League, Kinas högstadivision i fotboll.
 23. Paracel63: Skapa kommunismens historia (nu omdirigering) med minst en källa och 1000 byte. Artikeln finns redan på 14 språk.
 24. Paracel63: Skapa katolska kyrkans historia med minst en källa och 1000 byte. Artikeln finns redan på 17 språk.
 25. Paracel63: Skapa kristendomens historia (nu omdirigering) med minst en källa och 1000 byte. Artikeln finns redan på 43 språk.
 26. Paracel63: Skapa Nederländernas kolonier med minst en källa och 1000 byte. Artikeln finns redan på 46 språk.
 27. Zquid: Ge artikeln om USA:s damlandslag i fotboll utökning av textavsnitten med minst 1000 byte + källor.
 28. Erebuss Ge artikeln PSR B0950+08 källor och gärna mer text.
 29. Erebuss Ge artikeln Granuler källor och gärna mer text.
 30. Jagulin: Hitta eller gör en fri SVG karta över odlingszoner i Sverige, som ersättning för denna (kan vara ungefärlig, men gärna alla zoner). Om det är text i bilden, förbered för översättning med switch.
 31. Jagulin: Ge Karta över odlingszoner i Finland en svensk beskrivning. Se diskussion.
 32. Allexim: Skriv en artikel om kvinnorna som tvingades att arbeta som sexslavar åt den tyska armen och nazisterna under 2:a världskriget.German military brothels in World War II
 33. Caztorp: Omorganisera den röriga Verk/Filmografi/Skådespeleri-delen i Stephen Fry som nu innehåller felaktigheter och dubbletter. Vad har han skapat och vad har han medverkat i?
 34. Qzxw: Artikeln Kryddböna behöver en lämplig infobox, se på artikelns diskussionsida. Utöka gärna artikeln.
 35. Qzxw: Lägg till en faktamall i någon av artiklarna i kategorin Kategori:Artiklar som behöver faktamallar (Infobox musiker). Uppdraget får gärna återanvändas.
 36. 130.237.145.173: Gör tabell av en lista med riksdagsledamöter för Första eller Andra kammaren, likt som nu är med Enkammarriksdagen. Går att återanvända.
 37. Josve05a: Skriv om Svenska Spel och lös samtliga problemmallar.
 38. Ainali: Skapa en artikel om en kvinna som finns listad i Wikipedia:Projekt kvinnor/Interwiki Women Collaboration 2019.
 39. Deryni: Förbättra källbeläggningen av den ytterligt intressanta artikeln om otillgänglighetspoler.
 40. Skivsamlare: Åtgärda 5 artiklar i Kategori:Artiklar med döda externa länkar 2017-06. Uppdraget kan återanvändas.
 41. Josve05a: Skriv minst en ny mening i Romina Pourmokhtari (och källbelägg den). Lämnar för fler skribenter. Deryni (diskussion) 23 augusti 2019 kl. 12.48 (CEST)
 42. Deryni: Mallen med Jupiters månar är uppdaterad med de senaste två årens upptäckter. Skriv en artikel för att fylla någon av de rödlänkar som finns. Uppdraget får återanvändas.
 43. Erebuss: Skriv artikel om någon variabeltyp som är rödlänkad i variabel stjärna. Bakgrundsmaterial finns i den artikeln, men det finns också ofta en artikel om variabeltypen i EnWp. Uppdraget kan återanvändas.
 44. Axel Pettersson (WMSE): Lägg till ett saknat K-märkt fartyg, se här och här, till Lista över kulturmärkta bruksfartyg i Sverige. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 45. Ainali: Skapa artikeln Värmeböljan i Europa juli 2019 (en).
 46. Ainali: Fyll i ett helt år i den historiska tabellen över wikiträffar i Stockholm. Uppdraget kan återanvändas och antas av flera.
 47. Hannibal: Skriv artikel om något av människans ben som listas här eller här. Uppdraget kan återanvändas.
 48. Dubbeltänk: Skapa artikeln Toscana-virus.
 49. Dubbeltänk: Skapa en artikel om ett berg eller fjäll i Dalarna.
 50. Skivsamlare: Skapa artikeln Long Pond, Pennsylvania(en)
 51. Alicia Fagerving (WMSE): Kategorisera någon av mediefilerna som behöver kategoriseras pga för spretigt metadata från Statens musikverk, och tag samtidigt bort underhållskategorin. Uppdraget kan återanvändas och antagas av flera.
 52. Tommyleelow: Skapa artikeln Per Benander (1884–1976) svensk entomolog specialiserad på fjärilar.([2] [3])
 53. Tommyleelow: Skapa artikeln Ingvar Svensson (1919 - 2011) svensk entomolog specialiserad på fjärilar. (Nekrolog:SEF [4])
 54. Tommyleelow: Skapa artikeln Bengt Å. Bengtsson (*1942) svensk entomolog. (WM)

