Wikipedia:Sidor som behöver verifieras

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Se denna sidas diskussionssida för information. För artiklar som behöver verifieras, se Kategori:Sidor som behöver verifieras samt Kategori:Relevanskontroll
Denna sida är museimärkt och hålls inte längre uppdaterad. Den behålls främst av historiska skäl.
Se eventuellt diskussionssidan för mer information.

Grundläggande för att Wikipedia ska fungera är att sidor som innehåller felaktig information åtgärdas. Tyvärr har vi alla ett begränsat kunskapsområde. Syftet med denna sidan är att lägga upp sidor där man inte själv kan tillräckligt för att själv bedöma om artikeln har encyklopediskt intresse och innehåller korrekt information, inte heller har några direkta invändningar, men är tillräckligt tveksam för att vilja att någon annan ska ta en titt. Ett typexempel på vad som kan läggas upp är musikgrupper man inte hört talats om.

Om du på denna sida ser något som du känner till kontrollera då gärna artikeln. Om uppgifterna i artikeln stämmer ta då bort den från listan nedan samt plocka bort {{verifieras}} från själva artikeln. Om den innehåller felaktiga uppgifter eller på annat sätt innehåller betydande brister märk den då med lämplig mall enligt Wikipedia:Kvalitetskontroll. Om den inte har encyklopediskt intresse kan den läggas upp på Sidor som bör raderas, är det ett tveksamt fall bör den märkas med mall:Relevanskontroll

Om du själv skrivit artikeln, kommentera då gärna här, länka till källor m.m. Ta dock inte bort markeringen utan låt någon annan göra detta.

Gör så här[redigera | redigera wikitext]

För ändamålet finns en mall. Avsikten med den är att göra det enkelt att lämna bidrag på denna sida.

  1. Kopiera mallen mellan linjerna nedan innan du trycker "Redigera denna sida", eller
  2. Om du först går in i "redigera" och därefter kopierar, kopiera det som står mellan pre-taggarna nedan (men ej dessa)
  3. Klistra därefter in mallen direkt efter rubriken för det språk som det kommer ifrån
  4. Genom att lämna kvar "~~~~ " signerar du automatiskt din anmälan.
  5. I själva artikeln lägger du till {{verifieras}}, på det viset hittar personer som kommer till artikeln hit till denna sidan och kan därigenom förhoppningsvis hjälpa till med att reda ut oklarheter.


=== [[Artikelnamn]] ===

'''Diskussion:'''<br />

----


Artiklar som behöver verifieras[redigera | redigera wikitext]

Rikard Utkovic[redigera | redigera wikitext]

Diskussion:
Det här känns enbart som reklampelare?? "Elitidrottare" - enligt TTELA-artikeln som är angiven som källa spelade han för Sävedalen i division 3.Viking[redigera | redigera wikitext]

Diskussion:
Diverse pastanden om just vikingars kunskaper, grundande av städer mm. utan att källor uppges. Manga tror att alla nordbor hastigt och lustigt blev just vikingar mellan 800 och 1066, vilket inte är fallet. Flertalet uppgifter personer gärna associerar med termen viking, handlar i själva verket om nordbor, eller skandinaver. Källäget för just vikingar är mycket tunnt, det arkeologisk materialet fragmentariskt, oftast ses myter som fakta. Redigeringskrig föreligger.

OBS! I sammanhanget är det av vikt att bese sidorna Skandinaver och Nordbor. hela missupfattningen blir tydligare, för här finns ingen substans, den har hamnat i artikeln viking. Skandinaver har beskrivits sedan ar 78 av historiken Tacitus. Pa wikipedia är detta en blank sida, medan medlemmar har redigeringsrig kring kunskaper och annat som skandinaver hade saväl före som efter vikingatiden. Skandinaver, ett folk utan historia?

Dan Koehl 7 oktober 2006 kl. 12.06 (CEST)


Bryning (släkt)[redigera | redigera wikitext]

Diskussion:

Känner inte till släkten i fråga. Någon annan som gör det?/--IP 6 oktober 2005 kl.07.58 (CEST)

Det fanns väl en tysk rikskansler under Weimarrepubliken som hette Brüning? Fast det är ju ganska långt från den tidsperiod artikel kretsar kring. /FredrikT 7 oktober 2005 kl.12.37 (CEST)

Goth[redigera | redigera wikitext]

Diskussion:
Hela sidan om Goth verkar lite luddig, musikbeskrivningen verkar inte heller helt korekt, vore tacksam om nån insatt på området tog en titt!

Karl Billquist[redigera | redigera wikitext]

Diskussion:
Vid googling dyker "vår artikel" upp samt parafrasen från Rilpedia ingen annan träff. Har aldrig hört talas om denna idrottspersonlighet. Någon?

Hittar detta citat: "Malmö Esperantoförening bildades den 12 april 1906. Till föreningens förste ordförande valdes idrottsplatsdirektör Karl Billquist." i ett informationsblad från en esperantoförening. Han tycks alltså ha existerat. /rrohdin 10 september 2007 kl. 09.29 (CEST)