Hoppa till innehållet

Wikipedia:Om

Från Wikipedia
Den här Wikipediasidan är en introduktion till Wikipediaprojektet för besökare. För uppslagsverkets artikel om projektet, se Wikipedia.
Uppslagsordet ”Wikipedia:Wikipedia” leder hit. För namnrymden Wikipedia, se Wikipedia:Namnrymder/Wikipedia.
Manual
Skärmdump av Wikipedias mellanspråkliga huvudsida

Wikipedia är en fri encyklopedi med öppet innehåll som skrivs och utvecklas av sina användare – en så kallad wiki. Det betyder att vem som helst, även du, kan redigera vilken artikel som helst, när som helst (men ibland låses sidor för en tid, om de utsätts för mycket klotter eller konflikter), genom att klicka på länken "redigera" som finns längst upp på varje sida. Om Wikipedia är nytt för dig kan du börja med att göra några testredigeringar i Sandlådan – en sida där man får klottra och experimentera.

Projektet startade den 15 januari 2001 och Wikipedia har idag över 25 miljoner artiklar på över 300 olika språk. Den största språkversionen är engelskspråkiga Wikipedia, som innehåller över 6 029 000 artiklar. Den svenskspråkiga versionen startade i maj 2001 och innehåller just nu 2 588 610 artiklar.

All text på Wikipedia lyder under copyleftlicensen CC BY-SA 3.0 (se vidare Wikipedia:Upphovsrätt). Det innebär att varje bidragsgivare innehar upphovsrätten till sina egna bidrag men innehållet förblir fritt att distribuera och hela tiden kan redigeras av andra.

Mer information om Wikipedia[redigera | redigera wikitext]

Medverka i Wikipedia[redigera | redigera wikitext]