Uppdrag special[redigera | redigera wikitext]

Stående specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

Ej tidsbegränsade.

 1. Stående specialuppdrag: Arrangera en Veckans tävling (uppdraget kan med fördel återanvändas). Välj ämne och be vid behov Paracel63 om hjälp med att sätta upp tävlingssidan.
 2. Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Rätt många av dem saknas fortfarande i stjärnnavigationsmallarna.

Tidsbegränsade specialuppdrag[redigera | redigera wikitext]

Uppdrag som läggs in från Veckans tävling. Regler enligt ovan.

Nedanstående uppdrag är hämtade från veckans tävling Korea II, vecka 38 2019. Uppdragen är mer än en månad gamla och därmed tillgängliga även för uppdragsgivarna. OBS! att de betingar poäng i Wikipedias Asien-månad, om de är långa nog. Några av uppdragen får därför kvarstå ytterligare någon vecka.
 1. Paracel63: Skapa artikel om Mari iyagi (en), animerad och surrealistisk film.
 2. Paracel63: Skapa artikel om Wonderful Days (en), påkostat animerad SF-film.
 3. Allexim: Skapa en artikel om OS-guldmedaljören i kortbaneåkning Kong Sang-jeong.(no)(eng).
 4. Allexim: Skapa en artikel om OS-guldmedaljören i kortbaneåkning Cho Hae-ri.(no) alt. Cho Ha-ri(eng).
 5. Allexim: Skapa en artikel om OS-silvermedaljören i kortbaneåkning Hwang Dae-heon.(eng)(no).
 6. Allexim: Skapa en artikel om OS-bronsmedaljören i kortbaneåkning Seo Yi-ra.(eng)(no).
 7. Allexim: Kang Gee-eun, tävlar i sportskytte.(eng) (nor) saknar artikel.
 8. Allexim: På Wikipedia:Önskelista/Personer#Övriga finns ett önskemål om skapandet av en artikel om Roy Choi, koreansk-amerikansk kock och grundare av food truck-företaget Kogi. (eng).
 9. Allexim: Politikern och skådespelerskan Kim Eul-dong som också har varit kvinnligt språkrör/partiledare för partiet Saenuri-dang saknar en artikel på svWp.(eng)
 10. Allexim: Saknas en artikel om olympiern, isdansaren Yura Min.(eng)(nor)
 11. Zquid: Artikeln om järnvägslinjen Gyeonguilinjen (en) kan skapas
Nedanstående uppdrag är hämtade från veckans tävling Referensutbyte IV, vecka 42 2019.
 1. Tävlingsledaren: Röden kan utökas enligt [5] (IUCN:s rödlista)
 2. Tävlingsledaren: Artikeln om kometen C/1861 J1 kan skapas enligt [6].
 3. Zquid: Artikeln om den heliga klippan Uluru kan utökas med dessa källor: [7], [8] och [9].
 4. Zquid: Artikeln om David Attenborough kan utökas med dessa källor: [10] [11][12] [13]
 5. Zquid: Artikeln om månkratern Blagg (månkrater) kan skapas med dessa källor: [14] och [15]
 6. Zquid: Artikeln om Räddningsoperationen i Tham Luang-grottan 2018 kan uppdateras med dessa källor: [16], [17], [18], [19], [20]
 7. Zquid: Artikeln om Lygia Fagundes Telles kan utökas med dessa källor: [21], [22], [23]
 8. Jagulin: Birgitta Adde (jurist) kan utökas med t.ex. DN - låst (första kvinnliga lagman i tingsrätt, död), Vem är det (make död 90)
 9. Jagulin: Sjung med oss mamma (Alice Babs-album) kan skapas från SMDB (6 album återutgivet på 1 CD? Sedan Vol II: 4 gen). Allt relaterat till boken Sjung med oss, Mamma!.
 10. Jagulin: Gun Andras (sångerska) kan skapas från <ref name="väh88">{{VÄH|namn=Andras, Gun M|sid=35|hämtdatum=...}}</ref> (alltså Vem är hon). Fler: Vem är det, Gbg stadsmuseum personakt föreställn kostym
 11. Jagulin: Viveca Ringmar (journalist) kan källbeläggas och ev. utökas med t.ex. NT, SVS, DN, HD. Mer inspiration på egen web (OBS http).
 12. Jagulin: Annette Carlén-Karlsson (Skridskoåkare, cyklist) kan skapas från <ref name="väh88">{{VÄH|namn=Carlén, Annette E|sid=94|hämtdatum=...}}</ref> (alltså Vem är hon).
Nedanstående uppdrag är hämtade från veckans tävling Asien-vecka 2019, vecka 45 2019.
 1. Allexim: Skapa en artikel om den israelisk-amerikanska, Twilight Saga-skådespelerskan Inbar Lavi.(eng) (fin)
 2. Allexim: Skapa en artikel om Fatmawati (alternativt Fatmawati Soekarno), indonesisk nationalhjältinna.(eng) (ty)
 3. Allexim: Skriv en artikel om Guo Pei, kinesisk modeskapare och kläddesigner. Hämtat från Wikipedia:Önskelista/Personer.(eng)
 4. Allexim: Skriv en artikel om Kalpana Saroj, den indiska miljardären som började på botten av samhället, som "oberörbar".(eng) (ty) [24]
 5. Allexim: Skriv en artikel om Mako av Akishino, japansk prinsessa. Hämtat från Wikipedia:Önskelista/Personer.(eng)
 6. Zquid: Utöka artikeln om Orangutanger och ge den fler källor
 7. Zquid: Uppdatera och utöka artikeln om Sydkoreas damlandslag i fotboll och ge den fler källor
 8. Zquid: Skapa artikeln om japanska filmregissören Naomi Kawase (en), som utvalts till att skapa den officiella OS-filmen inför olympiska sommarspelen 2020 [25]
 9. Zquid: Skapa artikeln om År 24-gruppen (en)
 10. Zquid: Skapa artikeln om den kinesiska arkitekten Lin Huiyin (en)
 11. Nordelch: Städning i artiklarna Jeju (just nu beskrivs provinsen och ön) samt Cheju-do (ö i Sydkorea, Jeju) (robotskapad för endast ön) behövs. Listan med geografiska objekt på ön kan till exempel bli en egen artikel. Artikeln om ön kan sedan utökas enligt Jeju Island Geopark - A Volcanic Wonder of Korea
 12. Nordelch: Utöka artikeln Kinesisk en enligt IUCN och Missouri Botanical Garden
 13. Nordelch: Utöka artikeln Rickettsånghöna enligt White-necklaced partridge kopia från Arkive som blev nedlagd

Uppdrag för botar[redigera | redigera wikitext]

2018 prövades en specialavdelning för önskemål som är av slaget att det behövs bot-hjälp. Där blev ingen större aktivitet. Inte konstigt - en sådan fanns ju redan. Därför hänvisas numera till den sida för robothjälp som varit i drift sedan 2006, Robothjälp. Ingen mening med att ha dubbla sidor!
 1. Vivo: Hitta (helst alla) artiklar som innehåller s. str. och lägg in [[sensu stricto|s. str.]] på lämpligt ställe i texten.

Antagna och fixade uppdrag, november 2019[redigera | redigera wikitext]

Hjälpmallar: {{Fixat}} och {{Antaget}}

Exempel, 1 st
 1.  Fixat Uppdragsgivare: Uppdragsbeskrivning. • Eventuell kommentar av fixaren.

Allexim, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Deryni: Ge tips till nästa veckas Veckans tävling, Asien-vecka 2019.

Bairuilong, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Deryni: Ge ditt första bidrag till Veckans tävling, Asien-vecka 2019. • Chengduplatån

Boelnorra, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Deryni: Ge ditt första bidrag till Veckans tävling, Asien-vecka 2019. • Naadam

Deryni, 37 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 61 Ophiuchi
 2.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 58 Ophiuchi
 3.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 54 Ophiuchi
 4.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 53 Ophiuchi
 5.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 45 Ophiuchi
 6.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 43 Ophiuchi
 7.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 41 Ophiuchi
 8.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 38 Ophiuchi
 9.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 36 Ophiuchi
 10.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 31 Ophiuchi
 11.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 29 Ophiuchi
 12.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 28 Ophiuchi
 13.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 26 Ophiuchi
 14.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 24 Ophiuchi
 15.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 22 Ophiuchi
 16.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 21 Ophiuchi
 17.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 18 Ophiuchi
 18.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 15 Ophiuchi
 19.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 14 Ophiuchi
 20.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 2 Pegasi
 21.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 5 Pegasi
 22.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 7 Pegasi
 23.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 9 Pegasi
 24.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 11 Pegasi
 25.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 13 Pegasi
 26.  Fixat Specialuppdrag från Paracel63: Skapa artikel om Kim Un-su(en), skriver om ensamma människor.
 27.  Fixat Specialuppdrag från Paracel63: Skapa artikel om Kim Soom(en), romanförfattare med levande allegorier.
 28.  Fixat Specialuppdrag från Paracel63: Skapa artikel om Kim Keum-hee(en), novellist med öga för det förflutna.
 29.  Fixat Specialuppdrag från Paracel63: Skapa artikel om Cho Hae-jin(en), skriver berättelser om människor nära branten.
 30.  Fixat Specialuppdrag från Paracel63: Skapa artikel om Hyun Ki-young(en), författare som skriver om sitt Jeju.
 31.  Fixat Äldre uppdrag från Sarvathi: En förfrågan i Wikidata om att skriva artikeln Baku zoo, från EnWp.
 32.  Fixat Sarvathi: En förfrågan i Wikidata om att skriva artikeln Baku statsuniversitet, från EnWp.
 33.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 15 Pegasi
 34.  Fixat Axel Pettersson (WMSE): Översätt beskrivningarna för de svenska bidragen till internationella WLM-finalen till engelska. • File:Norsholmen July 2019 05.jpg
 35.  Fixat Axel Pettersson (WMSE): Översätt beskrivningarna för de svenska bidragen till internationella WLM-finalen till engelska. • File:Sankta Katarina kyrkoruin September 2019 01.jpg
 36.  Fixat Specialuppdrag från Allexim: Det saknas en artikel om den prisbelönta skådespelerskan Kim Hee-sun.(eng)
 37.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 16 Pegasi

Erebuss, 2 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Deryni: Ge artikeln om underjättar fler källhänvisningar och också litet fylligare text.
 2.  Fixat Deryni: Ge ditt första bidrag till Veckans tävling, Asien-vecka 2019. • Umm Salal Mohammed
 • Antaget Antaget Deryni: Mallen med Jupiters månar är uppdaterad med de senaste två årens upptäckter. Skriv en artikel för att fylla någon av de rödlänkar som finns. • Ersa (J/2018 J1)

Hans Frörum, 14 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 29 Aquarii
 2.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 30 Aquarii
 3.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 32 Aquarii
 4.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 35 Aquarii
 5.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 36 Aquarii
 6.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 37 Aquarii
 7.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 38 Aquarii
 8.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 39 Aquarii
 9.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 40 Aquarii
 10.  Fixat Matanb (diskussion) 5 september 2019 kl. 22.14 (CEST): Skriv artikeln Panjandrum
 11.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 41 Aquarii
 12.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 42 Aquarii
 13.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 44 Aquarii
 14.  Fixat Erebuss: Skriv en artikel om något Flamsteedobjekt. Många av dem saknas ännu i stjärnnavigationsmallarna. • 45 Aquarii
 • Antaget Antaget Deryni: Skriv artikel om det spännande ämnet lucibufagin, som skyddar många arter av eldflugor; se bland annat EnWp.

Jagulin, 3 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Äldre uppdrag från Kitayama: Skapa artikel om Lars-Erik Cederman, svensk som erhöll Marcel-Benoist-Preis 2018.
 2.  Fixat Deryni: Ge ditt första bidrag till Veckans tävling, Asien-vecka 2019. • Wat Pha Luang Ta Bua Yanasampanno
 3.  Fixat Skivsamlare: Uppdatera Tony Award för bästa musikal, 2017-2019 saknas.

Jokim, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Deryni: Ge ditt första bidrag till Veckans tävling, Asien-vecka 2019. • Naito Ehara

Kitayama, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Deryni: Ge ditt första bidrag till Veckans tävling, Asien-vecka 2019. • Yamanouchi

Murmeldjuret, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Deryni: Ge ditt första bidrag till Veckans tävling, Asien-vecka 2019. • Asiatiska spelen 1962

Nordelch, 2 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Deryni: Ge tips till nästa veckas Veckans tävling, Asien-vecka 2019.
 2.  Fixat Deryni: Ge ditt första bidrag till Veckans tävling, Asien-vecka 2019. • Musseromys beneficus

Paracel63, 0 st[redigera | redigera wikitext]

Showman, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Paracel63: Lägg in det första bidraget i Veckans tävling/Till Tokyo II – Atlanten. Kan först göras 11 november kl. 00:00. • "Hatogrottorna", kl. 00:09

Zquid, 1 st[redigera | redigera wikitext]

 1.  Fixat Deryni: Ge tips till nästa veckas Veckans tävling, Asien-vecka 2019.

Tidigare månader[redigera wikitext]

Månad Fixare Uppdragsgivare[a] Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
Oktober 2019 8 10 395 351 Deryni
September 2019 11 10 229 205 Deryni
Augusti 2019 11 14 436 358 Deryni
Juli 2019 11 8 449 400 Deryni
Juni 2019 7 8 184 153 Deryni
Maj 2019 7 11 324 266 Deryni
April 2019 8 7 139 72 Deryni
Mars 2019 8 11 163 93 Deryni
Februari 2019 9 8 227 185 Deryni
Januari 2019 11 11 443 400 Deryni
December 2018 5 6 94 48 Deryni
November 2018 4 4 93 66 Hans Frörum
Oktober 2018 6 7 154 74 Deryni
September 2018 8 7 119 58 Deryni
Augusti 2018 8 11 118 59 Deryni
Juli 2018 7 9 91 53 Hans Frörum
Juni 2018 8 9 229 183 Deryni
Maj 2018 8 7 204 107 Deryni
April 2018 10 12 284 224 Deryni
Mars 2018 7 7 152 84 Deryni
Februari 2018 7 10 172 110 Deryni
Januari 2018 8 9 145 77 Deryni
2016-2017   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2017 7 10 114 59 Hans Frörum
November 2017 7 7 100 56 Hans Frörum
Oktober 2017 10 11 98 50 Hans Frörum
September 2017 10 10 116 60 Deryni
Augusti 2017 9 8 149 100 Deryni
Juli 2017 8 12 117 63 Deryni
Juni 2017 10 12 201 156 Deryni
Maj 2017 7 12 106 75 Deryni
April 2017 12 16 99 49 Deryni
Mars 2017 11 23 120 67 Deryni
Februari 2017 13 24 174 60 Theo Meier Ström
Januari 2017 10 18 100 41 Deryni
December 2016 9 17 82 31 Deryni
November 2016 8 13 94 40 Jamba Go
Oktober 2016 9 17 69 38 Deryni
September 2016 9 13 97 43 Deryni
Augusti 2016 12 15 91 41 Deryni
Juli 2016 10 16 56 42 Deryni
Juni 2016 8 10 92 47 Fallenmelkor
Maj 2016 13 16 70 53 Fallenmelkor
April 2016 8 17 45 30 Deryni
Mars 2016 11 13 60 43 Deryni
Februari 2016 13 21 81 49 Deryni
Januari 2016 18 20 135 53 Deryni
2014-2015   Fixare Uppdragsgivare   Totalt utförda uppdrag Flest utförda uppdrag Deltagare med flest utförda uppdrag
December 2015 14 19 131 44 Deryni
November 2015 11 20 59 42 Deryni
Oktober 2015 8 18 55 42 Deryni
September 2015 11 27 110 56 Deryni
Augusti 2015 16 20 109 73 Deryni
Juli 2015 15 24 155 108 Deryni
Juni 2015 12 19 156 84 Deryni
Maj 2015 10 20 196 130 Deryni
April 2015 10 21 133 80 Deryni
Mars 2015 12 8 52 38 Deryni
Februari 2015 19 20 99 53 Deryni
Januari 2015 14 18 94 53 Deryni
December 2014
(provmånad)
6 7 14 5 Deryni, Paracel63

Statistik[redigera wikitext]

Här är sammanfattande statistik om resultatet sedan 1 december 2014, när projektet gick igång med en provmånad.

 • Flest uppdragstagare: 19 st (februari 2015)
 • Flest uppdragsgivare: 27 st (september 2015)
 • Flest månadsuppdrag: 449 st (juli 2019)
 • Flest uppdrag av enskild uppdragstagare: 400 st (januari och juli 2019)
 • Totalt antal uppdrag sedan start: 8673 st[b]
 • Antal utdelade diplom: 576 st [c]

Den 24 juli 2015 nåddes uppdragstaket 60 uppdrag för första gången, något som innebar att de tio äldsta uppdragen rensades bort enligt "60-uppdragsregeln". Därefter har uppdragstaket nåtts även den 27 september, 13 oktober och 17 november 2015 och 27 februari, 28 augusti, 26 november och 4 december 2016 och 28 januari, 15 april, 4 juli och 5 oktober 2017. Uppdragstaket nåddes även den 3 maj och 25 september 2018 och 16 september och 6 oktober 2019.

Den 29 augusti 2015 passerades 1 000 utförda uppdrag sedan projektet startades. Den 3 september 2016 passerades 2 000, den 13 juni 2017 3 000, den 4 februari 2018 4 000 utförda uppdrag och den 24 juni 2018 5 000 utförda uppdrag. Den 25 januari passerades 6 000, den 1 juni 7 000 och den 26 augusti 2019 8 000 utförda uppdrag.

Specialuppdrag[redigera wikitext]

2017 tillkom möjligheten med specialuppdrag, kvarvarande uppdragstips från Veckans tävling (VT). Den första tävlingen som lämnade bidrag var: Veckans tävling vecka 5 2017, "Referensutbyte", 14 uppdrag.

 • 2017 lämnade 9 VT totalt 71 specialuppdrag
 • 2018 lämnade 7 VT totalt 58 specialuppdrag
 • Hittills under 2019 lämnade 5 VT totalt 61 specialuppdrag

Stora bidrag[redigera wikitext]

Under den tid Månadens Uppdrag varit igång har skribenter nått följande milstolpar och stora diplom ...

Starred checkmark big star plus 1.svg 50-klubben[redigera wikitext]

Skribenterna i tidsordning.

Starred checkmark big star.svg 25-klubben[redigera wikitext]

Skribenterna i tidsordning.

Starred checkmark.svg 10-klubben[redigera wikitext]

Skribenter som ordnat 10–24 bidrag, i alfabetisk ordning.

Kommentarer[redigera wikitext]

 1. ^ Uppdragsgivare som fått minst ett uppdrag utfört under månaden.
 2. ^ Antal uppdrag från 1 december 2014 till och med månadsavslut 31 oktober 2019.
 3. ^ Antal utdelade diplom till och med månadsavslut 31 oktober 2019.